Andreea Leta ∙ June 2, 2021 ∙ 3 min read

The Seven Year Itch (1955)

Pe 1 iunie s-au împlinit 95 de ani de la nașterea lui Marilyn Monroe, unul dintre cele mai puternice simboluri ale feminității. Cu această ocazie ne reamintim de câteva dintre ținutele-semnătură, care o mențin până în ziua de astăzi în topul celor mai mari dive ale tuturor timpurilor. 

1950

1955

Când spui „divă”, nu poți să nu te gândești, în primul rând, la marile doamne ale ecranelor. Iar dintre acestea, unul dintre primele nume care îți vine în minte este automat Marilyn Monroe, simbolul nedetronabil al senzualității. Decade la rând, numele ei continuă să fie sinonimul forței feminine, dincolo de drama personală a actriței, de adevărurile copleșitoare din spatele celui mai sexy zâmbet din lume sau de tragicul său deces la doar 36 de ani, în jurul căruia a fost creat un adevărat mit.

1959

Astăzi ne reamintim, însă de câteva imagini de arhivă în care rolul principal îl are Norma Jeane Mortenson, cunoscută de întreaga lume drept Marilyn Monroe.

Unul dintre cele mai bine construite personaje din istoria media, Marilyn Monroe și-a început cariera în cinematografie la vârsta de 20 ani, atunci când semnează primul contract cu o casă de producție, care îi asigură mediul propice studiului actoriei, dansului și lecții de canto, dar și numele care are să o facă una dintre cele mai celebre figuri ale tuturor timpurilor. Primele roluri le primește la 21 de ani, însă adevărata atenție asupra ei vine odată cu titluri precum Don’t bother to knock sau We’re not married!, în urma unui scandal mediatic, ce avea ca motiv un calendar nud în care Marilyn fusese model.

Gentlemen Prefer Blondes (1953)

Gentlemen Prefer Blondes (1953)

Niagara (1953)

De aici, mai este doar un pas până la conturarea perfectă a sex simbolului, devenit un star absolut prin peliculele Niagara, Gentlemen prefer blondes sau How to marry a millionaire. Iar producțiile cu încasări fabuloase și cu un succes ce dăinuie de câteva decenii, au continuat să curgă: There’s no business like showbusiness, Some like it hot, Let’s make love etc.

The Prince and the Showgirl, (circa 1957)

Stilul vestimentar conturat de actriță este unul dintre cele mai recognoscibile: talia marcată, rochiile ce pun accentul pe zona decolteului, de lungime medie, pantofii ce evidențiază permanent arcuirea gleznelor, blănuri purtate neglijent, lasând umerii dezgoliți, materiale satinate, care în lumină dezvăluie cele mai apetisante linii ale corpului, bijuterii prețioase, ce strălucesc odată cu fiecare declanșare a blițului – sunt doar câteva dintre elementele definitorii ale imaginii sale.

Marilyn Monroe este unul dintre cele mai valoroase personaje create vreodată. În spatele ochilor de felină, a trupului voluptuos, a zâmbetului de miliarde, la propriu, așternut pe o față încă de copil, și a buclelor aurii pe care femeile de pretudinteni încă încearcă să le reproducă, a stat o personalitate complexă, de o sensibilitate aparte, o femeie puternică, ambițioasă, visătoare, pentru care viața a strălucit doar în lumina reflectoarelor. Mulți dintre contemporanii ei s-au îndoit de calitatea ei artistică, vrăjiți de imaginea ei răvășitoare, însă noi astăzi ne scoaem pălăria în fața unuia dintre adevărații idoli ai lumii.

Foto: hepta.ro

Related Posts

Johnny Depp este din nou ambasador Dior

Actorul în vârstă de 59 de ani a semnat din nou cu brandul Dior, pentru a fi imaginea…

Legendarul creator de modă japonez Issey Miyake a murit

Unul dintre creatorii de modă emblematici de origine japoneză, Issey Miyake, a murit la vârsta de 84 de…

SPRANDI- „TAKE A BREATH” AW22

Cea mai recentă campanie Sprandi, „Take a Breath”, este… despre tine! Despre cum te simți. Despre dreptul tău…

Cine sunt vedetele celei mai noi colecții Hugo BOSS

Modele de top, rapperi, influenceri și sportivi au fost cooptați în noua campanie BOSS. Kendall Jenner, Naomi Campbell,…

UNTOLD 2022 – Fashion de festival

Festivalul UNTOLD, ediția 2022, a început în forță joi seara, iar fanii muzicii electronice au venit din nou…

Care sunt cele mai apreciate branduri de lux de anul acesta

Compania de tech din domeniul fashion, Lyst, realizează anual topul celor mai apreciate și căutate branduri de lux….

Alist Designers boutique: Brandurile lunii august

În luna august alături de noi, la Alist Designers boutique, sunt două branduri pe care trebuie să le…

Ashely Graham lansează o colecție de rochii de mireasă pentru toate tipurile de siluetă

Ashley Graham este unul dintre cele mai cunoscute modele plus-size și una dintre cele mai vocale celebrități pe…

Celebrity trends: Cele mai cool outfituri care te vor inspira în această perioadă

O nouă serie de evenimente ne-a atras atenția prin ținutele celebrităților, așa că facem o trecere în revistă…

Anii 2000, din nou pe marile podiumuri și în tendințele SS22

Anii 2000 revin în tendințe prin ținute cât se poate de senzuale. Dacă îți amintești cu plăcere de…