Alina Burlacu ∙ January 19, 2024 ∙ 2 min read

Comisia pentru Patrimoniul Cultural din Los Angeles a votat în unanimitate în favoarea declarării proprietății în care a trăit și a murit celebra Marilyn Monroe monument cultural istoric, conform publicației People.

În această locuință, situată în Brentwood, California, vedeta a stat doar câteva luni, însă a fost singura casă cumpărată vreodată de Marilyn și este casa în care a murit tragic la vârsta de 36 de ani, în 1962. În ciuda votului unanim, viitorul casei nu este pe deplin asigurat.

În Los Angeles, desemnarea ca monument istoric cultural nu garantează că proprietatea nu poate fi demolată, dar permite Comisiei să amâne demolarea cu 180 de zile, în timp ce sunt căutate alte variante de conservare.

Desemnarea casei ca sit istoric, de asemenea, nu exclude ideea relocării, dar ar fi un proces lung, puțin probabil și foarte costisitor.

Proprietatea a aparținut Glory of the Snow LLC, firmă ce a achiziționat casa în 2017 pentru 7,25 milioane de dolari, potrivit The Real Deal, iar în iulie 2023, casa a fost supusă unei tranzacții de 8,35 milioane de dolari.

Monroe a cumpărat hacienda de 244 metri pătrați cu suma de 77.500 de dolari, la scurt timp după ce s-a despărțit de fostul ei soț, dramaturgul Arthur Miller, în februarie 1962.

Casa din stuc a fost construită în 1929 și are patru dormitoare, trei băi, tavane cu grinzi, o curte cu iarbă, grădini, o piscină și multe altele. 

Marilyn Monroe a fost descoperită de menajera ei, după ce aceasta a observat lumina din dormitorul vedetei aprinsă la primele ore ale dimineții. Raportul toxicologic a anunțat oficial cauza de deces ca fiind otrăvire acută cu barbiturice, medicamente folosite pentru a trata anxietatea. Moartea ei a fost considerată o supradoză și „probabilă sinucidere”.

Foto: hepta, google maps.

Related Posts

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…