Monica Cismaru ∙ May 19, 2022 ∙ 3 min read
Evenimentul Met Gala din urmă cu câteva săptămâni a readus în atenție un obiect de colecție, pe care l-a purtat Marilyn Monroe în urmă cu 60 de ani, când i-a cântat ”Happy Birthday” președintelui SUA de atunci, John F Kennedy. Kim Kardashian a atras toate privirile când a apărut pe covorul roșu de la Met Gala purtând rochia lui Marilyn, fapt dezbătut amplu de presă și de public.

Kim Kardashian a închiriat rochia de la muzeul Ripley Believe It or Not! din Orlando, Florida, și a slăbit aproape 10 kilograme pentru a putea încăpea în celebra rochie, care a fost concepută să pară ca o a doua piele pe cea care o poartă. Dacă tentativa lui Kim Kardashian de a copia sau împrumuta din farmecul lui Marilyn i-a reușit sau nu, încă e un subiect de dezbatere.

Pe 19 mai se împlinesc 60 de ani la celebrul moment în care Marilyn Monroe a făcut furori cu rochia sa mulată, bătută în cristale, creată de designerul Bob Mackie pentru casa de modă Jean Louis, când i-a cântat Happy Birthday președintelui Kennedy, care îi era și amant. Un moment istoric, plin de senzualitate, care a rămas în conștiința multora ca fiind încărcat de promisiuni ce nu puteau fi transmise altfel din partea celebrei actrițe amantului ei.

Fotografia originală cu Marilyn Monroe cântându-i ”Happy Birthday” președintelui John F. Kennedy a fost făcută pe 19 mai 1962, la Madison Square Garden, din New York, de fotograful William (Bill) Ray. În prezent, fotografia se află în posesia unui colecționar român.

marilyn monroe
Fotografia originală, semnată William Ray

Autorul instantaneului, William Ray, i-a și atașat o scrisoare posesorului actual al fotografiei, când aceasta a fost achiziționată.

”Mă bucur să știu că fotografia se va afla în mâinile cuiva care o apreciază la adevărata sa valoare. După cum probabil știi, fotografia nu e înrămată. Nimeni nu m-a mai întrebat când a fost făcută exact fotografia, în ce moment al interpretarii cântecului. Prima dată m-am gândit că e o întrebare amuzantă. Dar apoi mi-am dat seama că, de fapt, e o întrebare al naibii de bună. ”Happy Birthday Mr President” are două minute și două secunde. În a doua parte a momentului, Marilyn cântă alături de public, nu e acea interpretare sexy și aproape șoptită pe care o auzi la început. O voce care a redus la tacere 17 000 de democrați gălăgioși, care au înțepenit în scaune și cărora aproape că le era frica să respire. Aproape că auzeai și un ac căzând în acea seară de 19 mai 1962, în vechiul Madison Square Garden. Fotografia a fost făcută în prima parte a cântecului. Cu siguranță în primul minut, când publicul a amuțit”, scrie fotograful William (Bill Ray).

marilyn monroe

Foto: Hepta

Related Posts

Sharon Stone povestește că pierdut nouă sarcini de-a lungul vieții

Sharon Stone (64 de ani) face consfesiuni dureroase despre cele nouă sarcini pe care le-a pierdut de-a lungul…

Rupert Murdoch, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, divorțează de Jerry Hall

Nu există vârstă limită pentru mariaj sau pentru divorț, iar acest lucru e demonstrat cel mai bine Rupert…

Primul tablou oficial cu Ducii de Cambridge, Prințul William și Kate Middleton

Ducii de Cambridge, Prințul William și Kate Middleton, au parte începând de acum de un tablou oficial, făcut…

Irina Rimes lansează noul album, intitulat „Acasă”

Irina Rimes lansează cel de-al patrulea album „Acasă”, compus într-un drum de redescoperire al artistei, care a călătorit…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu lansările și noutățile din toate domeniile. Top Line a…

INNA prezintă single-ul ”Magical Love”

După ce a cucerit topurile muzicale din Europa cu hitul „Up”, regina muzicii dance, INNA, revine cu un…

Barack și Michelle Obama – onorariu de aproximativ 20 de milioane de dolari pentru un podcast

Barack și Michelle Obama au încheiat un contract de 20 de milioane de dolari pentru un podcast de…

Cum să ne amenajăm apartamenul? Irina Pătășanu (arhitect) ne arată un ghid în 7 pași

Vara este perioada în care alegem cel mai des să dăm un alt aer locuinței, să mai schimbăm…

Așa mamă, așa fiu – Aurélien Enthoven calcă pe urmele celebrei lui mame, Carla Bruni

Aurélien Enthoven (21 de ani) este fiul Carlei Bruni, fosta primă doamnă a Franței și model de succes….

Anca Alungulesei: “Sportul poate bloca procesul de slăbire! Mintea te îngrașă, mintea te slăbește”

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție și creatoarea Psiho-Dietei, proces integrativ de slăbit, cu rezultate pe viață, explică felul…