Monica Cismaru ∙ July 6, 2023 ∙ 3 min read

Dieta cu înghețată fost teoretizată prima dată în cartea omonimă scrisă de dieteticiana și jurnalista Holly McCord și publicată în 2002.

În cartea The Ice Cream Diet, autoarea îi încurajează pe amatorii de înghețată să mănânce câte o porție din acest desert în fiecare zi, ca parte din dietă, urmând în paralel un regim nutrițional sănătos, sărac în calorii. Mai exact, McCord, recomandă consumul a 1250 de calorii pe zi, plus o porție de înghețată, iar totalul caloric zilnic să fie de 1500 de calorii.

dieta cu inghetata

În mod normal, organizația mondiala sănătății recomandă un aport caloric de 1800 pe zi pentru un individ adult sănătos, față de recomandarea precedentă de 2000 de calorii pentru femei și de 2500 pentru bărbați/zi.

McCord susține că includerea înghețatei în alimentația zilnică te va face să te simți mai puțin vitregit de lipsa bunătăților când vrei să slăbești, cu condiția să consumi un regim mai sărac în calorii. În general, înghețata e considerată o plăcere vinovată, un desert pentru ”cheat day”, dar studiile arată că un consum moderat poate avea beneficii asupra organismului și nu afectează greutatea, din contră.

Un studiu realizat în 2016 de Brigham and Women’s Hospital and Harvard Medical School a arătat că un consum crescut de lactate le-ar putea ajuta pe femeile de vârstă mijlocie să-și mențină o greutate sănătoasă. În plus, potrivit studiilor realizate de un centru de psihiatrie britanic s-a dovedit că mâncatul de înghețată te face să te simți mai fericit și dinamizează centrii plăcerii din creier.

dieta cu inghetata

Cartea The Ice Cream Diet recomandă un meniu zilnic bazat pe feluri simple, cum ar fi pâine integrală cu brânză de vaci, salată de fructe la micul dejun, două felii de friptură de vită cu salată verde, roșii și sos de maioneză light la prânz, lapte degresat sau fructe ca gustare și o felie de pizza vegetariană cu salată la cină, plus porția zilnică de înghețată, la alegere.

În cartea sa, autoarea promovează dieta cu înghețată pentru slăbit, pentru scăderea tensiunii arteriale, reducerea riscului de apariție a cancerului la colon, reducerea simptomelor sindromului premenstrual etc. Autoarea nu promovează un anumit tip de inghețată, ci lasă la alegerea celor care urmează dieta să-și aleagă înghețata preferată.

Foto: Unsplash

Related Posts

Filme și seriale noi în martie pe platformele de streaming

Seriale noi, blockbustere mult așteptate, povești numai bune pentru weekendurile de binge-watching: iată noutățile lunii martie pe platformele…

Kensington Palace revine cu lămuriri despre starea lui Kate Middleton, Prințesa de Wales

Kensington Palace a revenit cu câteva rânduri prin care încearcă să liniștească publicul cu privire la starea de…

”2020” – o comedie neagra cu iz de dramă și de bucluc, din 15 martie în cinematografe

Filmul „2020” a avut avanpremiera la Paris pe 29 februarie, la  Grand Rex, cel mai mare cinematograf din…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile care ne-au atras atras atenția. PANDORA introduce perlele…

În ce serial de succes va juca Eva Longoria

Eva Longoria este cel mai nou nume care se alătură distribuției serialului Only Murders in the Building (Disney+),…

Horoscopul lunii Martie 2024

Luna martie aduce schimbări importante în viața multora dintre noi. Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare…

Tendințele momentului în materie de interioare. Nuanțele și texturile care îți transformă locuința într-o casă de vacanță chiar în inima orașului

Bucură-te de confortul propriului cămin, înconjurându-te de materiale naturale în nuanțe care să-ți aducă deplina relaxare. Întâmpină primăvara…

Cine este noul iubit multimilionar al lui Naomi Campbell

Naomi Campbell este mai fericită ca niciodată, scrie presa internațională, după o pauză în viața ei amoroasă în…

Simona Vilău, curator Art Safari: „Arta e un sport al minții. Ne lasă libere emoțiile”

Artist și curator, Simona Vilău este responsabilă primăvara aceasta cu o fascinantă punere în scenă a unei expoziții…

George și Amal Clooney dau Marea Britanie pe Franța

George (62 de ani) și Amal Clooney (46 de ani), unul dintre cele mai admirate și urmărite cupluri…