Adriana Moscu ∙ May 19, 2021 ∙ 10 min read

Te-ai săturat de traficul și poluarea Capitalei? La doar 15 minute de București, te așteaptă un complex rezidențial amplasat în mijlocul naturii, dar care păstrează toate facilitățile traiului urban modern. Sorin-Ioan Blaga, CEO Liebrecht & wooD România și Patrick van den Bossche, CEO Liebrecht & wooD Group, îți oferă detalii despre acest proiect.

Situat în sud-estul Bucureștiului, pe malul lacului Tătaru și la doar 15 minute de stația de metrou Anghel Saligny, complexul rezidențial va dispune de toate facilitățile urbane avangardiste. Primii care se vor muta în complex vor avea acces la toate facilitățile – un community hub va găzdui un restaurant, o cafenea, un magazin și o farmacie cu servicii medicale de bază. Community hub-ul va oferi rezidenților și un spațiu de co-working și întâlniri care aduc împreună avantajele celor două lumi – confortul de a lucra de acasă și facilitățile moderne ale unui spațiu office.

Am stat de vorbă cu Sorin-Ioan Blaga, CEO Liebrecht & wooD România și Patrick van den Bossche, CEO Liebrecht & wooD Group, pentru a afla mai multe despre acest proiect imobiliar îndrăzneț.

Sorin-Ioan Blaga, CEO Liebrecht & wooD România

Cu ce se deosebește Liziera de Lac de alte proiecte imobiliare?

Liziera de Lac este mai mult decât un simplu proiect imobiliar de case. Este locul în care se naște o comunitate de oameni cu valori similare. Ne-am propus ca în 10 ani Liziera de Lac să fie un mic orășel cu 13.000 de locuitori. Iar ceea ce îl diferențiază de alte proiecte rezidențiale este viziunea diferită pe care Liebrecht & wooD o aduce în industria imobiliară.

Liziera de Lac este un proiect cu o dezvoltare sustenabilă, ce se bazează pe soluții prietenoase cu mediul și materiale de construcții de ultimă generație. Cu 52% din complex rezervat zonelor verzi, cu obiective de conservare a pădurii prin amenajarea unui parc natural, precum și conservarea lacului Tătaru, planificăm dezvoltarea unei comunități pe termen lung. Întregul proiect este gândit la cel mai fin nivel de detaliu, pentru a putea oferi viitorilor rezidenți un nou standard de locuire care conectează natura cu orașul și facilitățile de ultimă generație. 

Toate casele au fost proiectate pentru a optimiza spațiul și aportul de lumină naturală. Distribuția spațiilor verzi are rolul de a crea zone naturale, mici oaze de vegetație, tocmai pentru a oferi intimitate. Tot proiectul este concentrat în jurul confortului și al unui stil de viață echilibrat în armonie cu natura.

Proiectul arhitectural al întregului complex a fost realizat de studioul de arhitectură CONIX RDBM/LiPS din Belgia. Echipa CONIX RDBM/LiPS a plecat de la principiile antropologice de formare a comunităților, astfel, întregul complex gravitează în jurul spațiilor comune și a juxtapunerii dintre intimitatea oferită de zonele de vegetație. Acest tip de planificare urbană încurajează interacțiunile dintre vecini, un stil de viață activ și o viață socială echilibrată.

Cristian Corvin, împreună cu echipa sa de arhitecți de la Cristian Corvin Studio, au realizat designul de interior pentru clădirile publice din Lizera de Lac – centru comun și grădinița, dar și propunerile de design pentru interiorul celor cinci tipologii de case. Întreg conceptul are la bază materiale și culori naturale, calde, care conferă o atmosferă confortabilă și relaxantă. 

Cum ați identificat necesitatea dezvoltării acestui proiect?

Proiectele rezidențiale sunt parte din AND-ul Liebrecht & wooD Group, fiind prima experiență în dezvoltări imobiliare în Belgia, în urmă cu mai bine de 25 de ani. Decizia de a face un proiect ambițios în România a fost astfel una firească pe de o parte, dar, pe de altă parte, a fost dictată și de contextul pieței românești și nevoia Capitalei de a se extinde pe orizontală. 

Bucureștiul se dezvoltă în mod natural ca zonă metropolitană. Liebrecht & wooD România intră pe o piață existentă și ne dorim să ridicăm standardele conceptului locuirii în afara aglomerări urbane la un alt nivel, așa cum se întâmplă în toate marile capitale europene. 

Spuneți-ne mai multe despre conceptul de locuire în natură la standarde urbane. 

Situat în sud-estul Bucureștiului, pe malul lacului Tătaru și la doar 15 minute de stația de metrou Anghel Saligny, complexul rezidențial va dispune de toate facilitățile urbane avangardiste. Primii care se vor muta în complex vor avea acces la toate facilitățile – un community hub va găzdui un restaurant, o cafenea, un magazin și o farmacie cu servicii medicale de bază. Community hub-ul va oferi rezidenților și un spațiu de co-working și întâlniri care aduc împreună avantajele celor două lumi – confortul de a lucra de acasă și facilitățile moderne ale unui spațiu office.

Liziera de Lac este un proiect care încurajează un stil de viață sănătos, în armonie cu natura. Facilitățile disponibile includ piscină în aer liber, terenuri de tenis, de baschet, piste de bicicletă, alei de promenadă, într-un peisaj unic, între lac si pădure.

Pentru confortul viitorilor locuitori, Liziera de Lac pune la dispoziție o aplicație smart special de dezvoltată pentru a putea realiza rezervări pentru terenurile de sport, pentru a oferi acces vizitatorilor și pentru a urmări în timp real microbuzele special puse la dispoziție, care vor conecta complexul cu stația de metrou Anghel Saligni. Și cei mai mici rezidenți au un spațiu dedicat. Începând cu finalul anului, la Liziera de Lac, cei mici vor putea merge la grădinița din complex. În cazul grădiniței, Cristian Corvin a conceput un design care se inspiră din arhitectura modernă, atât în ceea ce privește proporțiile, cât și din punctul de vedere al culorilor și materialelor naturale alese și al peisagisticii care creează o atmosferă caldă. Aceasta dispune de spații comune pentru diferite activități, spații exterioare în care cei mici să se poată mișca în voie, bucătărie și spații pentru masă, cabinet medical și cameră pentru dormit, toate având un design care să le stimuleze creativitatea și curiozitatea.

De ce să te muți pe Liziera de Lac? 

Te muți în Liziera de Lac dacă vrei o viață liniștită, departe de agitația orașului. Datorită designului întregului ecosistem de facilități, nu ai nevoie să ajungi în oraș foarte des, mai ales dacă job-ul tău permite munca de la distanță. Te muți în Liziera de Lac dacă iubești activitățile în natură și vrei mai mult spațiu pentru pasiunile și hobby-urile familiei tale. De la plimbări pe promenada din jurul lacului, plimbări cu bicicleta, înot, baschet, tenis, până la yoga în iarbă sau trasee de trekking prin pădure, totul este în apropierea casei. Recomand Liziera de Lac oricărei familii care dorește să-și crească copiii în siguranță, într-o comunitate sănătoasă.    

Patrick van den Bossche, CEO Liebrecht & wooD Group

Care este viziunea Liebrecht & wooD și de ce ați ales să faceți lucrurile diferit?

Acum 30 de ani, am avut o viziune: să ridicăm standardele pieței imobiliare prin construirea unei case în care ne-ar plăcea să trăim pentru tot restul vieții noastre. Împreună cu partenerul meu de atunci, am făcut o schimbare, am renunțat la viața corporatistă și am început primul nostru proiect: construirea de apartamente de vacanță pe coasta belgiană.

Acest vis al nostru s-a concretizat în ADN-ul Liebrecht & Wood Group: o viziune diferită asupra imobilelor. De atunci, până în prezent, am căutat dincolo de standardele industriei și am livrat proiecte excepționale, modelând cartierul și asigurând cea mai mare valoare pentru clienții noștri. De la revitalizarea clădirilor istorice urbane la construirea comunităților de la zero, viziunea noastră de-a face lucrurile diferit și de-a provoca status quo-ul ne-a condus.

Care sunt principalele avantaje față de concurență?

Principalele noastre avantaje sunt expertiza vastă în proiecte imobiliare diverse, o echipă profesionistă de experți și sănătatea financiară a companiei. Liebrecht & wooD Group a furnizat peste o jumătate de milion de metri pătrați de spații închiriabile în Polonia, România și Rusia cu o valoare totală de piață de peste 1 miliard de euro. Grupul este recunoscut atât pentru clădirile moderne cu arhitectură originală, cât și pentru revitalizarea clădirilor istorice. Portofoliul nostru include astăzi clădiri de birouri și parcuri industriale, centre cu uz mixt, centre comerciale, depozite și centre tip outlet. Un pilon important în dezvoltarea noastră este respectul pentru mediu și sustenabilitatea. Astfel, majoritatea proiectelor noastre sunt dezvoltate în conformitate cu cerințele BREEAM.

Liziera de Lac reprezintă o întoarcere la rădăcinile noastre: un proiect rezidențial ambițios care redefinește standardele de locuire și care se va transforma într-o comunitate frumoasă de 13.000 de locuitori. Liziera de Lac este dovada că poți avea o viață în mijlocul naturii, în timp ce te bucuri de toate aspectele vieții urbane avangardiste. Acest univers natural este un loc ideal pentru oamenii care caută mai mult spațiu, care apreciază natura, care au un stil de viață activ și iubesc orașul, dar vor să evadeze departe de el după muncă și să se bucure de o viață de calitate alături de familia și prietenii lor, lângă oraș.

 

Ce alte proiecte sustenabile ați dezvoltat?

Liebrecht & wooD are două proiecte iconice de regenerare urbană în Polonia, Varșovia: Koneser Center și Drucianka.

Centrum Praskie Koneser este primul centru mixt din Polonia, care integrează până la zece zone, printre care se numără birouri, comerț cu amănuntul, rezidențiale, servicii, hoteluri și spații pentru evenimente. Acest proiect cu utilizare mixtă, creat în fosta fabrică de votcă din Varșovia, în cartierul vechi Praha, oferă un spațiu total de 88.000 mp.

Drucianka este un proiect similar, în prezent în curs de dezvoltare, menit să fie tot un proiect cu utilizare mixtă.

Cum a evoluat cererea de case de pe piața imobiliară în context pandemic și cum trebuie să arate o locuință în 2021 pentru a îndeplini standardele etice și de funcționalitate impuse de client? 

Într-adevăr, în contextul pandemiei există o nouă tendință în rândul cumpărătorilor și anume un interes mai mare pentru case pe pământ, cu curte, deoarece aceștia caută mai mult spațiu și aer curat.

Astfel, pentru tot mai multe familii casa devine un micro-univers în care lucrează, merg la școală și își petrec timpul liber. Am anticipat această tendință prin proiectul Liziera de Lac, unde venim nu numai cu case cu curte cu suprafețe potrivite, ci și cu un community hub cu spații de lucru comune, precum și un întreg univers natural cu lac și pădure, și zone de petrecere a timpului liber, la doar cinci minute distanță de casele lor.

Vrem ca locuitorii să se simtă „acasă” chiar și după ce au părăsit curtea și să se bucure de spațiile comune ca o extensie a casei lor.

Un proiect rezidențial al viitorului trebuie în primul rând să fie bine executat, de la planul urbanistic realizat în cele mai mici detalii, la calitatea construcției și a materialelor utilizate, conservarea mediului înconjurător, infrastructură și întregul univers de facilități furnizate locuitorilor, mai ales dacă vorbim despre un proiect situat la periferia orașului. Prin Liziera de Lac am vrut să oferim viitorilor proprietari de case avantajele de a trăi în mijlocul naturii, păstrând în același timp toate facilitățile urbane avangardiste de care au nevoie pentru o viață confortabilă. (P)

 Foto: PR

Related Posts

Andrei Bănuță: „Pentru mine contează ce spun și ce simt atunci când cânt”

Melodiile lui se transformă instantaneu în hituri, ba chiar devin virale pe TikTok. Iar versurile și vocea lui…

Coffee Time! Interviu cu Cezara Carteș

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Arta în mâinile tale – un proiect despre arhitectură, tehnologie și oameni

La lansarea noii serii Motorola Edge 50, am avut ocazia să stau de vorbă cu fotograful Alex Gâlmeanu…

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Dionysis Moustis, barista: „O cafea gustoasă are de-a face cu preferințele personale și cu experiența anterioară”

Dionysis Moustis este Coffee Capabilities Manager CEMEA Lavazza și ne povestește despre culisele competițiilor de barista, despre alegerile…

Acoustic Boyz: ”Cântăm pentru public, nu pentru noi”

Cum a ajuns o trupă formată din trei băieți de la Liceul de Muzică un adevărat fenomen în…

Modă cu impact social: C&A colaborează cu femeile artizan din India pentru o colecție cu broderii manuale

Când într-o mare de piese colorate pentru vară îți atrag atenția niște piese alb-negru, cu broderii superbe, lucrate…

Cornel Ilie (VUNK)- ”Dacă eu cu mine nu sunt fericit, nu voi putea fi nici lângă altă persoană”

Trupa VUNK a lansat recent cel de-al zecelea album din carieră, intitulat ”De luni până duminică”. Cornel Ilie,…

Cristina Tudor: Ca părinte, planificarea financiară e esențială

Proaspătă mămică, Cristina Tudor spune azi că educația copilului este crucială, iar planificarea atentă a cheltuielilor pentru etapele…

Cătălina Buliga: „Investesc în mine mai întâi”

Fiecare dintre noi definim în mod diferit echilibrul, indiferent că ne raportăm la viața profesională, cea de familie…