Bianca Sterie ∙ December 4, 2021 ∙ 4 min read

Blockbustere mult așteptate, filme premiate la marile festivaluri internaționale, comedii și nu numai: iată care sunt premierele lunii decembrie în cinematografele din țară.

Titane – Premiera: 3 decembrie

Dor de un film care să te răscolească profund, cu un subiect cu totul atipic? Atunci trebuie să vezi Titane. Marele învingător al Festivalului de la Cannes din 2021, filmul este povestea unei forțe nimicitoare, care distruge totul în calea sa. În prim-plan se află Alexia (Agathe Rousselle), o tânără care, în urma unui traumatism cauzat de un accident de mașină, ajunge să aibă o placă de titan în cap. Trauma prin care trece o face să dezvolte o atracție erotică față de mașini și să respingă oamenii, transformând-o, în cele din urmă, într-o criminală nemiloasă. 

Annette – Premiera: 3 decembrie

Cu Adam Driver și Marion Cotillard în rolurile protagoniștilor, Annette este o dramă care urmărește povestea unui cuplu de artiști care, la prima vedere, sunt foarte fericiți împreună. După nașterea primului copil, Annette, o fetiță cu un destin neașteptat, viața lor ia o turnură neașteptată, iar dinamica relației se schimbă din cauza unor evenimente de-a dreptul tragice. 

Ghostbusters: Afterlife – Premiera: 3 decembrie

După o serie de probleme financiare care îi dau bătăi de cap, Callie (Carrie Coon) ia decizia de a se muta alături de cei doi copii ai ei la ferma tatălui său decedat, cu care nu a mai ținut legătura în ultimii ani. Odată ajunși aici, în Summerville, Oklahoma, trecutul începe să îi ajungă din urmă pe cei trei, iar vechile predicții ale bunicului, membru al echipei originale Ghostbusters, devin acum realitate. 

West Side Story – Premiera: 10 decembrie

În regia lui Steven Spielberg, noul West Side Story este o adaptare a celebrului musical de pe Broadway din 1957, care a mai fost ecranizat o dată, în 1961. Inspirat de Romeo și Julieta a lui Shakespeare, West Side Story urmărește o poveste de dragoste interzisă, care se desfășoară pe străzile New York-ului din anii ’50. În prim-plan sunt Maria (Rachel Zegler) și Tony (Ansel Elgort), doi tineri care provin din familii diferite, din bande etnice rivale: Jets și Sharks. 

Spencer – Premiera: 17 decembrie

De-a lungul timpului, viața complicată a Prințesei Diana a fost subiectul mai multor filme, seriale și documentare de succes. Filmul lui Pablo Larraín, cu Kristen Stewart în rolul lui Lady Di, urmărește finalul mariajului ei cu Prințul Charles (Jack Farthing), pe fondul zvonurilor legate de infidelitatea lui, dar și problemele mentale cu care aceasta se confruntă. În aparență, lucrurile decurg bine, iar familia regală se pregătește pentru sărbătorile de Crăciun la domeniul Sandringham. În spatele ușilor închise, însă, lucrurile stau complet diferit.

Spider-Man: No Way Home – Premiera: 17 decembrie

Pentru prima dată în istoria acestui personaj, identitatea lui Spider-Man este dezvăluită, iar Peter Parker (Tom Holland) nu reușește să mai separe viața sa obișnuită de adolescent de cea de supererou. Mai mult decât atât, toți ochii sunt ațintiți asupra lui, iar acest lucru îi cauzează numeroase probleme. Când Peter îi cere ajutorul lui Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) pentru a reveni la existența lui normală, o vrajă care iese prost amenință să pună întreaga planetă în pericol. 

The King’s Man – Premiera: 24 decembrie

O poveste despre începuturi, The King’s Man explorează originile primei agenții de informații, Kingsman, și ale agenților săi. Acțiunea are loc la începutul secolului XX, când o grupare de asasini și tirani din întreaga lume pune la cale un război global, un măcel care ar putea extermina milioane de oameni. 

The Matrix Resurrections – Premiera: 24 decembrie

Probabil cel mai așteptat film din această lună este The Matrix Resurrections, un nou capitol al francizei care a făcut istorie și care a adunat milioane de fani în lumea întreagă. Acțiunea are loc la douăzeci de ani de la evenimentele din The Matrix Revolutions, Neo (Keanu Reeves) ducând acum un trai obișnuit în San Francisco, în postura de Thomas A. Anderson. În scurt timp, însă, lucrurile se schimbă, iar el își redeschide mintea către Matrix.

 

Foto: outnow.ch

Related Posts

Falafel verde – rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Falafelul verde este o îmbinare de arome cum doar în poveștile din ”1001 de nopți” mai găsești. Iată…

Casa Regelui Charles III din Viscri se redeschide pentru vizitare cu o nouă expoziție a fotografului britanic Barry Lewis

Casa din Viscri a Regelui Charles III s-a redeschis publicului pentru un nou sezon de vizitare.  Șura reconvertită…

Copii de vedete care își croiesc propria lor carieră artistică, în fața sau în spatele reflectoarelor

Copiii vedetelor calcă pe urmele părinților și aleg cariere artistice, fie ca se afla in lumina reflectoarelor sau…

Istoria fenomenală a succesului “Dragostea din tei”, reînviată recent de celebrul DJ David Guetta

Refrenul binecunoscutei melodii “Dragostea din tei”, lansată în urmă cu peste 20 de ani de trupa O-Zone, este…

Richard Gere, apariție rară alături de soția lui, mai tânără decât el cu 33 de ani

Richard Gere (74 de ani) și-a făcut una dintre rarele apariții zilele acestea la un eveniment caritabil din…

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii va avea loc la Râșnov, între 21-23 iunie

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii, va avea…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Dăm startul unui nou proiect, odată cu lansarea noului telefon OPPO Reno11 F 5G

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Care este fructul care ne îmbunătățește sănătatea mintală în doar câteva zile

Cercetările recente dezvăluie faptul că există o legătură strânsă între alimentație și sănătatea mintală. Potrivit unui studiu publicat…

Experiențe unice în Alpii Italieni, la Courmayeur, alături de noul OPPO Reno11 F 5G

OPPO lansează Reno11 F 5G – un smartphone cu anduranță ridicată, cu ecran fără ramă și cameră triplă…

Half is Free vă așteaptă la București

Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al primăverii, vine la BUCUREȘTI, pe 20 aprilie 2024!…