Finala US Open septembrie 2021

Jucătoarea de tenis pe jumătate româncă, Emma Raducanu (19 ani), va primi din partea Reginei Elizabeta a II-a Ordinul Imperiului Britanic – The Most Excellent Order of the British Empire –  un ordin cavaleresc al Regatului Unit, fondat la 4 iunie 1917 de Regele George V. Ordinul cuprinde cinci clase atât în sectorul civil, cât și cel militar și îi va fi acordat Emmei datorită performanțelor sale sportive.

Anunțul oficial al distincției pe care o va primi Emma Raducanu, câștigătoare a US Open de anul acesta, va fi făcut în cursul zilei de vineri, iar alături de sportivă vor mai primi onoruri regale actorul Daniel Craig, care va fi recompensat cu Ordinul St Michael and St George, o recunoaștere rezervată de obicei diplomaților și spionior de elită. Daniel Craig primeste medalia pentru aportul său în industria cinematografică, ca fiind una dintre cele mai reușite întruchipări ale lui James Bond, Agentul 007.

De asemenea, Regina va mai acorda medalii și onoruri celor care s-au implicat activ în lupta împtriva pandemiei și mai ales celor din serviciile medicale, aflați în linia întâi.

Emma Raducanu a devenit prima britanică ce a câștigat un turneu de Grad Slam în ultimii 44 de ani, după ce ultima astfel de reușită a fost obținută de tenismena Virgia Wade în 1977, când a câștigat turneul de la Wimbledon.

Emma Raducanu a câștigat în luna septembrie turneul US Open la doar 18 ani și a primit felicitări din partea Familiei Regale. Săptămâna trecută, Emma Raducanu a fost desemnată de BBC Personalitatea Anului.

Foto: Hepta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts