Bianca Sterie ∙ December 4, 2021 ∙ 4 min read

Blockbustere mult așteptate, filme premiate la marile festivaluri internaționale, comedii și nu numai: iată care sunt premierele lunii decembrie în cinematografele din țară.

Titane – Premiera: 3 decembrie

Dor de un film care să te răscolească profund, cu un subiect cu totul atipic? Atunci trebuie să vezi Titane. Marele învingător al Festivalului de la Cannes din 2021, filmul este povestea unei forțe nimicitoare, care distruge totul în calea sa. În prim-plan se află Alexia (Agathe Rousselle), o tânără care, în urma unui traumatism cauzat de un accident de mașină, ajunge să aibă o placă de titan în cap. Trauma prin care trece o face să dezvolte o atracție erotică față de mașini și să respingă oamenii, transformând-o, în cele din urmă, într-o criminală nemiloasă. 

Annette – Premiera: 3 decembrie

Cu Adam Driver și Marion Cotillard în rolurile protagoniștilor, Annette este o dramă care urmărește povestea unui cuplu de artiști care, la prima vedere, sunt foarte fericiți împreună. După nașterea primului copil, Annette, o fetiță cu un destin neașteptat, viața lor ia o turnură neașteptată, iar dinamica relației se schimbă din cauza unor evenimente de-a dreptul tragice. 

Ghostbusters: Afterlife – Premiera: 3 decembrie

După o serie de probleme financiare care îi dau bătăi de cap, Callie (Carrie Coon) ia decizia de a se muta alături de cei doi copii ai ei la ferma tatălui său decedat, cu care nu a mai ținut legătura în ultimii ani. Odată ajunși aici, în Summerville, Oklahoma, trecutul începe să îi ajungă din urmă pe cei trei, iar vechile predicții ale bunicului, membru al echipei originale Ghostbusters, devin acum realitate. 

West Side Story – Premiera: 10 decembrie

În regia lui Steven Spielberg, noul West Side Story este o adaptare a celebrului musical de pe Broadway din 1957, care a mai fost ecranizat o dată, în 1961. Inspirat de Romeo și Julieta a lui Shakespeare, West Side Story urmărește o poveste de dragoste interzisă, care se desfășoară pe străzile New York-ului din anii ’50. În prim-plan sunt Maria (Rachel Zegler) și Tony (Ansel Elgort), doi tineri care provin din familii diferite, din bande etnice rivale: Jets și Sharks. 

Spencer – Premiera: 17 decembrie

De-a lungul timpului, viața complicată a Prințesei Diana a fost subiectul mai multor filme, seriale și documentare de succes. Filmul lui Pablo Larraín, cu Kristen Stewart în rolul lui Lady Di, urmărește finalul mariajului ei cu Prințul Charles (Jack Farthing), pe fondul zvonurilor legate de infidelitatea lui, dar și problemele mentale cu care aceasta se confruntă. În aparență, lucrurile decurg bine, iar familia regală se pregătește pentru sărbătorile de Crăciun la domeniul Sandringham. În spatele ușilor închise, însă, lucrurile stau complet diferit.

Spider-Man: No Way Home – Premiera: 17 decembrie

Pentru prima dată în istoria acestui personaj, identitatea lui Spider-Man este dezvăluită, iar Peter Parker (Tom Holland) nu reușește să mai separe viața sa obișnuită de adolescent de cea de supererou. Mai mult decât atât, toți ochii sunt ațintiți asupra lui, iar acest lucru îi cauzează numeroase probleme. Când Peter îi cere ajutorul lui Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) pentru a reveni la existența lui normală, o vrajă care iese prost amenință să pună întreaga planetă în pericol. 

The King’s Man – Premiera: 24 decembrie

O poveste despre începuturi, The King’s Man explorează originile primei agenții de informații, Kingsman, și ale agenților săi. Acțiunea are loc la începutul secolului XX, când o grupare de asasini și tirani din întreaga lume pune la cale un război global, un măcel care ar putea extermina milioane de oameni. 

The Matrix Resurrections – Premiera: 24 decembrie

Probabil cel mai așteptat film din această lună este The Matrix Resurrections, un nou capitol al francizei care a făcut istorie și care a adunat milioane de fani în lumea întreagă. Acțiunea are loc la douăzeci de ani de la evenimentele din The Matrix Revolutions, Neo (Keanu Reeves) ducând acum un trai obișnuit în San Francisco, în postura de Thomas A. Anderson. În scurt timp, însă, lucrurile se schimbă, iar el își redeschide mintea către Matrix.

 

Foto: outnow.ch

Related Posts

Andre Agassi și Stefanie Graf, despre prima vizită în România și viața de sportiv. Interviu de Andreea Esca

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au pășit pentru prima dată pe pământ românesc, fiind invitați…

Daniel Radcliffe, primul său premiu Tony Awards

Actorul faimos pentru interpretarea lui „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a primit primul său premiu Tony Awards, în acest…

Ben Affleck, la ușa fostei soții

Chiar dacă J Lo și Ben Affleck nu confirmă niciunul dintre zvonurile legate de divorțul iminent, acțiunile lui…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

„Retreat Vama Veche”, din 18 octombrie, în cinematografe

Ada Condeescu, Adela Popescu și Laura Cosoi rămân „goale” în Vama Veche. Mai precis, în sufletele goale, după…

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…

Începe TIFF.23!

Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai important eveniment cinematografic din România, debutează vineri, 14 iunie, cu o…

Ce mesaj a transmis Coldplay, după două seri de concerte la București

Trupa Coldplay a susținut, pe Arena Națională din București, două concerte la care au participat aproximativ 100.000 de…