Ca la fiecare sfârșit de an, Institutul Pantone prezintă culoarea perioadei următoare, iar alegerea este una deloc surprinzătoare. Culoarea anului 2022 este un albastru-violet cu subtonuri de roșu, intitulată Very Peri, sau, științific, PANTONE 17-3938.

Mixarea albastrului cu energia și exuberanța roșului rezultă într-o culoare veselă și caldă și adaugă un astrop de putere noutății”, declară într-un comunicat Institutul Pantone legat de alegerea culorii anului 2022. Dacă pentru 2021, Pantone a ales două culori reprezentative -Ultimate Gray și Illuminating, pentru 2022 insititutul a vrut să marcheze o premieră prin crearea unei culori noi, care să reprezinte peisajul global.

”Very Peri înglobează atitudinea plină de exuberanță și de veselie, este o prezență dinamică ce încurajează creativitatea și exprimarea liberă a imaginației”, a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute. Aceasta a adăugat că alegerea a fost inspirată de creșterea în popularitate a fenomenului de gaming, a metaverse-ului, a crypto-monedelor și a NFT-urilor – viața de zi cu zi din sfera digitală.

”Societatea recunoaște culoarea ca o formă critică de comunicare și ca modalitate de exprimare a ideilor și a emoțiilor, de conexiune. Această complexitate a culorii obținute, un mix de roșu, violet, cu un accent de albastru subliniază posibilitățile nelimitate de care dispunem”.

Very Peri va fi amplu folosită în special de marile companii producatoare de cosmetice și de fashion în crearea de produse care vor încuraja inventivitatea și imaginația consumatorilor.

Foto: Hepta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts