pantone culoarea anului

E oficial, Institutul Pantone a anunțat culoarea anului 2019, iar dacă anul acesta ultra violetul trona peste toate celelalte și oferea direcții clare în design, fashion ori industria de beauty, anul viitor culoarea-cheie este coraiul. Mai exact, Living Coral, adică un corai saturat, care se află la granița dintre oranj și roz. Și, surpriză, este și pe lista tendințelor pentru primăvară-vară 2019.

Cum se alege culoarea?

Ne conformăm în fiecare an culorii alese de Pantone, însă te-ai întrebat vreodată cum este aleasă, din moment ce excludem posibilitatea ca toată planeta să se gândească în același timp la aceeași nuanță (ar fi ridicol, nu-i așa)? Ei bine, Institutul Pantone nu ține secretă modalitatea de selecție a culorii. „Începem cu un an înainte. Călătorim în întreaga lume și vorbim cu oamenii. Ne uităm la expoziții și filme de artă și desigur la modă. Observăm o direcție …“, spune Leatrice Eiseman, director executiv la Pantone Color Institute. 

Cum o porți?

În magazine găsești deja piese în culoarea anului 2019, dar dacă îți place și vrei s-o îmbrățișezi cum se cuvine, așteaptă până la începutul anului viitor, când o să ai de ales dintr-o selecție mai generoasă. Până atunci poți arunca o privire pe podiumurile sezonului viitor, unde vei găsi inspirație pentru outfituri în culoarea anului. Cu rochiile e simplu, alege o rochie într-o nuanță din spectrul culorii alese de Pantone și poart-o cu pantofi în culori asemănătoare ori sandale cu barete fine argintii. O fustă midi corai va funcționa de minune cu un blazer alb ușor supradimensionat și botine albe. Alege un costum corai cu croi masculin ori cu pantalonii largi și sacoul cabrat și adaugă ansamblului o capă de culoarea untului și botine ori sandale într-o nuanță asemănptoare costumului.

Podiumurile pentru sezonul primăvară-vară 2019

Catwalkurile pentru următorul sezon au fost doldora de culori saturate și printre ele s-a regăsit și Living Coral, care e și una dintre tendințele sezonului primăvară-vară 2019 – vezi inspirație la Valentino, Prabal Gurung, Moschino, Stella McCartney, Sacai ori Balenciaga. 

pantone culoarea anului

 

Foto: hepta.ro

Related Posts