Monica Cismaru ∙ September 1, 2023 ∙ 3 min read

Celine Dion (55 de ani) suferă de ceva vreme de o boală incurabilă, care o ține departe de scena artistică. Vedeta canadiană s-a retras din toate proiectele artistice și din lumina reflectoarelor din cauza bolii rare de care suferă- Sindromul omului înțepenit, cunoscut și sub denumirile de sindromul persoanei rigide sau boala Moersch-Woltman.

Sora cântăreței a oferit noi detalii despre bătălia acesteia cu boala gravă și spune că speră ca un miracol s-o salveze pe Celine de suferința imensă.

”Ar face orice pentru a se vindeca. E o femeie puternică. Suferă de o boală rară, despre care nu se știu foarte multe lucruri. Are spasme pe care îi e imposibil să le controleze. Știți cum e când săriți din somn din cauza contracțiilor musculare la un picior? Cam asta simte și ea, dar în toți mușchii”, a declarat Claudette Dion (74 de ani), sora lui Celine Dion.

celine dion

”Nu prea avem cum s-o ajutăm, să-i alinăm durerea, îi ținem pumnii și sperăam ca, în urma cercetărilor, să se descopere un remediu pentru aceasta boală teribilă”, a mai spus Claudette.

Sindromul omului înțepenit este o boală neurologică rară, progresivă, care poate cauza înțepenirea mușchilor de pe trunchi, brațe și picioare și afectează o persoană la un million.

celine dion
Celine Dion, alături de fiul ei cel mare, René-Charles, și de soțul ei, René Angélil

Cealalta soră a familiei Dion, Linda, s-a mutat cu soțul ei în Las Vegas, în casa artistei, pentru a o îngriji. Claudette Dion a mai spus că, în ciuda tuturor eforturilor depuse de cei mai mari cercetători din domeniu, starea de sănătate a lui Celine nu s-a îmbunătățit mai deloc. ”Nu găsim niciun medicament care să funcționeze, dar e important să nu ne pierdem speranța”.

Celine Dion a vorbit prima dată despre suferința ei în decembrie 2022, când a fost nevoită să anunțe anularea turneului ei mondial, Courage. ”Îmi pare rău că vă dezamăgesc din nou. Încerc din răsputeri să-mi recapăt puterile, dar susținerea unui turneu e grea și când ești 100% sănătos. Nu e drept să tot amân spectacole, chiar dacă acest lucru îmi frânge inima, dar e cel mai bine așa, măcar până voi fi din nou în stare să revin pe scenă. Vreau să știti că nu renunț și de-abia aștept să ne reîntâlnim!”, a scris Celine Dion atunci pe contul ei de Instagram.

Celine Dion are trei fii din mariajul ei cu René Angélil, decedat din cauza cancerului în 2016 – René-Charles, 22 de ani, și gemenii Nelson și Eddy, de 11 ani.

Foto: Hepta

Related Posts

Gustul original al muzicii bune & al experiențelor pe măsură alături de Beck’s

UNLOCK Y0UR EXPERIENCES alături de Beck’s: de 20 de ani în România, de 150 de ani în toată…

Cum arată ultimul sezon din Sex Education: interviu cu Ncuti Gatwa (Eric)

Știi că urmează un weekend reușit de toamnă atunci când Netflix lansează cel de-al patrulea (și ultimul, din…

Heidi Klum răspunde criticilor legate de fotografiile în lenjerie intimă alături de fiica ei

Modelul Heidi Klum (49 de ani) a luat parte la o campanie pentru un brand de lenjerie intimă…

”Diavolul se îmbracă de la Prada” devine musical, la Londra, cu muzică semnată de Elton John

Celebrul film Diavolul se îmbracă de la Prada, inspirat de cartea omonimă scrisă de Lauren Weisberger, va avea…

Filosofia de viață și de frumusețe a lui Anne Hathaway

Anne Hathaway este una dintre cele mai apreciate actrițe de la Hollywood. La 40 de ani, vedeta a…

Colecția de artă a lui Gérard Depardieu, scoasă la licitație

În septembrie, aproape 250 de lucrări (sculpturi, picturi și desene) din colecția de artă a lui Gérard Depardieu…

Cindy Crawford povestește cum a schimbat-o mariajul cu Richard Gere

Cindy Crawford (57 de ani) s-a căsătorit cu Richard Gere (74 de ani) la vârsta de doar 22…

Power Couples – Regele Charles și Camilla, alături de Emmanuel și Brigitte Macron

Regele Charles III, alături de Regina Camilla, se află zilele acestea într-o vizită oficială în Franța, unde îl…

„Obiectivul ar trebui să fie găsirea unui echilibru în care designerii și AI-ul conclucrează”, spune Isabel Regino, Senior Brand Strategist & Marketing Manager

„AI nu este un substitut pentru creativitatea umană, imaginație și gândire critică” crede Isabel Regino, Senior Brand Strategist…

10 lucruri pe care nu le știai despre Sophia Loren (în afară de faptul că azi împlinește 89 de ani)

Câștigătoarea premiului Oscar, celebra actriță Sophia Loren a împlinit 89 de ani, astăzi, pe 20 septembrie. După lansarea,…