Întreaga carieră cinematografică a lui Penelope Cruz (47 de ani) a fost recunoscută printr-un eveniment tribut organizat de Muzeul de Artă Modernă din New York. Actrița a rememorat momentele în care a fost atinsă de magia cinematografiei în copilărie, după ce a descoperit un magazin de închirieri video în suburbia Madridului, în care locuia.

Acolo a fost locul în care Penelope Cruz a descoperit filmele lui Pedro Almodovar, regizorul care a transformat-o mai târziu în muza lui. ”Am privit, am râs, am plâns și am învățat. N-aș fi azi aici să primesc acest trofeu onorific din partea MoMa dacă nu aș fi avut privilegiul să lucrez cu regizori geniali care m-au inspirat, care m-au învățat și m-au ajutat să mă dezvolt ca artist și ca om. Aș vrea să le mulțumesc tuturor în această seară, în special lui Pedro.”

penelope cruz MoMa

Recunoașterea acordată lui Penelope Cruz vine exact la 10 ani după ce prestigiosul muzeu i-a adus același tribut lui Almodovar, care a colaborat cu Penelope Cruz pentru șapte filme. Cel mai recent film pe care cei doi l-au realizat împreuna Parallel Mothers, va avea premiera în cinematografele americane pe 24 decembrie.

Cu ocazia evernimentului, regizorul spaniol i-a trimis un mesaj video actriței lui preferate, în care a felicitat-o pentru premiu.

Printre vedetele care au luat parte la evenimentul organizat în cinstea lui Penelope Cruz s-au mai numărat Anne Hathaway, Diane Kruger, Ricky Martin, Rosalía, Zac Posen și Rebecca Hall (care a jucat alături de Penelope in Vicky Cristina Barcelona, al lui Woody Allen).

În cadrul seratei de la MoMa, au rulat clipuri cu imagini din cele mai apreciate filme în care a jucat de-a lungul timpului Penelope Cruz, printre care “Broken Embraces” (2009), “Vicky Cristina Barcelona” (2008), “Volver” (2006). Penelope Cruz a fost recompensată cu un Oscar pentru rolul său din “Vicky Cristina Barcelona.”

Foto: Hepta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts