Andreea Leta ∙ June 2, 2021 ∙ 3 min read

The Seven Year Itch (1955)

Pe 1 iunie s-au împlinit 95 de ani de la nașterea lui Marilyn Monroe, unul dintre cele mai puternice simboluri ale feminității. Cu această ocazie ne reamintim de câteva dintre ținutele-semnătură, care o mențin până în ziua de astăzi în topul celor mai mari dive ale tuturor timpurilor. 

1950

1955

Când spui „divă”, nu poți să nu te gândești, în primul rând, la marile doamne ale ecranelor. Iar dintre acestea, unul dintre primele nume care îți vine în minte este automat Marilyn Monroe, simbolul nedetronabil al senzualității. Decade la rând, numele ei continuă să fie sinonimul forței feminine, dincolo de drama personală a actriței, de adevărurile copleșitoare din spatele celui mai sexy zâmbet din lume sau de tragicul său deces la doar 36 de ani, în jurul căruia a fost creat un adevărat mit.

1959

Astăzi ne reamintim, însă de câteva imagini de arhivă în care rolul principal îl are Norma Jeane Mortenson, cunoscută de întreaga lume drept Marilyn Monroe.

Unul dintre cele mai bine construite personaje din istoria media, Marilyn Monroe și-a început cariera în cinematografie la vârsta de 20 ani, atunci când semnează primul contract cu o casă de producție, care îi asigură mediul propice studiului actoriei, dansului și lecții de canto, dar și numele care are să o facă una dintre cele mai celebre figuri ale tuturor timpurilor. Primele roluri le primește la 21 de ani, însă adevărata atenție asupra ei vine odată cu titluri precum Don’t bother to knock sau We’re not married!, în urma unui scandal mediatic, ce avea ca motiv un calendar nud în care Marilyn fusese model.

Gentlemen Prefer Blondes (1953)

Gentlemen Prefer Blondes (1953)

Niagara (1953)

De aici, mai este doar un pas până la conturarea perfectă a sex simbolului, devenit un star absolut prin peliculele Niagara, Gentlemen prefer blondes sau How to marry a millionaire. Iar producțiile cu încasări fabuloase și cu un succes ce dăinuie de câteva decenii, au continuat să curgă: There’s no business like showbusiness, Some like it hot, Let’s make love etc.

The Prince and the Showgirl, (circa 1957)

Stilul vestimentar conturat de actriță este unul dintre cele mai recognoscibile: talia marcată, rochiile ce pun accentul pe zona decolteului, de lungime medie, pantofii ce evidențiază permanent arcuirea gleznelor, blănuri purtate neglijent, lasând umerii dezgoliți, materiale satinate, care în lumină dezvăluie cele mai apetisante linii ale corpului, bijuterii prețioase, ce strălucesc odată cu fiecare declanșare a blițului – sunt doar câteva dintre elementele definitorii ale imaginii sale.

Marilyn Monroe este unul dintre cele mai valoroase personaje create vreodată. În spatele ochilor de felină, a trupului voluptuos, a zâmbetului de miliarde, la propriu, așternut pe o față încă de copil, și a buclelor aurii pe care femeile de pretudinteni încă încearcă să le reproducă, a stat o personalitate complexă, de o sensibilitate aparte, o femeie puternică, ambițioasă, visătoare, pentru care viața a strălucit doar în lumina reflectoarelor. Mulți dintre contemporanii ei s-au îndoit de calitatea ei artistică, vrăjiți de imaginea ei răvășitoare, însă noi astăzi ne scoaem pălăria în fața unuia dintre adevărații idoli ai lumii.

Foto: hepta.ro

Related Posts

Ovidiu Buta: „Moda nu este alchimie și, cu toate acestea, îți poate transforma viața”

Vede colecții de modă și stă de vorbă cu designerii de zeci de ani deja. Este autorul unora…

Cinci ținute casual sofisticate inspirate de invitații de la petrecerea Alist

Se spune că toamna se numără bobocii, dar noi am reinterpretat această zicală și am făcut o selecție…

Pamela Anderson poartă un brand românesc

Pamela Anderson apare pe coperta unei publicații de fashion îmbrăcată într-o piesă care aparține unui brand românesc –…

Sienna Miller, apariție de impact, cu sarcina la vedere, la Vogue World Show

Vedetele și-au dat întâlnire pe covorul roșu la evenimentul fashion al toamnei- Vogue World Show, care se vrea…

LEVI’S® PUNE STILUL PERSONAL PE PRIMUL LOC!

Dacă trendul nostalgiei te-a cucerit și crezi că ai trecut prin toate etapele până acum, pregătește-te pentru încă…

MTV VMAs 2023: Tendințele preferate ale vedetelor pentru lookurile de gală

Marți seară a avut loc decernarea premiilor MTV VMAs 2023, unde vedetele internaționale și-au făcut rând pe rând…

Industria bunurilor de lux, într-o continuă creștere

… sau „Dacă n-au pâine, să mănânce cozonac!” Sunt vorbele atribuite Reginei Maria Antoaneta, cele care i-au adus…

Top 5 accesorii care m-au cucerit în această vară.

Fiecare vară are povestea ei, o sumedenie de amintiri și momente din călătorii, vacanțe nesfârșite, seri lungi călduroase,…

Arad Fashion Days: Tendințele propuse de creatorii români pentru noul sezon 

Primul weekend din luna septembrie a marcat pentru noi nu doar începutul celui mai frumos anotimp, ci și…

Vedetele au afișat ținute extravagante la Gala AmfAR de la Veneția

Veneția nu este numai despre film zilele acestea, ci și despre modă și caritate. Gala AmfAR, un eveniment…