Andreea Leta ∙ June 2, 2021 ∙ 3 min read

The Seven Year Itch (1955)

Pe 1 iunie s-au împlinit 95 de ani de la nașterea lui Marilyn Monroe, unul dintre cele mai puternice simboluri ale feminității. Cu această ocazie ne reamintim de câteva dintre ținutele-semnătură, care o mențin până în ziua de astăzi în topul celor mai mari dive ale tuturor timpurilor. 

1950

1955

Când spui „divă”, nu poți să nu te gândești, în primul rând, la marile doamne ale ecranelor. Iar dintre acestea, unul dintre primele nume care îți vine în minte este automat Marilyn Monroe, simbolul nedetronabil al senzualității. Decade la rând, numele ei continuă să fie sinonimul forței feminine, dincolo de drama personală a actriței, de adevărurile copleșitoare din spatele celui mai sexy zâmbet din lume sau de tragicul său deces la doar 36 de ani, în jurul căruia a fost creat un adevărat mit.

1959

Astăzi ne reamintim, însă de câteva imagini de arhivă în care rolul principal îl are Norma Jeane Mortenson, cunoscută de întreaga lume drept Marilyn Monroe.

Unul dintre cele mai bine construite personaje din istoria media, Marilyn Monroe și-a început cariera în cinematografie la vârsta de 20 ani, atunci când semnează primul contract cu o casă de producție, care îi asigură mediul propice studiului actoriei, dansului și lecții de canto, dar și numele care are să o facă una dintre cele mai celebre figuri ale tuturor timpurilor. Primele roluri le primește la 21 de ani, însă adevărata atenție asupra ei vine odată cu titluri precum Don’t bother to knock sau We’re not married!, în urma unui scandal mediatic, ce avea ca motiv un calendar nud în care Marilyn fusese model.

Gentlemen Prefer Blondes (1953)

Gentlemen Prefer Blondes (1953)

Niagara (1953)

De aici, mai este doar un pas până la conturarea perfectă a sex simbolului, devenit un star absolut prin peliculele Niagara, Gentlemen prefer blondes sau How to marry a millionaire. Iar producțiile cu încasări fabuloase și cu un succes ce dăinuie de câteva decenii, au continuat să curgă: There’s no business like showbusiness, Some like it hot, Let’s make love etc.

The Prince and the Showgirl, (circa 1957)

Stilul vestimentar conturat de actriță este unul dintre cele mai recognoscibile: talia marcată, rochiile ce pun accentul pe zona decolteului, de lungime medie, pantofii ce evidențiază permanent arcuirea gleznelor, blănuri purtate neglijent, lasând umerii dezgoliți, materiale satinate, care în lumină dezvăluie cele mai apetisante linii ale corpului, bijuterii prețioase, ce strălucesc odată cu fiecare declanșare a blițului – sunt doar câteva dintre elementele definitorii ale imaginii sale.

Marilyn Monroe este unul dintre cele mai valoroase personaje create vreodată. În spatele ochilor de felină, a trupului voluptuos, a zâmbetului de miliarde, la propriu, așternut pe o față încă de copil, și a buclelor aurii pe care femeile de pretudinteni încă încearcă să le reproducă, a stat o personalitate complexă, de o sensibilitate aparte, o femeie puternică, ambițioasă, visătoare, pentru care viața a strălucit doar în lumina reflectoarelor. Mulți dintre contemporanii ei s-au îndoit de calitatea ei artistică, vrăjiți de imaginea ei răvășitoare, însă noi astăzi ne scoaem pălăria în fața unuia dintre adevărații idoli ai lumii.

Foto: hepta.ro

Related Posts

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Outfits of the week: Cele mai cool ținute purtate de celebritățile internaționale

O nouă săptămână, o nouă serie de poze și un anotimp care pare că devine o provocare din…

Anya Taylor-Joy, Diane Kruger și Naomi Watts, printre vedetele de la cea mai recentă prezentare Dior

Cea mai recentă colecție a casei de modă Dior, pentru sezonul toamnă 2024, a fost prezentată la Brooklyn…

Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București, cu o nouă colecție: Body by Victoria

Veștile bune circulă repede! Iar primăvara aceasta avem încă un motiv de bucurie. Victoria’s Secret, liderul în retail…

Margot Robbie, Jessica Chastain, Olivia Wilde, strălucitoare la un eveniment dedicat științei

Numeroase vedete s-au grăbit să răspundă afirmativ invitației unui eveniment aparte, dedicat nu filmului sau modei, ci științei,…

Iutta și Muze Concept vă așteaptă la Alist Designers Boutique, toată luna aprilie (VIDEO)

Alist Designers boutique găzduiește acum două branduri care îți vor readuce zâmbetul pe buze prin detaliile ce definesc…

Roberto Cavalli a încetat din viață la 83 de ani

Roberto Cavalli a încetat din viață seara trecută, la 83 de ani. Desginer vestimentar și inventator al unei…

Cele mai apreciate prezențe de la Fashion Trust US Awards

Vedetele nu spun niciodată nu unei invitații la un eveniment de fashion și acceptă orice ocazie prin care…

Noua colecție Spring Edit disponibilă la CCC

Lasă-te fermecat de colecția Spring Edit de la CCC! Descoperă pantofi și genți la modă de la brandurile…

Jennifer Lopez este mai senzuală ca oricând în cea mai recentă campanie Intimissimi

Jennifer Lopez surprinde din nou prin cea mai recentă campanie a brandului de lenjerie intimă, Intimissimi. Artista arată…