A List Magazine ∙ January 30, 2021 ∙ 2 min read

Pentru 2021 Institutul Culorilor Pantone a ales, pentru a doua oară în istorie, două culori reprezentative: Ultimate Gray și Illuminating Yellow. Conform explicației specialiștilor, acestea sunt două “culori independente care subliniază cum elemente diferite pot ajunge împreună pentru a se sprijini reciproc”. Ultimate Gray este practică și solidă ca o rocă, în timp ce Illuminating Yellow este călduroasă și optimistă.

Institutul Pantone dictează trendurile globale și influențează inclusiv designul de interior și mobilarea locuințelor și spațiilor comerciale.

Designerul de interior Sergiu Călifar, fondatorul Pure-Mess Design, explică în ce mod putem include culorile anului 2021 în amenajarea locuințelor, a spațiilor de birou, a camerelor de hotel și chiar a centrelor și saloanelor, spații pentru care specialistul, alături de echipa lui, realizează conceptul de design și implementează proiecte personalizate de design.

„Ca în fiecare an, propunerea Pantone reflectă curaj, inspirație si autenticitate. În 2021, avem pata de culoare dată de galben subliniată de o bază rece dată de gri. Bineînțeles, orice tendință cromatică poate fi adaptată stilului fiecărui designer. Spre exemplu, noi am ales să inserăm galben citron și griuri cu ușoare tente de mov în compoziție.

Aceste culori șterg monotonia, dar trebuie proporționate și adaptate conform fiecărui spațiu în parte. De exemplu sunt de evitat de folosit excesiv în bucătărie, chiar și din simplul motiv că pata galbenă poate amplifica pofta de mâncare, iar în dormitor ne poate agita și tulbura somnul, în condițiile în care spațiul ar trebui să fie unul unde ne relaxăm.

 

Culorile Pantone 2021 se pot regăsi în:

  • Canapea. Nu galbenă în întregime, ci tapițată o parte cu stofă gri și o parte cu catifea galbenă.
  • Mobilă de bucătărie gri în open space ce include canapea ori alte piese în culoare galben.
  • Inserție lavabilă pe perete. Accentul galben poate fi aplicat pe o porțiune a unui perete în dormitor, dar astfel încât să nu fie în directă direcție vizuală atunci când stăm în pat, întrucât culoarea ne poate agita.
  • Pat. Cadrul de pat poate fi galben, completat de lenjerie de pat, perne și cuverturi gri. Sau viceversa. Griul se poate regăsi cu ușurință în perdelele de tip blackout.
  • Lastre baie. Sunt în trend placările cu lastre ceramice, care imită materiale naturale. Acestea pot avea accente de galben sau auriu, spațiul având ca bază griul.
  • Foto tapet impermeabil în cabina de duș.
  • Galben în orice accesoriu din living, având o bază de gri”, spune Sergiu Călifar.

Sergiu Călifar este architect și fondatorul Pure-Mess Design (www.pure-mess.ro). Studioul de creație pe care l-a format este alcătuit din arhitecți care au absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, alături de care creează design-ul de interior pentru locuințe, birouri, hoteluri, clinici și saloane.

Related Posts

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…

Începe TIFF.23!

Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai important eveniment cinematografic din România, debutează vineri, 14 iunie, cu o…

Ce mesaj a transmis Coldplay, după două seri de concerte la București

Trupa Coldplay a susținut, pe Arena Națională din București, două concerte la care au participat aproximativ 100.000 de…

Tentacule de caracatiță cu cartofi copți. Rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Chef Adi Hădean ne propune o rețetă de vară, specială pentru iubitorii de fructe de mare. Pentru caracatiță: …

Simone Ashley (Bridgerton): „Kate își adoră căsnicia, îl adoră pe Anthony și este încântată de experiența vieții petrecute alături de el.‟

Netflix a lansat astăzi cea de-a doua parte din sezonul III din Bridgerton, iar lucrurile sunt acum mai…

Fiecare membru al formației Beatles va avea propriul său film biografic

The Beatles vor avea parte nu de unul, ci de patru filme biografice, câte unul dedicat fiecărui memebru…

Elton John își expune impresionanta colecție de fotografii la muzeul Victoria & Albert din Londra

Elton John își va expune impresionanta colecție de fotografii la muzeul Victoria & Albert din Londra. Peste 300…

La Campionat ținem cu ele! Avon și Asociația Anais oferă butoane de panică femeilor vulnerabile, în perioada EURO 2024

Avon România, în colaborare cu Asociația Anais, organizație dedicată promovării și apărării drepturilor femeilor, copiilor și tinerilor, lansează…