5 cărți despre familia regală britanică

carti familia regala britanica

Detaliile din dedesubturile vieții membrilor familiei regale britanice n-au fost niciodată mai dezbătute și căutate ca acum, nici măcar când a murit Prințesa Diana. Odată cu interviul exploziv acordat de Meghan Markle și de Prințul Harry despre dificultațile întâmpinate în familia regală, interesul publicului despre monarhia britanică a crescut exponențial. Iată câteva cărți care oferă amănunte despre viața de la Palat și despre ce presupune funcționarea uneia dintre cele mai mari monarhii ale Europei și ale lumii.

The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe

carti familia regala britanica

Prea puțini oameni cunosc cu adevărat cum e viața la Palatul Buckingham, dar această carte le permite cititorilor să tragă cu ochiul pe gaura cheii înauntrul reședinței regale britanice. Regina Elizabeta aII-a însăși i-a permis autoarei Angela Kelly, care a lucrat ca stilist și a fost confidenta personală a suveranului timp de 25 de ani, să scrie nu numai despre rigorile modei reginei, dar și despre experiențele sale personale trăite în timpul în care a lucrat la palat.

The Queen: A Life in Pictures

Cartea fost lansată anul acesta, cu ocazia aniversării reginei, care va împlini 95 de ani pe 21 aprilie. Fotografiile minunate sunt împletite cu povești interesante despre viața și domnia reginei Elizabeta a II-a.

Elizabeth and Philip: A Royal Love Story

Ediția specială realizată de publicația Town & Country se concentrează în jurul relației de 70 și ceva de ani dintre regină și Prințul Philip și oferă amănunte despre povestea lor de dragoste, alături de fotografii rare cu cuplul regal.

Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life

Biografia scrisă de Sally Bedell Smith despre moștenitorul tronului Marii Britanii reflectă felul în care Prințul Charles a așteptat o viață întreagă să-i succeadă mamei sale în fruntea monarhiei.

Meghan: A Hollywood Princess

Meghan Markle nu mai are nevoie de nicio prezentare, iar interviul acordat recent către Oprah Winfrey i-a asigurat un loc în topul celor mai discutate personalități. Povestea scrisă de Andrew Morton ne prezintă viața de dinainte de a intra în familia regală britanică a actriței californiene, care s-a căsătorit cu Prințul Harry în 2018.

Categorii Lifestyle