Monica Cismaru ∙ November 29, 2021 ∙ 3 min read

Unul dintre cele mai controversate filme din istoria cinematografiei, Ultimul tango la Paris (1973), cu Marlon Brando în rolul principal, a inspirat realizarea unui serial, care va prezenta povestea felului în care a prins contur una dintre cele mai cunoscute drame erotice.

”Ultimul tango la Paris” este regizat de Bernardo Bertolucci și i-a avut în rolurile principale pe Marlon Brando, pe Maria Schneider și pe Jean-Pierre Léaud și prezintă povestea unui văduv american care începe o relație sexuală anonimă cu o tânără pariziană. Filmul conține scene cu încărcătură sexuală și emoțională, nu unele dintre cel mai ușor de digerat, ceea ce i-a atras criticile și chiar cenzura pe teritoriul Statelor Unite. De-abia în 1997 filmul a fost clasificat ca fiind interzis minorilor sub 17 ani.  

Acțiunea serialului care prezintă povestea felului în care a fost realizat Ultimul tango… se petrece în Italia, Franța și în SUA,  pe durata unui an și jumătate și acoperă perioada de dinainte, din timpul și de după cea în care s-a turnat filmul original. Serialul va explora teme legate de identitate, de faimă și de ambiții artistice.

Povestea e spusă prin ochii protagoniștilor din film, Schneider, Brando și Bertolucci și începe cu călătoria din 1971 a lui Bertolucci la Los Angeles pntru a-l convinge pe atunci falitul și depresivul Marlon Brando să accepte rolul din filmul său –producție încărcată de scene greu de digerat – violență, obsesii și sexualitate.

ultimul tango la paris

În timpul producției filmului, Bertolucci a apelat la metode de lucru mai degraba neortodoxe pentru a capta emoțiile reale ale actorilor, iar tactica s-a aflat la granița cu abuzul, câteodată, scrie Deadline. În ciuda controverselor care au planat asupra filmului încă de la lansarea sa din ianuarie 1973, Brando și Bertolucci s-au bucurat din plin de roadele muncii lor. ”Ultimul tango la Paris” a generat câștiguri de casă de 186 de milioane de dolari și a devenit al treilea cel mai de succes film al anului în care a fost lansat.

ultimul tango la paris

Actorul din rolul principal și regizorul au primit ovații la scenă deschisă și câte o nominalizare la Oscar pentru Cel mai bun actor în rol principal și Cel mai bun regizor. În ciuda succesului lor, actrița Maria Schneider a fost ridiculizată pentru rolul ei, lucru ce a dus-o către colapsul nervos și către dependența de substanțe interzise. Singurul ei câștig din urma apariției în film a fost onorariul modest de 4000 de dolari, iar serialul vrea să scoată în evidență aceste diferențe.

Foto: Hepta

Related Posts

Actrița Anne Heche a fost declarată decedată în mod oficial

Actrița Anne Heche, în vârstă de 53 de ani, se află în moarte cerebrală și, conform legilor din…

Frigărui picante la grătar. Recomandarea lui Chef Adi Hădean

Adrian Hădean ne propune să încercăm frigărui picante, servite în lipie de casă, cu sos de usturoi și…

Bucharest International Dance Film Festival la a VIII-a ediție: 8 – 11 septembrie 2022

În perioada 8 – 11 septembrie, Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) revine pentru a VIII-a ediție cu…

Johnny Depp devine Ludovic al XV-lea în producția ”Jeanne du Barry”

Johnny Depp (59 de ani) începe să-și revină încet și sigur după scandalul divorțului de Aber Heard din…

Paul Negoescu (O lună în Thailanda, Două lozuri, Povestea unui pierde-vară) revine cu un nou film: Oameni de treabă/ Men of Deeds

Oameni de treabă/ Men of Deeds, al patrulea lungmetraj semnat de Paul Negoescu, are premiera mondială în cadrul…

Cu cine a înlocuit-o pe Shakira Gerard Piqué

La două luni de la despărțirea de Shakira (45 de ani), mama celor doi copii ai lor, fotbalistul…

Eva Longoria va interpreta rolul principal într-un nou serial

Eva Longoria revine într-un nou serial produs de Apple TV+, intitulat Land of Women, inspirat de romanul best-seller…

5 trucuri de care ar trebui să ținem seama pentru a fi în formă

Slăbește în mod sănătos, fără dietă, urmând câteva sfaturi recomandate de specialiștii din domeniu. Pe lângă mișcare în…

All White Party – A List Magazine, magie albă!

Revenim cu noi imagini de la cea de-a doua petrecere organizată de A List Magazine la Cluj-Napoca, în…

E scris în stele, zodia A List înseamnă distracție!

V-am mai spus și se poate observa și cu ochiul liber că ne place să ne distrăm alături…