Monica Cismaru ∙ March 8, 2023 ∙ 6 min read

Thibaud Crivelli, fondatorul casei de parfumuri Crivelli, a lansat la București, la Beautik Haute Parfumerie din Băneasa Shopping City, noul său parfum, Neroli Nasimba. Parfumul pornește de la alăturarea surprinzătoare și incitantă dintre esența de flori de portocal și mirosul de piele, iar rezultatul este unul sălbatic, îndrăznet, luminos și senzual, potrivit atât femeilor, cât și barbaților.

Thibaud Crivelli a realizat Neroli Nasimba alături de parfumierul Paul Guerlain, urmașul celebrei case de parfumuri. Neroli Nasimba este inspirat de călătoriile lui Thibaud în Africa, din magia unei dimineți în safari, când mirosul delicat al florilor de portocal este alăturat puterii emanate de Regele Leu – ”nasimba”, în dialectul swahili.

neroli nasimba crivelli

Neroli Nasimba are note de mandarine, de cardamom, piper roz, flori de portocal, piele, vetiver și portocală amară.

Thibaud Crivelli ne spune ce stă în spatele creației unui parfum și ce experiențe inspiră pentru a realiza o magie parfumată, care să surprindă și să farmece simțurile deopotrivă.

Despre ce vorbește Neroli Nasimba si cum vezi femeia care îl poartă?

Thibaud Crivelli: Neroli Nasimba e inspirat de momente pe care l-am trăit, cand am descoperit neroli printr-o circumstanță surprinzătoare – este o abordare pe care o am față de fiecare parfum pe care îl creez- mă inspir din experiențe, din momente de viață, când întâlnesc ingrediente neobișnuite. În ceea ce privește acest parfum, este vorba de neroli – adică uleiul esențial de flori de portocal – rezultatul distilării florii de portocal. Momentul care mi-a rămas în minte a fost acela în care mă aflam într-un safari și mergeam prin sălbăticie, dimineața devreme. Aceasta a fost inspirația și momentul în care am decis să creez un parfum din neroli, combinat cu mirosul de piele, pentru a-i oferi o abordare diferită și originală. Semnătura casei Crivelli este aceea conform căreia parfumul trebuie să miroasă total diferit față de ce te-ai aștepta de la ingredientele conținute.

neroli nasimba crivelli

Cum ai traduce Neroli Nasimba în sentimente?

Thibaud Crivelli: Neroli este luminos, alb, înălțător, oferă energie, iar nasimba e contrastul. Nasimba, în swahili, înseamnă leu, are adâncime, putere, senzualitate, personalitate, dar rămâne la fel de luminos, în același timp. Este un parfum unisex, potrivit atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Neroli Nasimba etse rezultatul colaborării dintre tine și Paul Guerlain. Care sunt constrastele dintre voi doi, creatorii și în ce privințe vă asemănați?

Thibaud Crivelli: Înainte de a vorbi despre constraste, ar trebui să spun cum ne-am cunoscut, pentru că este o poveste foarte frumoasă, iar motivul pentru care am început această colaborare este legat de cum ne-am conectat. Ne-am cunoscut la Palais du Tokyo, Muzeul de Artă Modernă din Paris, la un cocktail party, unde el era cu soția lui, și m-am îndrăgostit pe loc de amândoi, sunt niște oameni minunați; am discutat despre oportunitatea de a lucra împreună. El este parfumierul, nu eu, avem joburi diferite – misiunea mea este de a-i transmite lui inspirația mea, direcția de creație, ceea ce vreau de la un parfum. Datoria lui este aceea de a transpune acest lucru într-o formulă de parfum. Astfel, ne-am împărțit responsabilitățile. Avem personalități diferite și am trăit experiențe diferite, dar suntem complementari și în asta constă frumusețea parfumurilor noastre – este o combinație de abordări diferite – a mea este una foarte senzorială, ține de textură, de emoții, de sunete, de culori, de gust, de miros, iar abordarea parfumierului este atât artistică, cât și științifică. Complementaritatea este dată de aceste două competențe și experiențe diferite, aduse împreună.

Cu ce miros îți asociezi copilăria, cu tinerețea și cu maturitatea?

Thibaud Crivelli: Mi-am petrecut mare parte din copilărie în Franța, în grădinile părinților mei, pline de flori – glicină, mâna Maicii Domnului, trandafiri, bujori, iris, liliac și-mi petreceam mult timp și prin pădure, indiferent de vreme; în fiecare weekend mergeam în padure la cules de ciuperci șsi-mi placea mirosul lor, dar și cel de mușchi, combinat cu umezeală. Verile mi le petreceam pe coasta Mediteranei, unde simțeam mirosul de pin, de chiparos, de smochin, de rozmarin, mirosul sărat marin – acestea au fost mirosurile copilăriei mele, arome diverse, foarte europene. Când am crescut, am mers în Asia, unde am explorat câmpuri de plante aromatice și de condimente, esențe de lemn precum vetiver, oud, patchouli, santal, pe care nu le găsești în Europa și, pe măsură ce înaintam în vârstă și după ce am plecat din Asia, am început să agreez parfumurile mai intense, în special extractele, cu un siaj mai mare; am început să călătoresc mai mult în Orientul Mijlociu și, cu cât ajung mai des acolo, cu atât gusturile personale se schimbă mai mult, deoarece explorez și mă las cuprins și absorb mai multe arome – oud-ul era ceva nou pentru mine până acum opt-nouă ani, iar acum îmi place să-l port din ce în ce mai mult. Dar, bineînțeles, cu propria mea abordare, nu în forma sa clasică.

Care a fost cea mai neobișnuită descriere sau reacție pentru unul dintre parfumurile tale?

Thibaud Crivelli: La un moment dat, cineva a început să plângă după ce a mirosit unul dintre parfumurile mele, datorită amintirilor frumoase care au năpădit-o, a fost minunat; a fost neobișnuit, dar frumos, acest moment m-a emoționat profund și mi-a rămas în minte.

Aceasta este frumusețea parfumurilor, că reușești să creezi prin ele emoții, când oamenii reușesc să le conecteze cu momente din viața lor personală într-un mod intens; nu se întâmplă mereu, dar, când se întâmplă, este minunat. Au reacționat într-un mod în care părea că-și deschid inima față de mine, emoții pure. Dintotdeauna mi-am dorit ca oamenii să simtă emoția, s-o trăiască.

Ce alte simțuri te stimulează să creezi, în afară de miros?

Thibaud Crivelli: Toate celelalte, în acelasi timp. Acord atenție muzicii, îmi place să gust diverse mâncăruri, sunt o persoană foarte vizuală, în același timp – o combinație din toate. Parfumurile sunt inspirație din toate simțurile laolaltă.

Related Posts

Diane Keaton, despre bărbații din viața ei: Al Pacino, Warren Beatty, Woody Allen și Keanu Reeves

Diane Keaton rememorează fostele ei relații cu nume mari de la Hollywood, printre care se numără Al Pacino,…

Andrea Bocelli își lansează documentarul muzical The Journey: A Music Special From Andrea Bocelli

Celebrul tenor italian Andrea Bocelli (64 de ani) își lansează documentarul muzical The Journey: A Music Special From…

Cozonacul lui Scărlătescu, secretele gustului de sărbătoare

Celebru pentru preparate sale pline de savoare, realizate după rețete tradiționale, Chef Cătălin Scărlătescu ne dezvăluie trucurile sale…

Cât de des ar trebui să folosești măștile faciale pentru o piele sănătoasă

Vrei ca tenul tău să benficieze de toți nutrienții furnizați de produsele de îngrijire folosite regulat? În acest…

Brooke Shields își lansează documentarul autobiografic Pretty Baby

Brooke Shields (57 de ani) urmează trendul vedetelor care își lansează documentare autobiografice, după modelul Selenei Gomez și…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Primăvara vine cu multe noutăți, dintre cele mai variate. Iată ce ne-a atras atenția! Givenchy lansează Gentleman Society, parfumul…

BRD a pregătit un super concurs pentru luna aprilie și te așteaptă și la Half is Free, cu alte surprize

Pentru că primăvara e cel mai bun prilej de reinventare, BRD ți-a pregătit un super concurs în luna…

Spike și Smiley lansează piesa „Copacul”

Spike a lansat o piesă emoționantă, alături de Smiley. „Copacul” este o piesă pop cu influențe hip-hop, care…

Prânz cu redacția A List Magazine

Noi, când muncim, MUNCIM, când ne distrăm, ne DISTRĂM și când mâncăm, pai chiar MÂNCĂM! Redacția A List…

Vedete care regretă anumite proceduri estetice și care au renunțat la fillere și la implanturi

E drept, auzim de cele mai multe ori despre proceduri de înfrumusețare cu fillere și cu implanturi cu…