Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii (95 de ani) întrerupe anul acesta tradiția petrecerii Crăciunului la Palatul Sandringham (Norfolk) și rămâne la Windsor, lângă Londra. Acesta este primul Crăciun al Reginei fără prințul consort Philip, Duce de Edinburgh, care a decedat astă-primăvară, la aproape 100 de ani.

Astfel, regina rupe tradiția de a petrece sărbătorile la reședința de la Sandringham și va rămâne anul acesta la castelul Windsor, unde va fi înconjurată de familie.

sandringham
Palatul Sandringham

Suveranul englez n-a mai încălcat tradiția de a petrece sărbătorile de iarnă la Sandringham încă din anii ’90.

regina elizabeta

În anii ’60, când copiii Reginei erau mici, familia regală obișnuia să-și petreacă sărbătorile la Windsor. În 1988, însă, când castelul a fost renovat, Crăciunurile și revelioanele regale s-au mutat la Sandringham, locul în care regina obișnuia să rămână până în luna februarie, când comemorează moartea tatălui ei, Regele George VI, pe data de 6. În 2022, Regina Elizabeta va avea de marcat cei 70 de ani scurși de la moartea Regelui George VI și de când a devenit regină.

regina elizabeta

Regina Elizabeta evită să părăsească Windsor anul acesta din cauza pandemiei, dar probabil că este macinată și de amintirile dureroase pe care i le-ar putea trezi Sandringham. Locul a fost preferatul Prințului Philip, care a petrecut mult timp aici și s-a ocupat de renovarea și de transformarea castelului.

sandringham
Palatul Sandringham

În același timp, reședinta de la Sandringham este și locul în care a murit regele George VI. Regina nu se află în cea mai bună formă și n-a mai luat parte în ultimul timp nici la slujbele de duminică de la biserică de frica pandemiei, iar astă-toamnă a avut nevoie de îngrijiri medicale la spital.

Foto: Hepta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts