Monica Cismaru ∙ May 19, 2022 ∙ 3 min read
Evenimentul Met Gala din urmă cu câteva săptămâni a readus în atenție un obiect de colecție, pe care l-a purtat Marilyn Monroe în urmă cu 60 de ani, când i-a cântat ”Happy Birthday” președintelui SUA de atunci, John F Kennedy. Kim Kardashian a atras toate privirile când a apărut pe covorul roșu de la Met Gala purtând rochia lui Marilyn, fapt dezbătut amplu de presă și de public.

Kim Kardashian a închiriat rochia de la muzeul Ripley Believe It or Not! din Orlando, Florida, și a slăbit aproape 10 kilograme pentru a putea încăpea în celebra rochie, care a fost concepută să pară ca o a doua piele pe cea care o poartă. Dacă tentativa lui Kim Kardashian de a copia sau împrumuta din farmecul lui Marilyn i-a reușit sau nu, încă e un subiect de dezbatere.

Pe 19 mai se împlinesc 60 de ani la celebrul moment în care Marilyn Monroe a făcut furori cu rochia sa mulată, bătută în cristale, creată de designerul Bob Mackie pentru casa de modă Jean Louis, când i-a cântat Happy Birthday președintelui Kennedy, care îi era și amant. Un moment istoric, plin de senzualitate, care a rămas în conștiința multora ca fiind încărcat de promisiuni ce nu puteau fi transmise altfel din partea celebrei actrițe amantului ei.

Fotografia originală cu Marilyn Monroe cântându-i ”Happy Birthday” președintelui John F. Kennedy a fost făcută pe 19 mai 1962, la Madison Square Garden, din New York, de fotograful William (Bill) Ray. În prezent, fotografia se află în posesia unui colecționar român.

marilyn monroe
Fotografia originală, semnată William Ray

Autorul instantaneului, William Ray, i-a și atașat o scrisoare posesorului actual al fotografiei, când aceasta a fost achiziționată.

”Mă bucur să știu că fotografia se va afla în mâinile cuiva care o apreciază la adevărata sa valoare. După cum probabil știi, fotografia nu e înrămată. Nimeni nu m-a mai întrebat când a fost făcută exact fotografia, în ce moment al interpretarii cântecului. Prima dată m-am gândit că e o întrebare amuzantă. Dar apoi mi-am dat seama că, de fapt, e o întrebare al naibii de bună. ”Happy Birthday Mr President” are două minute și două secunde. În a doua parte a momentului, Marilyn cântă alături de public, nu e acea interpretare sexy și aproape șoptită pe care o auzi la început. O voce care a redus la tacere 17 000 de democrați gălăgioși, care au înțepenit în scaune și cărora aproape că le era frica să respire. Aproape că auzeai și un ac căzând în acea seară de 19 mai 1962, în vechiul Madison Square Garden. Fotografia a fost făcută în prima parte a cântecului. Cu siguranță în primul minut, când publicul a amuțit”, scrie fotograful William (Bill Ray).

marilyn monroe

Foto: Hepta

Related Posts

La aniversarea de 25 de ani, „Titanic” este din nou în cinematografe, remasterizat, disponibil în format 3D HFR

Acum 25 de ani, scriitorul și regizorul James Cameron, câștigător al Premiului Oscar, a schimbat cursul istoriei odată…

Managerii viitorului sunt, deja, aici?

În contextul post-pandemie, al instabilității economice și politice, se conturează tot mai clar o nouă generație de lideri…

Marion Cotillard și Meryl Streep, într-un serial apocaliptic despre schimbările climatice

Două mari actrițe, una din cinematografia europeană și cealaltă din cinematografia americană, se întâlnesc pentru prima dată într-un…

15 cărți pe care trebuie să le citești într-o viață

”Citim ca să știm că nu suntem singuri”, spunea autorul britanic C.S. Lewis, iar J.K. Rawling, autoare contemporană…

Dolly Parton: ”Înțelepciunea vine odată cu vârsta și nu poți opri trecerea timpului”

Dolly Parton, legenda muzicii country, a împlinit luna trecută vârsta de 77 de ani, ocazie cu care a…

Nadia Comăneci, la gala Gold Meets Golden, în Beverly Hills

Gimnasta de zece, Nadia Comăneci, a luat parte zilele acestea la cea de-a zecea ediție a evenimentului Gold…

Nicole Kidman, în adaptarea unui roman horror de Leïla Slimani

Nicole Kidman acceptă proiect după proiect și cea mai recentă provocare profesională este interpretarea rolului principal într-o adaptare…

Ce decizie a luat Kate Middleton

Kate Middleton şi-a lansat, zilele acestea, propriul cont de Instagram. Prinţesa de Wales dedică acest proiect unei cauze…

Recorduri doborâte la Grammy Awards 2023. Care au fost aparițiile serii

Cea de-a 65-a ediție a Premiilor Grammy a avut loc duminică seara la Crypto.com Arena din Los Angeles,…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica ne spune în cele ce urmează ce ne rezervă astrele pentru această perioadă. Iată cum…