Andreea Leta ∙ June 2, 2021 ∙ 3 min read

The Seven Year Itch (1955)

Pe 1 iunie s-au împlinit 95 de ani de la nașterea lui Marilyn Monroe, unul dintre cele mai puternice simboluri ale feminității. Cu această ocazie ne reamintim de câteva dintre ținutele-semnătură, care o mențin până în ziua de astăzi în topul celor mai mari dive ale tuturor timpurilor. 

1950

1955

Când spui „divă”, nu poți să nu te gândești, în primul rând, la marile doamne ale ecranelor. Iar dintre acestea, unul dintre primele nume care îți vine în minte este automat Marilyn Monroe, simbolul nedetronabil al senzualității. Decade la rând, numele ei continuă să fie sinonimul forței feminine, dincolo de drama personală a actriței, de adevărurile copleșitoare din spatele celui mai sexy zâmbet din lume sau de tragicul său deces la doar 36 de ani, în jurul căruia a fost creat un adevărat mit.

1959

Astăzi ne reamintim, însă de câteva imagini de arhivă în care rolul principal îl are Norma Jeane Mortenson, cunoscută de întreaga lume drept Marilyn Monroe.

Unul dintre cele mai bine construite personaje din istoria media, Marilyn Monroe și-a început cariera în cinematografie la vârsta de 20 ani, atunci când semnează primul contract cu o casă de producție, care îi asigură mediul propice studiului actoriei, dansului și lecții de canto, dar și numele care are să o facă una dintre cele mai celebre figuri ale tuturor timpurilor. Primele roluri le primește la 21 de ani, însă adevărata atenție asupra ei vine odată cu titluri precum Don’t bother to knock sau We’re not married!, în urma unui scandal mediatic, ce avea ca motiv un calendar nud în care Marilyn fusese model.

Gentlemen Prefer Blondes (1953)

Gentlemen Prefer Blondes (1953)

Niagara (1953)

De aici, mai este doar un pas până la conturarea perfectă a sex simbolului, devenit un star absolut prin peliculele Niagara, Gentlemen prefer blondes sau How to marry a millionaire. Iar producțiile cu încasări fabuloase și cu un succes ce dăinuie de câteva decenii, au continuat să curgă: There’s no business like showbusiness, Some like it hot, Let’s make love etc.

The Prince and the Showgirl, (circa 1957)

Stilul vestimentar conturat de actriță este unul dintre cele mai recognoscibile: talia marcată, rochiile ce pun accentul pe zona decolteului, de lungime medie, pantofii ce evidențiază permanent arcuirea gleznelor, blănuri purtate neglijent, lasând umerii dezgoliți, materiale satinate, care în lumină dezvăluie cele mai apetisante linii ale corpului, bijuterii prețioase, ce strălucesc odată cu fiecare declanșare a blițului – sunt doar câteva dintre elementele definitorii ale imaginii sale.

Marilyn Monroe este unul dintre cele mai valoroase personaje create vreodată. În spatele ochilor de felină, a trupului voluptuos, a zâmbetului de miliarde, la propriu, așternut pe o față încă de copil, și a buclelor aurii pe care femeile de pretudinteni încă încearcă să le reproducă, a stat o personalitate complexă, de o sensibilitate aparte, o femeie puternică, ambițioasă, visătoare, pentru care viața a strălucit doar în lumina reflectoarelor. Mulți dintre contemporanii ei s-au îndoit de calitatea ei artistică, vrăjiți de imaginea ei răvășitoare, însă noi astăzi ne scoaem pălăria în fața unuia dintre adevărații idoli ai lumii.

Foto: hepta.ro

Related Posts

Premiile Grammy 2023 – Ținutele care au atras atenția anul acesta

Acum două seri a avut loc decernarea premiilor Grammy 2023, un moment mult așteptat de industria muzicală. Beyonce…

Cine este Beatrice Borromeo, ambasadoarea de viță nobilă a Casei Dior

Beatrice Borromeo (37 de ani) a fost aleasă imaginea campaniei Dior, prin care celebra casă de modă reinventează…

Hot celebrity trend – Feeling all Light Blue!

Dacă în sezonul trecut retina noastră a fost desfătată (sau atacată în cazul unora) cu cea mai puternică…

Get the Look – Hailey Bieber, într-un look a la Michael Jackson

Sătpămâna aceasta ne inspirăm din imaginea unuia dintre cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor, cu un look…

Anne Hathaway transformă rochia mini într-un statement al momentului

Unele piese vestimentare sunt menite să dăinuie dincolo de tendințe, iar când o figură emblematică precum frumoasa actirță…

Sabato de Sarno este noul director de creație Gucci

Grupul Kering și oficialii Gucci anunță că poziția lui Alessandro Michele a fost, în sfârșit ocupată. Sabato de…

Schiaparelli Haute Couture: Colecția inspirată de universul lui Dante

Prezentările Haute Couture stârnesc întotdeauna curiozitate, admirație și uimire. Vorbim, în primul rând, despre adevărata artă a meșteșugului…

Luna modei internaționale: Emily Ratajkowski, mireasă în indigo pentru Versace

Luna modei este în plină desfășurare, iar stilul este la cote înalte în toate capitalele fashion ale Europei….

Vedete prezente la defilarea Chanel primăvară/vară 2023 de la Paris

Una dintre cele mai spectaculoase perioade ale anului în ceea ce privește moda se derulează zilele acestea la…

Maison Valentino a lansat cartea haute-couture intitulată Rosso, prin care celebrează culoarea-emblemă a casei

Rosso Valentino este cea mai nouă apariție editorială a casei de modăValentino, prin care este celebrată culoarea-emblemă a…