Monica Cismaru ∙ July 27, 2021 ∙ 2 min read

meghan markle familia regala britanica

Lilibet Diana, fiica în vârstă de șapte săptămâni a Prințului Harry și a lui Meghan Markle, a fost inclusă oficial în linia succesiunii regale, la tronul britanic. Lilibet Diana ocupă locul opt în ordinea succesiunii la tron, după fratele ei mai mare, Archie, de 2 ani, după tatăl ei, Prințul Harry, după Prințul William și după copiii acestuia – George, Charlotte și Louis.

Site-ul oficial al familie regale a fost updatat în cursul zilei de luni, iar Lilibet figurează în linia succesiunii.

Felul în care se realizează succesiunea la tronul britanic datează din secolul al 17-lea, de pe vremea domniei lui William al III-lea. Cel mai recent, regulile de succesiune au fost modificate în 2013, când a fost încheiat sistemul primogeniturii – prin care moștenitorii de sex masculin erau plasați automat înaintea surorilor lor în linia accesiunii la tron.

meghan markle familia regala britanica

De asemenea, amendamentul din 2013 a eliminat și regula istorică prin care un membru al familiei regale își pierdea poziția de pe lista succesiunii la tron dacă se căsătorea cu un membru al bisericii Romano-Catolice. Schimbările au intrat în vigoare în martie 2015 și li se aplică doar copiilor din familia regală nascuți după 28 octombrie 2011.

În ciuda acestui fapt, poziția lui Lilibet în ordinea succesiunii la tron nu e bătută în cuie. Fiica lui Harry și a lui Meghan va coborî în listă dacă Prințul William și Kate Middleton vor mai avea și alți copii.

Prințul Charles (72 de ani) deține recordul de a fi cel mai în vârstă moștenitor direct din istoria monarhiei britanice și ocupă poziția încă de când mama lui, Regina Elizabeta a II-a a accedat la tron pe 6 februarie 1952, când Charles avea doar trei ani.

 

Foto: Hepta

Related Posts

Filosofia de viață și de frumusețe a lui Anne Hathaway

Anne Hathaway este una dintre cele mai apreciate actrițe de la Hollywood. La 40 de ani, vedeta a…

Colecția de artă a lui Gérard Depardieu, scoasă la licitație

În septembrie, aproape 250 de lucrări (sculpturi, picturi și desene) din colecția de artă a lui Gérard Depardieu…

Cindy Crawford povestește cum a schimbat-o mariajul cu Richard Gere

Cindy Crawford (57 de ani) s-a căsătorit cu Richard Gere (74 de ani) la vârsta de doar 22…

Power Couples – Regele Charles și Camilla, alături de Emmanuel și Brigitte Macron

Regele Charles III, alături de Regina Camilla, se află zilele acestea într-o vizită oficială în Franța, unde îl…

„Obiectivul ar trebui să fie găsirea unui echilibru în care designerii și AI-ul conclucrează”, spune Isabel Regino, Senior Brand Strategist & Marketing Manager

„AI nu este un substitut pentru creativitatea umană, imaginație și gândire critică” crede Isabel Regino, Senior Brand Strategist…

10 lucruri pe care nu le știai despre Sophia Loren (în afară de faptul că azi împlinește 89 de ani)

Câștigătoarea premiului Oscar, celebra actriță Sophia Loren a împlinit 89 de ani, astăzi, pe 20 septembrie. După lansarea,…

Jennifer Aniston: ”Arăt mai bine acum decât la 20 de ani!”

Jennifer Aniston a acordat un interviu despre rutina ei de fitness, pe care o compară cu cea din…

Shannen Doherty, Brenda din Beverly Hills, 90210, în lacrimi

O parte dintre vedetele serialului pentru adolescenți extrem de popular în anii ’90, Beverly Hills, 90210 s-au reunit…

Upgrade Education, consiliere educațională pentru elevii care vor să studieze la universități de top din străinătate (P)

Upgrade Education este o firma de consiliere educațională care oferă sprijin elevilor care își doresc să studieze la…

Irina Bossy Ghica: Anul acesta, Karpatia Horse Show aduce puncte de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Irina Bossy Ghica, stră-strănepoata lui Ion Ghica și a lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, este moștenitoarea domeniului Cantacuzino de…