Bianca Sterie ∙ December 4, 2021 ∙ 4 min read

Blockbustere mult așteptate, filme premiate la marile festivaluri internaționale, comedii și nu numai: iată care sunt premierele lunii decembrie în cinematografele din țară.

Titane – Premiera: 3 decembrie

Dor de un film care să te răscolească profund, cu un subiect cu totul atipic? Atunci trebuie să vezi Titane. Marele învingător al Festivalului de la Cannes din 2021, filmul este povestea unei forțe nimicitoare, care distruge totul în calea sa. În prim-plan se află Alexia (Agathe Rousselle), o tânără care, în urma unui traumatism cauzat de un accident de mașină, ajunge să aibă o placă de titan în cap. Trauma prin care trece o face să dezvolte o atracție erotică față de mașini și să respingă oamenii, transformând-o, în cele din urmă, într-o criminală nemiloasă. 

Annette – Premiera: 3 decembrie

Cu Adam Driver și Marion Cotillard în rolurile protagoniștilor, Annette este o dramă care urmărește povestea unui cuplu de artiști care, la prima vedere, sunt foarte fericiți împreună. După nașterea primului copil, Annette, o fetiță cu un destin neașteptat, viața lor ia o turnură neașteptată, iar dinamica relației se schimbă din cauza unor evenimente de-a dreptul tragice. 

Ghostbusters: Afterlife – Premiera: 3 decembrie

După o serie de probleme financiare care îi dau bătăi de cap, Callie (Carrie Coon) ia decizia de a se muta alături de cei doi copii ai ei la ferma tatălui său decedat, cu care nu a mai ținut legătura în ultimii ani. Odată ajunși aici, în Summerville, Oklahoma, trecutul începe să îi ajungă din urmă pe cei trei, iar vechile predicții ale bunicului, membru al echipei originale Ghostbusters, devin acum realitate. 

West Side Story – Premiera: 10 decembrie

În regia lui Steven Spielberg, noul West Side Story este o adaptare a celebrului musical de pe Broadway din 1957, care a mai fost ecranizat o dată, în 1961. Inspirat de Romeo și Julieta a lui Shakespeare, West Side Story urmărește o poveste de dragoste interzisă, care se desfășoară pe străzile New York-ului din anii ’50. În prim-plan sunt Maria (Rachel Zegler) și Tony (Ansel Elgort), doi tineri care provin din familii diferite, din bande etnice rivale: Jets și Sharks. 

Spencer – Premiera: 17 decembrie

De-a lungul timpului, viața complicată a Prințesei Diana a fost subiectul mai multor filme, seriale și documentare de succes. Filmul lui Pablo Larraín, cu Kristen Stewart în rolul lui Lady Di, urmărește finalul mariajului ei cu Prințul Charles (Jack Farthing), pe fondul zvonurilor legate de infidelitatea lui, dar și problemele mentale cu care aceasta se confruntă. În aparență, lucrurile decurg bine, iar familia regală se pregătește pentru sărbătorile de Crăciun la domeniul Sandringham. În spatele ușilor închise, însă, lucrurile stau complet diferit.

Spider-Man: No Way Home – Premiera: 17 decembrie

Pentru prima dată în istoria acestui personaj, identitatea lui Spider-Man este dezvăluită, iar Peter Parker (Tom Holland) nu reușește să mai separe viața sa obișnuită de adolescent de cea de supererou. Mai mult decât atât, toți ochii sunt ațintiți asupra lui, iar acest lucru îi cauzează numeroase probleme. Când Peter îi cere ajutorul lui Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) pentru a reveni la existența lui normală, o vrajă care iese prost amenință să pună întreaga planetă în pericol. 

The King’s Man – Premiera: 24 decembrie

O poveste despre începuturi, The King’s Man explorează originile primei agenții de informații, Kingsman, și ale agenților săi. Acțiunea are loc la începutul secolului XX, când o grupare de asasini și tirani din întreaga lume pune la cale un război global, un măcel care ar putea extermina milioane de oameni. 

The Matrix Resurrections – Premiera: 24 decembrie

Probabil cel mai așteptat film din această lună este The Matrix Resurrections, un nou capitol al francizei care a făcut istorie și care a adunat milioane de fani în lumea întreagă. Acțiunea are loc la douăzeci de ani de la evenimentele din The Matrix Revolutions, Neo (Keanu Reeves) ducând acum un trai obișnuit în San Francisco, în postura de Thomas A. Anderson. În scurt timp, însă, lucrurile se schimbă, iar el își redeschide mintea către Matrix.

 

Foto: outnow.ch

Related Posts

5 pași spre independența ta financiară

5 pași spre independența ta financiară Independența financiară este un lucru la care mulți oameni visează. La urma…

Top 10 cele mai fericite țări din lume în 2023

A trecut mai bine de un deceniu de la lansarea primului World Happiness Report (publicat pentru prima dată…

INNA lansează ”Crystal Nails”, o piesă bold cu videoclip glam

După lansarea primei părți a albumului ”Just Dance”, INNA revine cu o nouă piesă care se numește ”Crystal…

Care vor fi cele mai norocoase zodii din 2023?

Ai tras lozul câștigător în ceea ce privește norocul astrologic sau încă te chinui să depășești obstacole care…

Loc de mai bine: în vizor, educația

Ai carte, ai parte. Educația joacă un rol-cheie în determinarea modului în care va arăta viața unui adult….

Horoscopul săptămânii 20-26 martie 2023

Astrologul Anca Stoica ne spune cum arată horoscopul acestei săptămâni. Așadar, iată ce ne rezervă astrele în perioada…

10 comedii romantice pe care să le vezi acum pe platformele de streaming

Dor de o comedie romantică? Ți-am pregătit o selecție de 10 titluri simpatice, numai bune de văzut într-un…

Cremă de apio, tăiţei de cartofi dulci şi crutoane de măr

Apio este o legumă cu frunze verzi, cu tulpini crocante şi un gust deosebit, de ţelină, bogată în…

Eva Herzigova, la 50 de ani. Destinul uneia dintre cele mai cunoscute supermodele ale anilor ’90

Eva Herzigova, una dintre cele mai cunoscute supermodele ale anilor  ’90, a împlinit pe 10 martie 50 de…

Celebrul film erotic 9 ½ Weeks, cu Kim Basinger și Mickey Rourke, va avea parte de un remake

Kim Basinger revine într-unul dintre cele mai cunoscute filme în care a jucat, producția erotică 9 ½ Weeks…