A List Magazine ∙ August 30, 2021 ∙ 2 min read

Regina Rania a Iordaniei este, alături de Regina Letizia a Spaniei și de Ducesa de Cambridge, una dintre cele mai elegante apariții regale ale lumii. Revista Vanity Fair a inclus-o în top 10 Cele mai stilate Prime Doamne. Și tot Rania este singura femeie arabă inclusă în topul Forbes al Celor mai Influente 100 de Femei.

Educator, avocat pentru drepturile omului și fashion icon, Regina Rania a Iordaniei este una dintre cele mai importante figuri ale lumii arabe și nu numai. Iată câteva lucruri interesante despre ea!

Regina Rania a Iordaniei s-a născut în 1970 din părinți palestinieni, iar cea mai mare parte a copilăriei a petrecut-o în Kuwait. De acolo plecat să-și ia diploma în administrarea afacerilor la Universitatea Americană din Cairo.

Rania și-a început cariera în domeniul business și tehnologiei, mai întâi ca marketer pentru City Bank, iar mai apoi pentru compania Apple.

Pe viitorul rege Abdullah II bin al-Hussein al Iordaniei, cel care avea să-i fie soț, l-a întâlnit la o petrecere. Cei doi s-au logodit două luni mai târziu după prima lor întâlnire și imediat sau și căsătorit.

Rania a lucrat cât la cot cu ministrul educației, stabilind o serie de inițiative educaționale proprii precum Academia profesorilor Reginei Rania.

Pe plan internațional, ea a câștigat o serie de premii în recunoașterea activității sale în numele tineretului și educației, inclusiv funcția de președinte onorific global pentru Inițiativa Educației Națiunilor Unite. Și tot ea a susținut campania 1Goal pentru educație și chiar a scris o carte pentru copii – The Sandwich Swap, inspirată din poveștile din copilărie.

Apare în mod frecvent în cadrul interviurilor de televiziune și este invitată pentru a susține discursuri motivaționale la conferințe internaționale.

Regina Rania a Iordaniei îmbină tradiționalul cu accentele modernității occidentale, atât în stilul ei vestimentar, cât și în abordarea monarhiei. Garderoba sa include atât costume foarte elegante, cât și ținute îndrăznețe. Rania știe să îmbine armonios cele mai cool ținute și accesorii de designer cu creații ale designerilor locali, respectând întotdeauna stilul conservator impus de religia sa.

FOTO: Hepta

 

Related Posts

Istanbul – un rai al pasionaților de shopping

Cuprinsă de un sentiment nostalgic pentru că săptămâna trecută pe vremea aceasta singurele cuvinte ce îmi traversau mintea…

Kirstie Alley: ”25 de lucruri pe care nu le știați despre mine”

Vestea morții lui Kirstie Alley din cauza cancerului a îndurerat întreaga lume. Actrița se bucura de o popularitate…

TOP 5 CALITĂȚI ALE UNUI COMPLEX REZIDENȚIAL

Ansamblurile noi de locuințe câștigă din ce în ce mai mult teren în fața locuințelor vechi. Românii aflați…

Performance-uri inedite la Festivalul NOVA

Judith State și Radu Dumitriu, Alexandros Raptis și Andrei Cozlac, Bogdan Moroșanu (Rockabella), Felix Deufel și Nikhil Nagaraj…

Kate Middleton, în cea mai îndrăzneață ținută din acest an

Prințesa de Wales a furat din nou privirile la un eveniment monden. Kate a fost întruchiparea perfecțiunii la…

Actrița Kirstie Alley a murit la vârsta de 71 de ani

Actrița Kirstie Alley, cunoscută mai ales datorită seriei de filme Look Who’s Talking (Uite cine vorbește) a murit…

Povestea continuă cu un nou capitol în culori vibrante. Reinventează-ți atitudinea și ținutele cu noile IQOS Originals DUO & One

Luna decembrie este întotdeauna prilej de meditație asupra anului care se încheie. Tragem linie mental și luăm mai…

George Clooney și soția lui, Amal, apariții strălucitoare pe covorul roșu la Washington

George Clooney (61 de ani) și soția lui, Amal (44 de ani), au fost din nou cele mai…

Povestea lui Bambi, celebrul desen animat, va fi transformată într-un film horror

Desenele animate Bambi au fost lansate în 1942 de Disney și au fost adaptate după cartea scrisă în…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica ne dezvăluie în cele ce urmează care sunt planurile astrelor în perioada 5-11 decembrie. Berbec …