Violette Basoc, Creative Director Maison Raquette, s-a născut la Chișinău și a studiat Fashion Design, la Istituto Marangoni Milano. Are 26 de ani și în copilărie visa să devină actriță. Numele brand-ului Maison Raquette se trage din porecla ei de copilă. Ea era Raquette, era Violeta Racheta sau Violeta zboară cu racheta. Pe atunci, mama ei avea un atelier de croitorie, din care mai târziu Violette și sora ei, Dana, aveau să dezvolte o afacere de familie și, mai ales, de modă, veche deja de patru ani. Ce o inspiră pe designerul Maison Raquette, ce îi lipsește din Chișinău sau din Milano, dar și cum arată pentru ea paradisul modei, în rândurile care urmează…

Amintiri din Chișinău
Chișinăul este un oraș liniștit, dar care învie spre seară. Micul dejun la terasă cu sora mea, Dana, discuțiile și controversele cu ea, din care se nășteau cele mai minunate idei, precum și diminețile în studioul meu de lucru plin de stofe, accesorii și inspirație sunt câteva dintre lucrurile care îmi lipsesc de când m-am mutat la București.

Milano. Fashion Design, la Istituto Marangoni Milano
Corpul universității în care învățam atunci se afla în imediata apropiere de Quadrilatero della Moda, care și era locul meu preferat în pauzele dintre ore. Îmi mai plăcea nespus Via Brera, un loc foarte viu, plin de tot felul de cafenele cu terase simpatice și magazine în care găseai totul pentru pictură și desen.

Street style. Orașul care îți place cel mai mult pentru moda străzii
Milano, cu siguranță. Îmi place la nebunie stilul italienilor – un stil casual chic, care e mereu în pas cu tendințele, însă totodată atemporal.

Magazinul preferat din întreaga lume
Corso Como 10.

Inspirație. Atunci când călătorești, ce te inspiră pentru hainele pe care urmează să le creezi?
Femeile, arhitectura și modul de viață din locul în care mă aflu.

Timp liber. Ce faci atunci când nu ai nimic de făcut?
Bagajele (râde).

La drum. Cum arată de obicei bagajul tău?
Foarte compact și bine gândit. Încerc să iau cu mine doar haine extrem de versatile, comode și în culori neutre. Un bagaj imens după tine îți dă întotdeauna bătaie de cap.

Fashion wonderland. Cu ce asociezi paradisul modei?
Banal, dar îl asociez cu capitalele modei (Paris, Milano, Londra, New York, dar si Tokyo). Moda e atât de diversă și de dinamică, încât nu aș putea să o asociez cu un singur loc, un singur stil, un singur fashion icon and so on.

Recomandările designerului: piese de purtat într-un city break dintr-un oraș european
O rochie din mătase imprimată într-un stil de italian affair cu niște sandale sau teniși, fie o pereche de pantaloni palazzo cu o bluză albă, ușoară, și o pălărie.

O destinație pentru orice fashion addict
Pentru mine ar fi fiecare dintre orașele menționate mai sus…

În universul Maison Raquette. Sau de ce să vă vizităm primăvara asta
În universul Raquette, roiesc acum volanele, siluetele fluide și mood-ul de sexy pirate a noii colecții de primavară/vară, inspirată din ultima mea călătorie în Thailanda.

Foto. arhiva personală

Related Posts