Monica Cismaru ∙ April 3, 2024 ∙ 3 min read

Mai multe obiecte care i-au aparținut lui Marilyn Monroe au fost licitate de casa Julien’s Auctions pentru suma totală de patru milioane de dolari. Printre articolele licitate se numără o rochie Pucci roz, care i-a aparținut actriței decedate în 1962, al cărei preț s-a ridicat la 325 000 de dolari, o sumă record.

Licitația intitulată ICONS: Playboy, Hugh Hefner and Marilyn Monroe a scos la iveală piesa de îmbrăcăminte din mătase, care a devenit peste noapte cea mai scumpă rochie Pucci vândută vreodată, în cadrul evenimentului desfășurat la NYA Studios East din Los Angeles. 

Printre articolele licitate s-au mai numărat costume purtate în filme de Marilyn Monroe, makeup și haine din garderoba ei, dar și sute de obiecte care i-au aparținut lui Hugh Hefner, adunate de la reședința acestuia din Los Angeles, după moartea sa, survenită în 2017, la vârsta de 91 de ani.

Marilyn Monroe a avut parte de o moarte tragică, la vârsta de doar 36 de ani, survenită pe data de 15 august 1962, la reședința ei din Brentwood, California. Moartea a fost considerată oficial o sinucidere, în urma unei supradoze de barbiturice.

”De-a lungul parcursului de 20 de ani în industrie, casa Julien’s a scos la licitație numeroase obiecte de arhivă care au aparținut celor mai mari staruri de la Hollywood, dar niciuna nu s-a ridicat la nivelul licitației cu articolele care i-au aparținut lui Marilyn Monroe”, a declarat CEO-ul Julien’s, David Goodman, citat de Daily Mail.

marilyn monroe

Goodman spune că obiectele lui Monroe, care poartă patina glamourului de altădată, s-au aflat în topul listei celor mai bine vândute la licitația derulată pe parcurusul a trei zile, care a scos la iveală o colecție fascinantă de artefacte care le-au aparținut celor trei icon-uri americane – Hugh Hefner, Marilyn Monroe și Playboy.

O parte din scenariul ultimului film al lui Marilyn Monroe, Something’s Got To Give, a fost licitată pentru 57 150 de dolari, iar notițele cu scrisul de mână al actriței au fost licitate pentru 25 400 de dolari.

Scenariul conține și înscrisuri de-ale vedetei pe marginea dialogului din film, rămas neterminat. Acesta a fost scris în martie 1962, cu doar cinci luni înainte de moartea lui Marilyn Monroe.

marilyn monroe

Producția filmului a fost una anevoioasă, chiar plină de obstacole, cu Marilyn Monroe care a refuzat la un moment dat sa mai vină pe platourile de filmare.

marilyn monroe

La licitație a mai figurat și o fotografie alb-negru cu Marilyn Monroe și cu fostul ei soț, Joe DiMaggio, făcută în 1954, vânduta pentru 16 250 de dolari. Instantaneul a fost făcut în timpul lunii de miere a cuplului la Tokyo. De asemenea, printre obiectele care i-au aparținut sex-simbolului de la Hollywood se mai numără și un tub de ruj Elizabeth Arden, creat special pentru actriță în nuanța care a consacrat-o- un oranj corai, licitat pentru 65 000 de dolari. Rujul creat special pentru Marilyn poartă numele de cod “Orange Pink like Miss I./ sample 05022/ May 2, 1960” și a devenit cel de-al doilea cel mai scump ruj licitat vreodată în istorie. O salopetă de satin în culoarea lavandei, pe care Monroe a purtat-o într-un pictorial pentru publicația Life, în 1958, s-a licitat pentru 29 250 de dolari.

Foto: Hepta

Related Posts

Falafel verde – rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Falafelul verde este o îmbinare de arome cum doar în poveștile din ”1001 de nopți” mai găsești. Iată…

Casa Regelui Charles III din Viscri se redeschide pentru vizitare cu o nouă expoziție a fotografului britanic Barry Lewis

Casa din Viscri a Regelui Charles III s-a redeschis publicului pentru un nou sezon de vizitare.  Șura reconvertită…

Copii de vedete care își croiesc propria lor carieră artistică, în fața sau în spatele reflectoarelor

Copiii vedetelor calcă pe urmele părinților și aleg cariere artistice, fie ca se afla in lumina reflectoarelor sau…

Istoria fenomenală a succesului “Dragostea din tei”, reînviată recent de celebrul DJ David Guetta

Refrenul binecunoscutei melodii “Dragostea din tei”, lansată în urmă cu peste 20 de ani de trupa O-Zone, este…

Richard Gere, apariție rară alături de soția lui, mai tânără decât el cu 33 de ani

Richard Gere (74 de ani) și-a făcut una dintre rarele apariții zilele acestea la un eveniment caritabil din…

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii va avea loc la Râșnov, între 21-23 iunie

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii, va avea…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Dăm startul unui nou proiect, odată cu lansarea noului telefon OPPO Reno11 F 5G

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Care este fructul care ne îmbunătățește sănătatea mintală în doar câteva zile

Cercetările recente dezvăluie faptul că există o legătură strânsă între alimentație și sănătatea mintală. Potrivit unui studiu publicat…

Experiențe unice în Alpii Italieni, la Courmayeur, alături de noul OPPO Reno11 F 5G

OPPO lansează Reno11 F 5G – un smartphone cu anduranță ridicată, cu ecran fără ramă și cameră triplă…

Half is Free vă așteaptă la București

Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al primăverii, vine la BUCUREȘTI, pe 20 aprilie 2024!…