Monica Cismaru ∙ March 6, 2023 ∙ 4 min read

Când ai nevoie de un impuls de bine și de fericire, parfumurile sunt cea mai bună metodă de a ne instala zâmbetul pe buze. Aromaterapia funcționează, deoarece parfumul are extraordinara abilitate de a comunica cu creierul și de a-i transmite mesaje cu ajutorul mirosului.

Unele note olfactive pot influența creierul și îi pot induce o anumită cantitate de valuri alfa care ajuta corpul să se relaxeze. Printre notele olfactive care funcționează în acest fel sunt cele de vanilie, de lavandă, de citrice sau de mentă.

De aceea, când ai nevoie de serenitate, de calm, caută în colecția de parfumuri și vezi care corespund acestor criterii. Folosește parfumurile dimineața, înainte de a începe activitatea, dar și pe parcursul după-amiezii, când oboseala mentală începe să se resimtă, iar seara, înainte de culcare, vaporizează câteva picături, pentru un somn bun.

Iată care sunt parfumurile care ne induc starea de bine

Note florale

Mirosul florilor este un remediu potrivit pentru a induce energia și serenitatea. Miss Dior este cel mai potrivit parfum pentru a instala o notă pozitivă. Miss Dior Blooming Bouquet este campion printre parfumurile care aduc bucurie, datorită notelor sale de trandafir de Damasc și de bujor, alături de cele caise și de piersici, dar și de mandarine siciliene, toate pe o bază de mosc alb.

Note verzi și flori albe

parfumuri stare de bine

Frederic Malle Synthetic Jungle, cu ale sale note de busuioc, iasomie, ylang-ylang, zambilă și mărgaritar este capabil să te transpună într-o grădină luxuriantă cu mii de flori și oferă o senzație liniștitoare. De folosit mai ales dimineața, când ai nevoie de încredere și de determinare.

Note efervescente

Orphéon de la Diptyque îți oferă o senzație de efervescență datorită notelor sale de ienupar, urmate de cele de cedru și de boabe de tonka.

Note gurmande

A purta parfumul Muskara Apis di Fueguia 1833 este ca și cum ți-ai vaporiza pe piele miere pură; oferă o senzație imersivă, asemănătoare cu cea a unei pături călduroase, moi. Notele îmbălsămate de miere sunt ca infuzie de afecțiune.

Note fresh-exotice și marine

parfumuri stare de bine

Printre cele mai adorate arome care să inducă starea de fericire se numără și cele cuprinse de parfumul Wandervogel by 27 87 Perfums, care are note de mentă marocană, note marine, sărate, note aromate din planta shiso, de anason stelat și de nisip cald. Un parfum care miroase a entuziasm.

Arome dulci, învăluitoare

parfumuri stare de bine

Vanilia este, prin excelență, cea mai voluptuoasă, caldă și blândă notă olfactivă pentru un parfum care să-ți ofere senzația unei îmbrățișări. Teresina de la Olfactory este un parfum natural realizat din lămâie, vanilie și ylang ylang, care rezultă într-o sinergie ce induce satisfacția, optimismul și zâmbetele.

Foto: Hepta, PR

Related Posts

Cât de des ar trebui să folosești măștile faciale pentru o piele sănătoasă

Vrei ca tenul tău să benficieze de toți nutrienții furnizați de produsele de îngrijire folosite regulat? În acest…

Vedete care regretă anumite proceduri estetice și care au renunțat la fillere și la implanturi

E drept, auzim de cele mai multe ori despre proceduri de înfrumusețare cu fillere și cu implanturi cu…

Cum să ai o rutină corectă de îngrijire a părului primăvara?

Îngrijirea părului primăvara este esențială pentru a avea mereu un aspect perfect, cu fiecare ocazie. Schimbarea sezonului, de…

Luxury Is a Beauty Game

Transformă ritualul tău de îngrijire și înfrumusețare într-un răsfăț suprem al simțurilor, cu ajutorul produselor din magazinele Obsentum….

Skinificarea și alte tendințe în îngrijirea părului

După ce, o vreme, saloanele de îngrijire a părului au fost un răsfăț interzis sau limitat, acum revenim…

Selena Gomez doboară recorduri pe Instagram

Selena Gomez (30 de ani) este regina neîncoronată a Instagramului și depășeșete fabulosul număr de 400 de milioane…

Adriana Stara: „Sunt un inovator”

La începutul acestui an, am stat de vorbă despre activitatea profesională, dar și despre viața personală și stilul…

Imbatabilele 5 tipuri de Vitamina C

Știai că poți avea un ten strălucitor și tânăr pe tot parcursul anului cu ajutorul unui ingredient minune?…

5 greșeli care accentuează îmbătrânirea prematură a tenului și petele pigmentare

Vinovatul numărul unu în caz de îmbătrânire prematură, riduri și pete pigmentare este în aceași timp cel mai…

Machiajul vedetelor la Premiile Oscar

Chiar dacă ne dorim să vedem cele mai noi tendințe în machiaj și coafură, alegerile celebrităților pentru covorul…