Monica Cismaru ∙ November 29, 2021 ∙ 3 min read

Unul dintre cele mai controversate filme din istoria cinematografiei, Ultimul tango la Paris (1973), cu Marlon Brando în rolul principal, a inspirat realizarea unui serial, care va prezenta povestea felului în care a prins contur una dintre cele mai cunoscute drame erotice.

”Ultimul tango la Paris” este regizat de Bernardo Bertolucci și i-a avut în rolurile principale pe Marlon Brando, pe Maria Schneider și pe Jean-Pierre Léaud și prezintă povestea unui văduv american care începe o relație sexuală anonimă cu o tânără pariziană. Filmul conține scene cu încărcătură sexuală și emoțională, nu unele dintre cel mai ușor de digerat, ceea ce i-a atras criticile și chiar cenzura pe teritoriul Statelor Unite. De-abia în 1997 filmul a fost clasificat ca fiind interzis minorilor sub 17 ani.  

Acțiunea serialului care prezintă povestea felului în care a fost realizat Ultimul tango… se petrece în Italia, Franța și în SUA,  pe durata unui an și jumătate și acoperă perioada de dinainte, din timpul și de după cea în care s-a turnat filmul original. Serialul va explora teme legate de identitate, de faimă și de ambiții artistice.

Povestea e spusă prin ochii protagoniștilor din film, Schneider, Brando și Bertolucci și începe cu călătoria din 1971 a lui Bertolucci la Los Angeles pntru a-l convinge pe atunci falitul și depresivul Marlon Brando să accepte rolul din filmul său –producție încărcată de scene greu de digerat – violență, obsesii și sexualitate.

ultimul tango la paris

În timpul producției filmului, Bertolucci a apelat la metode de lucru mai degraba neortodoxe pentru a capta emoțiile reale ale actorilor, iar tactica s-a aflat la granița cu abuzul, câteodată, scrie Deadline. În ciuda controverselor care au planat asupra filmului încă de la lansarea sa din ianuarie 1973, Brando și Bertolucci s-au bucurat din plin de roadele muncii lor. ”Ultimul tango la Paris” a generat câștiguri de casă de 186 de milioane de dolari și a devenit al treilea cel mai de succes film al anului în care a fost lansat.

ultimul tango la paris

Actorul din rolul principal și regizorul au primit ovații la scenă deschisă și câte o nominalizare la Oscar pentru Cel mai bun actor în rol principal și Cel mai bun regizor. În ciuda succesului lor, actrița Maria Schneider a fost ridiculizată pentru rolul ei, lucru ce a dus-o către colapsul nervos și către dependența de substanțe interzise. Singurul ei câștig din urma apariției în film a fost onorariul modest de 4000 de dolari, iar serialul vrea să scoată în evidență aceste diferențe.

Foto: Hepta

Related Posts

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…

Alist Bazar, noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutăți și lansări de tot felul. Iată ce ne-a…