Angelina Jolie vinde cadourile scumpe primite de la Brad Pitt în timpul relației lor

angelina joie cadou brad pitt

Angelina Jolie face o mișcare cu greutate care spune multe despre relația ei actuală cu Brad Pitt. Aceasta s-a hotărât să scoată la licitație o lucrare neprețuită semnată de însuși Winston Churchill, un tablou pictat în 1943 de premierul britanic – primit cadou de actriță de la Brad Pitt în 2011, cu trei ani înainte de căsătoria lor.

Brad Pitt este un avid colecționar de artă și a cumpărat piesa rară pentru 2,95 de milioane de dolari de la un dealer de artă din New Orleans. De asemenea, actorul este un admirator al lucrărilor semnate de Winston Churchill, pictor amator, pe lângă cariera lui impresionantă de om politic.

Lucrarea intitulată Tower of the Koutoubia Mosque va fi scoasă la lictație de Casa Christie’s pe 1 martie și se așteaptă ca aceasta să fie cumpărată cu 1,5 – 2,5 milioane de lire sterline.

angelina joie cadou brad pitt

Scoaterea la licitație a lucrării care aparține fostului premier britanic este o ocazie unică petru colecționari și curatorii de muzee și va fi cea mai valoroasă operă licitată în cadrul evenimentului intitulat Modern British Evening Sale. Tabloul a fost pictat în 1943 de Winston Chruchill și dăruit apoi de acesta președintelui american Frank Delano Roosevelt, în urma participării lor la conferința anglo-americană de la Casablanca din timpul celui de-al doilea război mondial.

winston churchill fdr
Winston Churchill și Frank Delano Roosevelt la Marrakech

Piesa este una rară și a fost creată pe fondul întâlnirii aliaților de la Casablanca, când aceștia au cerut predarea Germaniei naziste. După summitul istoric, Chruchill și Frank Delano Roosevelt au mai petrecut câteva apoi zile la Marrakech, în vila consulului american Moses Taylor. Atunci, la insistența lui Churchill, el și cu FDR au petrecut câteva ore pe acoperișul vilei, de unde au admirat priveliștea încântătoare de la apus a Moscheii Koutubia, conturată pe fondul munților Atlas. Scena fenomenală l-a inspirat astfel pe Winston Churchill s-o imortalizeze apoi într-un tablou, pe care i l-a făcut cadou președintelui american, încântat peste măsură de surpriză.

Winston Churchill a fost, pe lângă unul dintre cei mai mari oameni politici ai lumii, și pictor pasionat și a realizat peste 500 de lucrări.

Foto: Hepta, EVERETT HISTORICAL COLLECTION, CHRISTIE’S

Categorii Lifestyle