Monica Cismaru ∙ January 10, 2022 ∙ 3 min read

Kate Middleton a împlinit pe 9 ianuarie 40 de ani, iar cu ocazia schimbării prefixului, Ducesa de Cambridge a lansat o serie de portrete realizate de celebrul fotograf Paolo Roversi.

Imaginile nu sunt făcute întâmplător – acestea sunt inspirate de două personalități feminine marcante – Regina Elizabeta a II-a și Prințesa Diana.

Cele trei portrete ale Ducesei au fost făcute de Roversi în luna noiembrie 2021, în spațiul oferit de Kew Gardens, din vestul Londrei. Două dintre fotografii sunt alb-negru, cu aer vintage – în acestea, Kate poartă rochii elegante din șifon, creații ale casei Alexander McQueen – Sarah Burton, demne de o viitoare regină, iar ținutele sunt accesorizate cu cercei de perle și diamante care i-au aparținut Prințesei Diana.

În cea de-a treia imagine, Kate Middleton poartă o rochie roșie, tot o creație Alexander McQueen, cu un umăr dezgolit, look accesorizat cu cercei de diamante ce fac parte din colecția Reginei Elizabeta a II-a.

kate middleton portrete paolo roversi

Portretele Ducesei de Cambridge, făcute publice de Palatul Kensington, vor intra în colecția permanentă a National Portrait Gallery, instituție culturală patronată de însăși Kate. Fotografiile sunt incluse în proiectul Coming Home, o inițiativă naționala care cuprinde portrete ale unor personalități fotografiate în locuri care au o însemnătate specială pentru ele.

Portretele Ducesei de Cambdrige vor fi expuse pe parcursul anului care tocmai a început în trei spații speciale pentru Kate, și anume Berkshire, St. Andrews și Anglesey.

Berkshire este localitatea în care s-a născut Kate Middleton, în urma cu 40 de ani, și locul în care trăiesc părintii ei, Carole și Michael Middleton.

kate middleton portrete paolo roversi

Universitatea St. Andrews este un loc special pentru Kate și Prințul William, deoarece este locul în care cei doi s-au cunoscut în timpul studiilor, în 2002.

Anglesey este locul în care Kate și William au locuit după nunta lor din 2011. Cuplul regal a închiriat atunci o casă în satul izolat Anglesey, din Țara Galilor, deoarece Prințul își derula aici pregătirea pentru Forțele Aeriene Regale.

Cuplul s-a mutat apoi la Palatul Kesington cu primul lor născut, Prințul George, în 2013.

kate middleton portrete paolo roversi

Imaginile cu Kate Middleton au fost foarte bine primite de public, iar Ducesa le-a mulțumit personal,via Twitter, tuturor celor care i-au transmis urări cu ocazia aniversării ei. ”Vă mulțumesc tuturor pentru urările cu ocazia aniversării și le mulțumesc, de asemenea, și lui Paolo și National Portrait Gallery pentru aceste trei portrete speciale”, a scris Kate pe rețeaua de socializare, o mișcare nu foarte des folosită de personalitățile regale.

Fotograful Paolo Roversi a declarat că a fost ”mișcat de căldura și de atitudinea prietenească cu care a fost tratat și că a fost fermecat de strălucirea din ochii lui Kate, care au reflectat frumusețea sufletului ei, dar și și de zâmbetul care trăda generozitatea inimii ei.” ”A fost o experiență profundă pentru mine, un moment de neuitat. Am avut ocazia să cunosc o persoană minunată, cu energie pozitivă, care poate aduce speranță întregii lumi”, a adăugat fotograful.

Kate Middleton și Prințul William se pregătesc de rolurile de Rege și de Regină și au preluat multe dintre îndatoririle Reginei Elizabeta a aII-a, care, din cauza vârstei și a problemelor de sănătate, și-a rărit la maximum aparițiile publice.

Foto: Paolo Roversi

Related Posts

5 pași spre independența ta financiară

5 pași spre independența ta financiară Independența financiară este un lucru la care mulți oameni visează. La urma…

Top 10 cele mai fericite țări din lume în 2023

A trecut mai bine de un deceniu de la lansarea primului World Happiness Report (publicat pentru prima dată…

INNA lansează ”Crystal Nails”, o piesă bold cu videoclip glam

După lansarea primei părți a albumului ”Just Dance”, INNA revine cu o nouă piesă care se numește ”Crystal…

Care vor fi cele mai norocoase zodii din 2023?

Ai tras lozul câștigător în ceea ce privește norocul astrologic sau încă te chinui să depășești obstacole care…

Loc de mai bine: în vizor, educația

Ai carte, ai parte. Educația joacă un rol-cheie în determinarea modului în care va arăta viața unui adult….

Horoscopul săptămânii 20-26 martie 2023

Astrologul Anca Stoica ne spune cum arată horoscopul acestei săptămâni. Așadar, iată ce ne rezervă astrele în perioada…

10 comedii romantice pe care să le vezi acum pe platformele de streaming

Dor de o comedie romantică? Ți-am pregătit o selecție de 10 titluri simpatice, numai bune de văzut într-un…

Cremă de apio, tăiţei de cartofi dulci şi crutoane de măr

Apio este o legumă cu frunze verzi, cu tulpini crocante şi un gust deosebit, de ţelină, bogată în…

Eva Herzigova, la 50 de ani. Destinul uneia dintre cele mai cunoscute supermodele ale anilor ’90

Eva Herzigova, una dintre cele mai cunoscute supermodele ale anilor  ’90, a împlinit pe 10 martie 50 de…

Celebrul film erotic 9 ½ Weeks, cu Kim Basinger și Mickey Rourke, va avea parte de un remake

Kim Basinger revine într-unul dintre cele mai cunoscute filme în care a jucat, producția erotică 9 ½ Weeks…