emma raducanu sportiva anului

Jucătoarea de tenis de origine română Emma Răducanu (19 ani) a fost desemnată de publicația The Sunday Times Sportiva anului, în urma triumfului ei de la US Open din luna septembrie. 

Emma Răducanu, jucătoarea de tenis a momentului, a fost desemnată de publicația britanică The Sunday Times Sportiva anului, după ce a făcut istorie la US Open, turneu pe care l-a câștigat în fața ecuadorienei Leylah Fernandez. Emma Răducanu, al cărui tată este român și a cărei mamă este chinezoaică, s-a născut în Canada și reprezintă Marea Britanie în competițiile sportive, iar victoria ei din SUA a făcut istorie. Este prima jucătoare de tenis din ultimii 44 de ani care a câștigat un turneu de grand slam pentru Marea Britanie, fapt ce a atras atât laudele presei, ale opiniei publice, cât și pe cele ale Familiei regale brirtanice și a primit scrisori de felicitare de Ducii de Cambridge, Prințul William și Kate, dar mai ales de la Regina Elizabeta a II a. 

emma raducanu sportiva anului

Emma Răducanu, care a împlinit 19 ani pe 13 noiembrie, ocupă poziția 19 în clasamentul mondial WTA. 

emma raducanu sportiva anului
Emma Răducanu, alături de Ducesa de Cambridge, Kate

Emma Răducanu a revenit recent din prima ei vacanță din ultimii ani și a reluat antrenamentele alături de noul ei antrenor, Torben Beltz, cel care a ajutat-o și pe Angelique Kerber să devina numărul unu mondial. Emma va încheia sezonul de anul acesta printr-un meci demonstrativ ce va avea loc duminică, la Royal Albert Hall din Londra, împotriva româncei  Elena-Gabriela Ruse.

La evenimentul de duminică mai iau parte legende ale tenisului precum Greg Rusedski, Goran Ivanisevic, Marcos Baghdatis și Radek Stepanek.

După meciul de la Royal Albert Hall, Emma Răducanu va începe pregătirile pentru Australian Open, care demarează pe 17 ianuarie.

 

Foto: Hepta

Related Posts