A List Magazine ∙ January 7, 2021 ∙ 2 min read

andreea visoiu casa

Nu mai reţin exact de când ne cunoaştem, să fi trecut 10 ani de atunci, dar ştiu că îi remarcasem stilul vestimentar – felul în care îşi compunea ţinutele mă ducea mereu cu gândul la newyorkezele din Upper East Side şi la perioada în care studiam la Parsons School of Design” – Maria Marinescu în vizită la… Andreea Vișoiu.

FOTO: SORIN BADEA; TEXT DE MARIA MARINESCU

Asemănarea cu locuitoarele Manhattan-ului nu se oprește la stilul vestimentar; Andreea Vișoiu este o pasionată colecționară de artă contemporană și o filantroapă dedicată. A început cu salvarea câinilor și pisicilor fără stăpân, iar acum ea și soțul ei se numără printre principalii benefactori ai mai multor organizații și asociații (Homeless Animal Hospital, Asociația Therapy Dogs, E-Romnja, Asociația Ușa Deschisă, Asociația A Doua Șansă, Asociația Mana Cerească, Autism Pitești). Cel mai nou proiectul căruia i s-a alăturat este „Spitale Publice din Bani Privați”, proiect inițiat de Codin Maticiuc și Fundația Metropolis, demers prin care se reamenajează etajele 3 și 7 de la Spitalul Fundeni.

andreea visoiu casa

Sunt atentă la detalii, îmi place frumosul în toate formele sale, tablourile și sculpturile îmi bucură nespus privirea, florile sunt nelipsite din casă. Dacă stau bine să mă gândesc, dintotdeauna am fost așa. Nu m-am gândit să fac asta ca profesie. Cred că, în afara gustului ca o calitate nativă sau dobândită, pentru a practica designul interior la un nivel înalt, ca o meserie, este nevoie de studii de profil, educație formală, o bază solidă. Nu mi se pare suficient talentul nativ.”andreea visoiu casa Fotolii Smock by Patricia Urquiola pentru Moroso, măsuță de cafea și scaune masă dining Moroso, covor Dare to Rug

andreea visoiu casa

Încerc să nu mă atașez de obiecte, dar țin destul de mult la o sculptură din metal a lui Philippe Hiquily.”andreea visoiu casa Canapea Moroso, mobilier Moroso și Poliform, covor Toute le Monde BochartCel mai bine mă simt în casă, în jurul mesei din bucătărie, în weekend-uri, când ritmul tuturor membrilor familiei se mai relaxează și ne putem bucura unii de alții.”

Îmi plac mult așternuturile La Perla, Matouk, Frette sau cele eco-friendly de la Cultiver.”

Aloc atenție fiecărei zone pentru că toate au importanța lor. Cred că dinamica fiecărei familii este diferită, de aceea, importanța zonelor unei case se schimbă de la caz la caz. Spațiile – de la bucătărie și baie sau dormitor – trebuie să fie practice și funcționale, dar pentru un estet nativ e important să încânte și privirea.”

Îmi plac mai multe stiluri și mulți designeri. O să enumăr doar câțiva: Kelly  Wearstler, Sandra Weingort, Juan Zapata, Pierre Yovanovitch, YoDezeen Architects, Cristina Stroe de la Laboratorul de Arhitectură, echipa Lemon Design. E lungă lista mea de preferați.

 

 

Related Posts

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, primit cu aplauze de către publicul și presa de la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii a avut vineri premiera internațională în Competiția Oficială a celei de-a 77-a…

O iubire de 20 de ani: Jessica Alba și Cash Warren

S-au cunoscut în urmă cu 20 de ani și au aniversat, zilele trecute, 16 ani de căsătorie. Jessica…

Cher, supărată că a mai îmbătrânit un an

Celebra Cher nu este deloc încântată că a adăugat încă un an cifrei care îi exprimă vârsta. Pe…

5 secrete pentru un make-up perfect

Oricât de bune ar fi produsele de machiaj folosite și talentul celui care le aplică, fără o investiție…

Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria, prietene pe covorul roșu

Cele două ambasadoare L’Oréal Paris, Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria s-au reîntâlnit pe covorul roșu, la cea…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

NESPRESSO X PANTONE: cea mai nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață 

Nespresso lansează o nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață, espressoare și accesorii în ediție limitată. Completată…

Cum a fost la evenimentul A List Magazine X Nostalgia (VIDEO) 

Alist Magazine a lansat impreună cu cei de la Nostalgia un număr special de revistă, ca să ne…

Pilaf, partenerul lui Demi Moore, la Cannes

Demi Moore și-a făcut debutul în selecția oficială a Festivalului de Film de la Cannes, duminică seara, cu…

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…