Monica Cismaru ∙ January 10, 2022 ∙ 3 min read

Kate Middleton a împlinit pe 9 ianuarie 40 de ani, iar cu ocazia schimbării prefixului, Ducesa de Cambridge a lansat o serie de portrete realizate de celebrul fotograf Paolo Roversi.

Imaginile nu sunt făcute întâmplător – acestea sunt inspirate de două personalități feminine marcante – Regina Elizabeta a II-a și Prințesa Diana.

Cele trei portrete ale Ducesei au fost făcute de Roversi în luna noiembrie 2021, în spațiul oferit de Kew Gardens, din vestul Londrei. Două dintre fotografii sunt alb-negru, cu aer vintage – în acestea, Kate poartă rochii elegante din șifon, creații ale casei Alexander McQueen – Sarah Burton, demne de o viitoare regină, iar ținutele sunt accesorizate cu cercei de perle și diamante care i-au aparținut Prințesei Diana.

În cea de-a treia imagine, Kate Middleton poartă o rochie roșie, tot o creație Alexander McQueen, cu un umăr dezgolit, look accesorizat cu cercei de diamante ce fac parte din colecția Reginei Elizabeta a II-a.

kate middleton portrete paolo roversi

Portretele Ducesei de Cambridge, făcute publice de Palatul Kensington, vor intra în colecția permanentă a National Portrait Gallery, instituție culturală patronată de însăși Kate. Fotografiile sunt incluse în proiectul Coming Home, o inițiativă naționala care cuprinde portrete ale unor personalități fotografiate în locuri care au o însemnătate specială pentru ele.

Portretele Ducesei de Cambdrige vor fi expuse pe parcursul anului care tocmai a început în trei spații speciale pentru Kate, și anume Berkshire, St. Andrews și Anglesey.

Berkshire este localitatea în care s-a născut Kate Middleton, în urma cu 40 de ani, și locul în care trăiesc părintii ei, Carole și Michael Middleton.

kate middleton portrete paolo roversi

Universitatea St. Andrews este un loc special pentru Kate și Prințul William, deoarece este locul în care cei doi s-au cunoscut în timpul studiilor, în 2002.

Anglesey este locul în care Kate și William au locuit după nunta lor din 2011. Cuplul regal a închiriat atunci o casă în satul izolat Anglesey, din Țara Galilor, deoarece Prințul își derula aici pregătirea pentru Forțele Aeriene Regale.

Cuplul s-a mutat apoi la Palatul Kesington cu primul lor născut, Prințul George, în 2013.

kate middleton portrete paolo roversi

Imaginile cu Kate Middleton au fost foarte bine primite de public, iar Ducesa le-a mulțumit personal,via Twitter, tuturor celor care i-au transmis urări cu ocazia aniversării ei. ”Vă mulțumesc tuturor pentru urările cu ocazia aniversării și le mulțumesc, de asemenea, și lui Paolo și National Portrait Gallery pentru aceste trei portrete speciale”, a scris Kate pe rețeaua de socializare, o mișcare nu foarte des folosită de personalitățile regale.

Fotograful Paolo Roversi a declarat că a fost ”mișcat de căldura și de atitudinea prietenească cu care a fost tratat și că a fost fermecat de strălucirea din ochii lui Kate, care au reflectat frumusețea sufletului ei, dar și și de zâmbetul care trăda generozitatea inimii ei.” ”A fost o experiență profundă pentru mine, un moment de neuitat. Am avut ocazia să cunosc o persoană minunată, cu energie pozitivă, care poate aduce speranță întregii lumi”, a adăugat fotograful.

Kate Middleton și Prințul William se pregătesc de rolurile de Rege și de Regină și au preluat multe dintre îndatoririle Reginei Elizabeta a aII-a, care, din cauza vârstei și a problemelor de sănătate, și-a rărit la maximum aparițiile publice.

Foto: Paolo Roversi

Related Posts

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…