Bianca Sterie ∙ May 13, 2020 ∙ 5 min read

De când a fost declarată oficial starea de urgență și de când pandemia ne-a izolat în propriile case, pe lângă deja celebrele poze cu banana bread, feed-urile noastre au fost inundate de fotografii de vacanță în diferite colțuri ale Italiei. „You may have the universe if I may have Italy” – una dintre cele mai cunoscute replici ale compozitorului Giuseppe Verdi a devenit acum captionul preferat de pe internet. Iar dorul de Italia, această țară superbă pe care toată lumea o iubește, pare să fie din ce în ce mai puternic.

Din păcate, încă nu știm cât va trebui să mai așteptăm până când o vom putea vizita din nou, așa că cel mai bun lucru pe care îl putem face acum este să ne mai consolăm puțin cu fotografiile vechi, pe care le mai scoatem din când în când din sertarele digitale ale arhivei de vacanță. Și cu cele mai frumoase pelicule filmate în Italia.

La dolce vita

Deschidem lista cu un clasic al cinematografiei italiene, capodopera lui Federico Fellini, o poveste despre complicațiile și neajunsurile vieții, despre dragoste, spiritualitate și bucuria de a trăi, dar și un tur spectaculos al Romei. În prim-plan este Marcello, interpretat de Marcello Mastroianni, un jurnalist de tabloid care încearcă să afle cine este cu adevărat și să găsească drumul care i se potrivește, în timp ce este prins între mai multe femei și lumi diferite. 

Roman Holiday

Un alt titlu clasic al cinematografiei, Roman Holiday îi are pe Audrey Hepburn și Gregory Peck în rolurile principale. Ea, o prințesă rebelă, care hotărăște să ignore sarcinile și rigorile regale și să exploreze Roma pe cont propriu. El, un jurnalist american dornic să obțină un material în exclusivitate, care se îndrăgostește nebunește de ea. Cum se va încheia povestea lor trăită pe străduțele întortocheate ale cunoscutului Oraș etern?

The Talented Mr. Ripley

Filmat într-o mare măsură în Insula Ischia, The Talented Mr. Ripley zugrăvește perfect atmosfera tipică vacanțelor de vară în Italia, o aventură presărată cu o serie de crime, intrigi și răsturnări de situație. Când tânărul Tom Ripley (Matt Damon) este abordat de un milionar care îi propune să meargă în Italia și să-i aducă fiul risipitor acasă, o misiune pentru care îi oferă și o importantă de bani, acesta acceptă imediat. Odată ce ajunge la destinație, obiectivul său se schimbă la 180 de grade, iar jocurile lui Ripley iau o turnură neașteptată. 

The Godfather

Mafie, reguli nescrise, crime și putere: The Godfather este una dintre cele mai interesante pelicule din istoria cinematografiei, o poveste intensă, care te introduce într-o lume periculoasă, dar fascinantă în același timp. Universul lui Don Vito Corleone (Marlon Brando) și al familiei sale. Bonus: câteva scene superbe filmate în Sicilia!

La grande bellezza

În La grande bellezza, regizorul Paolo Sorrentino ne propune o călătorie prin Roma prin ochii lui Jep Gambardella (Toni Servillo), un scriitor care, ajuns la 65 de ani, își rememorează tinerețea plină de pasiune și de aventură.

All Roads Lead to Rome

O comedie romantică numai bună de văzut în weekend, All Roads Lead to Rome o are în prim-plan pe Maggie (Sarah Jessica Parker), o mamă singură din New York. În încercarea de a se reconecta cu fiica sa rebelă, Summer (Rosie Day), aceasta pune la cale o excursie în Italia, în minunata Toscana, locul în care, cu ani în urmă, s-a îndrăgostit nebunește de un italian.

To Rome with Love

Pentru To Rome with Love, Woody Allen a făcut echipă cu actorii Alec Baldwin, Alison Pill, Ellen Page, Jesse Eisenberg, Penélope Cruz și Roberto Benigni și a creat o poveste de dragoste care ia naștere pe străzile Romei. O aventură între o turistă și un avocat, care, pe parcurs, adună numeroase alte personaje și întâmplări comice. 

It Started in Naples

Din Roma pornim spre Capri, unde ne întâlnim cu actorii Sophia Loren și Clark Gable. Mike Hamilton (Gable) este un avocat american care ajunge în Napoli la scurtă vreme de la decesul fratelui său, un cuceritor notoriu, pentru a se ocupa de procesul averii acestuia. Aici, el află că are și un nepot, Nando, crescut de Lucia (Loren), o femeie extrem de pasională, cântăreață într-un club de noapte. Deși pornesc o luptă pentru custodia copilului, cei doi își dau seama destul de repede că atracția dintre ei este o forță căreia nu îi pot rezista. 

Eat Pray Love

Chiar dacă filmul este o călătorie în mai multe colțuri de lume, Eat Pray Love este numai bun de revăzut atunci când ți se face dor de Italia și… de o pizza bună în Napoli!

Under the Tuscan Sun

În urma unui divorț care îi dă viața peste cap complet, Frances (Diane Lane) hotărăște să plece în Italia, într-o vacanță care să o ajute să își revină după despărțire. Odată ce ajunge în Toscana, aceasta se îndrăgostește iremediabil de splendida Vila Bramasole, pe care o cumpără și se apucă să o renoveze alături de noul ei grup de prieteni italieni. 

Foto: outnow.ch

Related Posts

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…

Beneficiile postului pentru detoxifierea corpului și a minții

Postul este o practică sănătoasă, care susține în mod evident corpul în detoxifiere, iar dacă timpul, voința sau…

Miranda Kerr, despre planurile de a mai avea copii, după 4 nașteri

Modelul australian Miranda Kerr (40 de ani) a născut în luna februarie cel de-al patrulea fiu, botezat Pierre,…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Cristina Carp, Naționala Feminină de Fotbal

Dăm startul unui nou proiect, odată cu lansarea noului telefon OPPO Reno11 F 5G Dacă te-am întreba unde…

Horoscopul săptămânii 15-21 aprilie 2024

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

Falafel verde – rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Falafelul verde este o îmbinare de arome cum doar în poveștile din ”1001 de nopți” mai găsești. Iată…

Casa Regelui Charles III din Viscri se redeschide pentru vizitare cu o nouă expoziție a fotografului britanic Barry Lewis

Casa din Viscri a Regelui Charles III s-a redeschis publicului pentru un nou sezon de vizitare.  Șura reconvertită…

Copii de vedete care își croiesc propria lor carieră artistică, în fața sau în spatele reflectoarelor

Copiii vedetelor calcă pe urmele părinților și aleg cariere artistice, fie ca se afla in lumina reflectoarelor sau…

Istoria fenomenală a succesului “Dragostea din tei”, reînviată recent de celebrul DJ David Guetta

Refrenul binecunoscutei melodii “Dragostea din tei”, lansată în urmă cu peste 20 de ani de trupa O-Zone, este…

Richard Gere, apariție rară alături de soția lui, mai tânără decât el cu 33 de ani

Richard Gere (74 de ani) și-a făcut una dintre rarele apariții zilele acestea la un eveniment caritabil din…