Regina Rania a Iordaniei este, alături de Regina Letizia a Spaniei și de Ducesa de Cambridge, una dintre cele mai elegante apariții regale ale lumii. Revista Vanity Fair a inclus-o în top 10 Cele mai stilate Prime Doamne. Și tot Rania este singura femeie arabă inclusă în topul Forbes al Celor mai Influente 100 de Femei.

Educator, avocat pentru drepturile omului și fashion icon, Regina Rania a Iordaniei este una dintre cele mai importante figuri ale lumii arabe și nu numai. Iată câteva lucruri interesante despre ea!

Regina Rania a Iordaniei s-a născut în 1970 din părinți palestinieni, iar cea mai mare parte a copilăriei a petrecut-o în Kuwait. De acolo plecat să-și ia diploma în administrarea afacerilor la Universitatea Americană din Cairo.

Rania și-a început cariera în domeniul business și tehnologiei, mai întâi ca marketer pentru City Bank, iar mai apoi pentru compania Apple.

Pe viitorul rege Abdullah II bin al-Hussein al Iordaniei, cel care avea să-i fie soț, l-a întâlnit la o petrecere. Cei doi s-au logodit două luni mai târziu după prima lor întâlnire și imediat sau și căsătorit.

Rania a lucrat cât la cot cu ministrul educației, stabilind o serie de inițiative educaționale proprii precum Academia profesorilor Reginei Rania.

Pe plan internațional, ea a câștigat o serie de premii în recunoașterea activității sale în numele tineretului și educației, inclusiv funcția de președinte onorific global pentru Inițiativa Educației Națiunilor Unite. Și tot ea a susținut campania 1Goal pentru educație și chiar a scris o carte pentru copii – The Sandwich Swap, inspirată din poveștile din copilărie.

Apare în mod frecvent în cadrul interviurilor de televiziune și este invitată pentru a susține discursuri motivaționale la conferințe internaționale.

Regina Rania a Iordaniei îmbină tradiționalul cu accentele modernității occidentale, atât în stilul ei vestimentar, cât și în abordarea monarhiei. Garderoba sa include atât costume foarte elegante, cât și ținute îndrăznețe. Rania știe să îmbine armonios cele mai cool ținute și accesorii de designer cu creații ale designerilor locali, respectând întotdeauna stilul conservator impus de religia sa.

FOTO: Hepta

 

Related Posts