penelope cruz

Penelope Cruz (46 de ani) a spart barierele și a devenit prima actriță spaniolă care a câștigat un Oscar. Fiecare film în care a jucat Peneleope Cruz a întrunit pe deplin aprecierile publicului și ale criticilor, iar echipa imbatabilă pe care o face cu Pedro Almodovar, geniul cinematografiei spaniole, a urcat-o pe cea mai înaltă treaptă a lumii filmului.

Iată câteva dintre cele mai bune filme în care a jucat Penelope Cruz.

 

Jamón Jamón

penelope cruz filme

În 1992, pe când avea doar 18 ani, Penelope Cruz a fost distribuită în filmul Jamón Jamón (r: Bigas Luna), în rolul Silviei, o tânără senzuală și independentă care se îndrăgostește de Raul (Javier Bardem, soțul ei din prezent), un bărbat plătit de mama ei vitregă s-o seducă. Filmul conține scene senzuale între cei doi, iar acest debut îndrăzneț al lui Penelope Cruz a propulsat-o imediat pe actrița spaniolă în lumea bună a filmului european. 20 de ani mai târziu, Javier Bardem devenea soțul ei și tatăl copiilor lor – Leo și Luna.

Volver

penelope cruz filme

Acesta este cel de-al treilea film în care regizorul Pedro Almodovar a distribuit-o pe muza lui, Penelope Cruz, după Carne trémula (1997) și Todo sobre mi madre (1999) și este una dintre cele mai memorabile colaborări. Penelope este aici Raimunda, o femeie al cărui trecut o bântuie după ce fiica ei își înjunghie iubitul. Rolul este unul tragi-comic și i-a adus lui Penelope Cruz premiul pentru Cea mai bună actriță în cadrul Festivalului de Film de la Cannes în 2006, alături de celalalte protagoniste feminine ale filmului, dar și un premiu Goya și multe alte nominalizări la diverse festivaluri importante.

Vicky Cristina Barcelona

penelope cruz filme

Acesta este cel de-al doilea film în care Penelope Cruz joacă alături de Javier Bardem. Vedeta o interpretează pe Maria Elena, fosta soție cu probleme emoționale a cuceritorului Juan Antonio (Bardem), și formează un triunghi amoros cu acesta și cu personajul interpretat de Scarlett Johansson. Interpretearea i-a adus din nou aplauze la scenă deschisă, dar și un Oscar pentru Cea mai bună actrița în rol secundar la ceremonia din 2009 și a devenit astfel prima actriță spaniolă din din istorie care câștigă un premiu al Academiei Americane de Film.

Abra Los Ojos

penelope cruz filme

Penelope Cruz o joacă pe Sofia în capodopera lui Alejandro Amenábar Open Your Eyes în care granița dintre vis și realitate este una foarte fină. Personajul lui Penelope suferă un accident în care iubitul ei este desfigurat. Acesta încearcă să-și continue viața după operația reconstructivă, dar este bântuit de halucinații și de anxietăți care îi amenință sănătatea mentală. O altă variantă americană a filmului a fost realizată în 2001, în care au jucat, alături de Penelope, și Tom Cruise și Cameron Diaz, intitulată Vanilla Sky.

Todo Sobre Mi Madre

penelope cruz filme

Filmul spune povestea unei femei aflate în căutarea tatălui fiului ei, mort în urma unui accident de mașină. Aici, Penelope joacă rolul unei călugărițe însărcinate și depistată pozitiv cu sindromul HIV, iar tatăl copilului este un travestit care practică prostituția. Filmul i-a adus lui Pedro Almodovar premiul pentru Cel mai bun regizor și Oscarul pentru Cel mai bun film străin.

Broken Embraces

penelope cruz filme

Filmul din 2009 este o noua colaborare fructuoasă dintre Almodovar și Penelope Cruz și prezintă povestea unui regizor orb care și-a pierdut atât vederea, cât și soția în urma unui accident de mașină. După nefericitul eveniment, acesta renunță parțial la identitatea să-și încearcă să uite dragostea ce i-a purtat-o soției lui, dar trecutul nu-l lasa să uite și-i întunecă în continuare prezentul.

Related Posts