meghan markle familia regala britanica

Lilibet Diana, fiica în vârstă de șapte săptămâni a Prințului Harry și a lui Meghan Markle, a fost inclusă oficial în linia succesiunii regale, la tronul britanic. Lilibet Diana ocupă locul opt în ordinea succesiunii la tron, după fratele ei mai mare, Archie, de 2 ani, după tatăl ei, Prințul Harry, după Prințul William și după copiii acestuia – George, Charlotte și Louis.

Site-ul oficial al familie regale a fost updatat în cursul zilei de luni, iar Lilibet figurează în linia succesiunii.

Felul în care se realizează succesiunea la tronul britanic datează din secolul al 17-lea, de pe vremea domniei lui William al III-lea. Cel mai recent, regulile de succesiune au fost modificate în 2013, când a fost încheiat sistemul primogeniturii – prin care moștenitorii de sex masculin erau plasați automat înaintea surorilor lor în linia accesiunii la tron.

meghan markle familia regala britanica

De asemenea, amendamentul din 2013 a eliminat și regula istorică prin care un membru al familiei regale își pierdea poziția de pe lista succesiunii la tron dacă se căsătorea cu un membru al bisericii Romano-Catolice. Schimbările au intrat în vigoare în martie 2015 și li se aplică doar copiilor din familia regală nascuți după 28 octombrie 2011.

În ciuda acestui fapt, poziția lui Lilibet în ordinea succesiunii la tron nu e bătută în cuie. Fiica lui Harry și a lui Meghan va coborî în listă dacă Prințul William și Kate Middleton vor mai avea și alți copii.

Prințul Charles (72 de ani) deține recordul de a fi cel mai în vârstă moștenitor direct din istoria monarhiei britanice și ocupă poziția încă de când mama lui, Regina Elizabeta a II-a a accedat la tron pe 6 februarie 1952, când Charles avea doar trei ani.

 

Foto: Hepta

Related Posts