ultimul tango la paris
pirelli

Povestea realizării filmului-cult ”Ultimul tango la Paris”, cu Marlon Brando, va fi transformată într-un serial

Horoscopul săptămânii

Azi a fost lansat Calendarul Pirelli, la fabrica Pirelli din Slatina. Bryan Adams a intrat online în conferință, fiind carantinat într-un hotel din Italia

Unul dintre cele mai controversate filme din istoria cinematografiei, Ultimul tango la Paris (1973), cu Marlon Brando în rolul principal, a inspirat realizarea unui serial, care va prezenta povestea felului în care a prins contur una dintre cele mai cunoscute drame erotice.

”Ultimul tango la Paris” este regizat de Bernardo Bertolucci și i-a avut în rolurile principale pe Marlon Brando, pe Maria Schneider și pe Jean-Pierre Léaud și prezintă povestea unui văduv american care începe o relație sexuală anonimă cu o tânără pariziană. Filmul conține scene cu încărcătură sexuală și emoțională, nu unele dintre cel mai ușor de digerat, ceea ce i-a atras criticile și chiar cenzura pe teritoriul Statelor Unite. De-abia în 1997 filmul a fost clasificat ca fiind interzis minorilor sub 17 ani.  

Acțiunea serialului care prezintă povestea felului în care a fost realizat Ultimul tango… se petrece în Italia, Franța și în SUA,  pe durata unui an și jumătate și acoperă perioada de dinainte, din timpul și de după cea în care s-a turnat filmul original. Serialul va explora teme legate de identitate, de faimă și de ambiții artistice.

Povestea e spusă prin ochii protagoniștilor din film, Schneider, Brando și Bertolucci și începe cu călătoria din 1971 a lui Bertolucci la Los Angeles pntru a-l convinge pe atunci falitul și depresivul Marlon Brando să accepte rolul din filmul său –producție încărcată de scene greu de digerat – violență, obsesii și sexualitate.

ultimul tango la paris

În timpul producției filmului, Bertolucci a apelat la metode de lucru mai degraba neortodoxe pentru a capta emoțiile reale ale actorilor, iar tactica s-a aflat la granița cu abuzul, câteodată, scrie Deadline. În ciuda controverselor care au planat asupra filmului încă de la lansarea sa din ianuarie 1973, Brando și Bertolucci s-au bucurat din plin de roadele muncii lor. ”Ultimul tango la Paris” a generat câștiguri de casă de 186 de milioane de dolari și a devenit al treilea cel mai de succes film al anului în care a fost lansat.

ultimul tango la paris

Actorul din rolul principal și regizorul au primit ovații la scenă deschisă și câte o nominalizare la Oscar pentru Cel mai bun actor în rol principal și Cel mai bun regizor. În ciuda succesului lor, actrița Maria Schneider a fost ridiculizată pentru rolul ei, lucru ce a dus-o către colapsul nervos și către dependența de substanțe interzise. Singurul ei câștig din urma apariției în film a fost onorariul modest de 4000 de dolari, iar serialul vrea să scoată în evidență aceste diferențe.

Foto: Hepta

Related Posts