Sonja este o figură nouă pe piața muzicală românească, dar și internațională. Are un timbru vocal aparte, un newcommer fresh la deja a patra  piesă lansată, și anume “Runaway“, o melodie în limba engleză, cu un mesaj puternic, legat de relațiile toxice. Melodia este una pop cu influențe dance, iar producția piesei a fost făcută de Mark Azekko, în studiourile DeMoga Music. Piesa a prins repede avânt și pe platformele de socializare, mai ales pe platforma TikTok. Sonja a participat în cadrul talent show-urilor, “The Voice Holland” și X-Factor România.

Sonja, care sunt lucrurile de care ești cel mai mândră, realizate în 2021?

Pentru mine 2021 a fost un an foarte bun, am simțit că evoluez ca om și ca artist. Sunt foarte mândră că am reușit să mă apuc serios de muzică, am început să scriu și versuri. Una dintre cele mai mari realizări legate de muzică a fost că piesa mea “Runaway”, recent lansată, a ajuns în topurile din Bulgaria.

De asemenea, am avut multe campanii, anul acesta am devenit ambasadorul unui brand mare de îmbrăcăminte și am cunoscut oameni care m-au ajutat în acest parcurs al meu.

Trei lucruri pe care vrei să le faci în 2022?

Aș vrea să călătoresc, să muncesc mai mult spre a-mi îndeplini visurile și să cunosc oameni noi…. Chiar sunt multe lucruri pe bucket-listul de anul acesta sincer, inclusiv să joc într-un film. Sper să reușesc să le fac pe toate!

sonja poveste de iarna

Ne poți aminti unul dintre versurile pieselor tale care descrie cel mai bine felul în care te simți, te percepi acum?

În momentul de față, mă regăsesc în versurile acestea din piesa, Runaway:  “Baby, would you like to runaway with me? Would you like risk it all with me? “.

Știm că îți scrii singură multe dintre versurile pieselor tale. Îți împărtășești din experiențele proprii?

Da, de anul acesta am început să mă implic în scrierea versurilor pieselor. Runaway, piesă scrisă alături de Daria Oprea de la DeMoga Music este o piesă despre o experiență proprie.

Înțelegi și descifrezi mai ușor anumte situații prin care ai trecut dacă le transpui în muzică?

Da, le procesez, le descifrez și le transpun mai departe.  Îmi vine mai ușor să îmi expun sentimentele prin muzică. Aș vrea să le transmit oamenilor experiența mea și ce am învățat din ea cu ajutorul pieselor sau pur și simplu să le transmit ce am simțit în acel moment.

sonja poveste de iarna

 Care sunt cele mai utile sfaturi pe care le-ai primit pentru dezvoltarea parcursului tău profesional și de la cine au venit?

Am primit de-a lungul acestui an multe sfaturi utile, atât de la familie, de la producătorul meu și de la managera mea. Cel mai util sfat a fost să mă concentrez pe ce vreau eu să transmit, să nu mă uit în stânga și în dreapta, spre a evolua eu, ca artist. Mulți tineri trec prin perioade în care nu au încredere în ei pentru că se compară cu alții, drumurile fiecăruia sunt diferite, singura persoană la care trebuie să te raportezi ești tu, cel de ieri.

Dacă vom discuta din nou la anul, pe vremea asta, ce ai vrea să-mi spui?

Hmm… aș vrea să îți spun că piesele mele au trecut peste barierele culturale și au ajuns la cât mai multă lume. Mi-ar plăcea să transmit emoțiile cât mai bine prin muzica mea, astfel încât să se regăsească în ea cât mai multă lume. 

Un lucru neașteptat cu care te-ai confruntat în industria muzicală? Unul mai puțin plăcut?

Nu pot să spun neașteptat, dar am avut dezamăgiri din cauza oamenilor. Ei alcătuiesc până la urmă industriile. M-am lovit de anumite comportamente pe care nu le-am înțeles la momentul acela, dar în timp nu m-au mai afectat. Ca să nu mai extrapolez două lucruri de care m-am lovit au fost neprofesionalismul și răutatea gratuită, dar din toate înveți ceva. Oamenii văd lucrurile în funcție de cât de dezvoltați sunt, iar emoțiile pe care le scot la suprafață sunt în funcție de cât pot ei să vadă. Nu port pică nimănui, le mulțumesc tuturor, așa am devenit femeia de astăzi.

Cea mai recentă emoție trăită care este și în ce context?

Anul acesta m-am axat spre a mă regăsi și a evolua. Am lăsat multe persoane care nu mă susțineau în spate și m-am reîndrăgostit de mine, în primul rând. 

sonja poveste de iarna

Ne poți împărtăși un lucru pe care nu-l știe multă lume despre ține?

Un lucru pe care nu îl știe multă lume despre mine este că sunt o persoană empatică, simt  intențiile oamenilor din jur. De asemenea nu multă lume știe, dar am făcut ceva timp și gimnastică, înainte de canto și concursurile de muzică.

Ai făcut un shooting spectaculos, ne poți da mai multe detalii?

Da, shootingul a ieșit cu adevărat spectaculos, îmi place mult! Conceptul a fost pus la punct de Elena Eva Creative, locația a fost una cu adevărat superbă, la Domeniul cu Cireși, stylingul a fost făcut de Arianna Moon, iar mama ca de obicei a fost cel mai mare susținător al meu. Ea a venit cu mine și mi-a făcut filmulețele behind the scenes. Pe acesta cale vreau să îi și spun “Te iubesc mult, mama, ești minunată!”

Foto: Elena Eva Creative

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts