Monica Cismaru ∙ September 1, 2023 ∙ 3 min read

Celine Dion (55 de ani) suferă de ceva vreme de o boală incurabilă, care o ține departe de scena artistică. Vedeta canadiană s-a retras din toate proiectele artistice și din lumina reflectoarelor din cauza bolii rare de care suferă- Sindromul omului înțepenit, cunoscut și sub denumirile de sindromul persoanei rigide sau boala Moersch-Woltman.

Sora cântăreței a oferit noi detalii despre bătălia acesteia cu boala gravă și spune că speră ca un miracol s-o salveze pe Celine de suferința imensă.

”Ar face orice pentru a se vindeca. E o femeie puternică. Suferă de o boală rară, despre care nu se știu foarte multe lucruri. Are spasme pe care îi e imposibil să le controleze. Știți cum e când săriți din somn din cauza contracțiilor musculare la un picior? Cam asta simte și ea, dar în toți mușchii”, a declarat Claudette Dion (74 de ani), sora lui Celine Dion.

celine dion

”Nu prea avem cum s-o ajutăm, să-i alinăm durerea, îi ținem pumnii și sperăam ca, în urma cercetărilor, să se descopere un remediu pentru aceasta boală teribilă”, a mai spus Claudette.

Sindromul omului înțepenit este o boală neurologică rară, progresivă, care poate cauza înțepenirea mușchilor de pe trunchi, brațe și picioare și afectează o persoană la un million.

celine dion
Celine Dion, alături de fiul ei cel mare, René-Charles, și de soțul ei, René Angélil

Cealalta soră a familiei Dion, Linda, s-a mutat cu soțul ei în Las Vegas, în casa artistei, pentru a o îngriji. Claudette Dion a mai spus că, în ciuda tuturor eforturilor depuse de cei mai mari cercetători din domeniu, starea de sănătate a lui Celine nu s-a îmbunătățit mai deloc. ”Nu găsim niciun medicament care să funcționeze, dar e important să nu ne pierdem speranța”.

Celine Dion a vorbit prima dată despre suferința ei în decembrie 2022, când a fost nevoită să anunțe anularea turneului ei mondial, Courage. ”Îmi pare rău că vă dezamăgesc din nou. Încerc din răsputeri să-mi recapăt puterile, dar susținerea unui turneu e grea și când ești 100% sănătos. Nu e drept să tot amân spectacole, chiar dacă acest lucru îmi frânge inima, dar e cel mai bine așa, măcar până voi fi din nou în stare să revin pe scenă. Vreau să știti că nu renunț și de-abia aștept să ne reîntâlnim!”, a scris Celine Dion atunci pe contul ei de Instagram.

Celine Dion are trei fii din mariajul ei cu René Angélil, decedat din cauza cancerului în 2016 – René-Charles, 22 de ani, și gemenii Nelson și Eddy, de 11 ani.

Foto: Hepta

Related Posts

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…

Kate Moss are o relație nepotul lui Bob Marley

La 50 de ani, Kate Moss își trăiește viața din plin. Supermodelul a împlinit în luna ianuarie 50…