Monica Cismaru ∙ January 9, 2023 ∙ 8 min read

Încă dinainte de a fi lansată, cartea autobiografică a Prințului Harry, ”Spare”, a incitat doar prin extrasele care conțin dezvăluiri scandaloase și nemaifăcute până acum din viața fiului Regelui Charles al III-lea.

Prințul Harry face confesiuni intime și oferă și detalii incisive despre familia regală britanică

Printre cele mai îndrăznețe confesiuni ale Prințului în ”Spare” se numără cea legată de consumul de droguri, despre felul în care și-a pierdut virginitatea sau despre relația sa tensionată cu fratele său, Prințul William, și cu tatăl său, Regele Charles al III-lea.

spare printul harry

Spare” se lansează pe 10 ianuarie și conține 416 pagini pline de dezvăluiri îndrăznețe și fără rețineri din partea Ducelui de Sussex.

Prințul Harry povestește cum și-a pierdut virginitatea cu o femeie mai în vârstă decât el, care l-a tratat ”ca pe un armăsar”, iar Prințul oferă detalii picante și fără perdea despre prima sa experiență sexuală, care s-a petrecut pe un câmp din spatele unui pub aglomerat.

A început să consume droguri încă din adolescență și a continuat până în 2016

Harry nu se ferește să povestească despre felul în care a început să consume droguri – mai exact cocaină, la vârsta de 17 ani, când și-a vizitat un prieten. ”Mi s-a oferit o doză și am mai consumat de câteva ori de atunci”, povestește Harry. Acesta mai spune și cum a fumat marijuana pe când era elev la Eton, dar și pe domeniul Palatului Kensington. ”După cină, fumam un joint și mă asiguram că fumul nu ajunge până la vecinul meu, Ducele de Kent”, rememorează Harry una dintre aceste experiențe, petrecută în 2015, o perioadă despre care spune că o lăsase mai moale cu petrecerile. ”Fumam și mă culcam devreme ”.

De asemenea, Prințul Harry povestește și despre experiențele sale cu stupefiantele de pe vremea în care se afla în California, când, aflat la o petrecere, a mai luat niște droguri combinate cu alcool, care i-au creat halucinații intense. Totul s-ar fi întâmplat în casa actriței Courteney Cox, față de care Harry dezvoltase o pasiune secretă. ”M-am întrebat dacă aș avea vreodată curajul să-i mărturisesc ce simt pentru ea. Oare exista suficientă tequila care să-mi dea curajul s-o fac?”, relatează Prințul în paginile cărții autobiografice.

Relația dintre el și fratele său, Prințul de Wales, William, a fost dintotdeauna încordată

În ciuda percepției generale a publicului că Harry și William s-au susținut dintotdeauna reciproc, Harry subliniază că între el și fratele său a existat dintotdeauna o competiție, iar William a fost văzut mereu ca un rival și nu ca un frate. ”A existat dintotdeauna între noi această competiție ciudată, dintre moștenitor și rezervă.

spare printul harry

Tensiuni între Harry și tatăl său, Regele Charles al III-lea

Harry rememorează cum, după nașterea sa, Charles i-ar fi spus Dianei, Prințesa de Wales: ”Minunat! Mi-ai oferit un moștenitor și o rezervă, mi-am făcut datoria” și că Regele Charles nu i-ar fi oferit nici măcar o îmbrățișare fiului său când Prințesa Diana a murit. ”Dragul meu fiu, mama ta a avut un accident de mașină. Au existat niște probleme”, i-ar fi spus Charles lui Harry, care continuă: ”Nu se pricepea deloc în a-și arăta emoțiile nici măcar în circumstanțe normale. Oare de ce ar fi arătat așa ceva într-o astfel de criză?”

De asemenea, Prințul Harry detaliază și cum Charles ar fi glumit despre paternitatea sa. ”Lui tata îi plăcea să spună povești, iar aceasta era una dintre cele mai bune din repertoriul său și mereu sfârșea prin a se întreba dacă el e într-adevăr tatăl meu și râdea și râdea… Nu era amuzant deloc, mai ales în contextul în care tocmai apăruseră zvonurile legate de relația mamei mele cu maiorul James Hewitt. Zvonurile cum că Hewitt ar fi fost tatăl meu apăruseră și pe baza faptului că acesta era roșcat, ca mine, dar glumele pe seama acestui fapt erau sadice”.

Harry susține că Prințul și Prințesa de Wales, William și Kate, l-au încurajat să poarte o uniformă nazistă la o petrecere de Halloween

La o petrecere de Halloween din 2005, Prințul Harry a luat neinspirata decizie de a purta o uniformă nazistă pe post de costum, ”probabil una dintre cele mai proaste decizii pe care le-am luat în viața mea”, după cum spune Harry în carte. ”I-am sunat pe Willy și pe Kate și i-am întrebat ce părere au despre costum. Ambii au izbucnit în râs”.

spare printul harry

Ducele de Sussex l-a implorat pe Charles sa nu se însoare cu Camilla

Harry se referă la Camilla ca la ”cealaltă femeie” și susține că atât el cât și William i-au spus tatălui lor că o vor ierta dacă acesta nu se căsătorește cu ea. ”Nu ai de ce să te recăsătorești”, i-am spus. ”O nuntă ar determina pe toată lumea s-o compare pe Camilla cu mama noastră, ceva ce nimeni nu și-ar fi dorit”, susține Harry, care adaugă că actuala Regină Consoartă ar fi lansat o campanie care să-i aducă măritișul cu Charles și, într-un final, coroana. Harry compară senzația primei întâlniri cu Camilla cu o injecție – ”Închide ochii și nu vei simți nimic”. Harry mai spune că regina consoartă i-ar fi transformat fostul lui dormitor de la Clarence House în dressing.

Ducele de Sussex se face responsabil de moartea a 25 de luptători talibani

Harry a luptat de două ori în Afganistan pe durata celor 10 ani petrecuți în armată. Într-un pasaj controversat, Harry susține că știe cu precizie câți inamici a ucis: 25. ”Nu e un număr care să-mi aducă satisfacție, dar nici nu mă face să mă simt prost”- și compară luptătorii inamici cu piesele de pe tabla se șah, ”deoarece nu poți omorî oameni dacă îi privești ca pe oameni”.

William și Kate ar fi fost fanii serialului ”Suits”, în care a jucat Meghan Markle

Prințul Harry susține că William și Kate, Prinții de Wales, ar fi fost fani înrăiți ai serialului ”Suits” încă dinainte ca Harry s-o cunoască pe Meghan Markle. Ducele de Sussex relatează în ”Spare” cum le-a dat vestea fratelui și cumantei lui că are o relație cu Meghan Markle, iar aceștia ar fi rămas cu gura căscată, iar Prințul Harry s-ar fi temut că aceștia or s-o hărțuiască pentru un autograf. De asemenea, Harry a mai spus că a căutat pe Google scenele de sex în care a jucat Meghan în ”Suits” și a ar fi avut nevoie de ”terapie prin șocuri electrice” ca să-și scoată din minte imaginile.

William l-ar fi avertizat pe Harry să nu se grăbească în relația cu Meghan, lucru ce ar fi contribuit la alterarea relațiilor dintre cei doi

Harry susține că fratele său i-ar fi spus s-o ia mai încet în relația cu Meghan. ”E doar o actriță americană, Harold”, ar fi spus William. ”Se poate întâmpla orice”. Totuși, Harry și Meghan s-au logodit la doar un an după începerea relației lor, iar tensiunile dintre William, Harry, Meghan și Kate ar fi escaladat de atunci. Prințul Harry spune că Prințesa de Wales ar fi fost deranjată de cele mai mici amănunte legate de Meghan, de la un simplu lipgloss la remarca nepotrivită a lui Meghan la adresa lui Kate despre faptul că ar fi avut ”creier de gravidă” pe când era însărcinată cu Prințul Louis.

Între cele două ar fi mai existat tensiuni și Kate ar fi făcut -o să plângă pe Meghan cu doar câteva zile înainte de nuntă, când s-ar fi certat din cauza lungimii rochiei de domnișoară de onoare a Prințesei Charlotte.

Foto: Hepta

Related Posts

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, primit cu aplauze de către publicul și presa de la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii a avut vineri premiera internațională în Competiția Oficială a celei de-a 77-a…

O iubire de 20 de ani: Jessica Alba și Cash Warren

S-au cunoscut în urmă cu 20 de ani și au aniversat, zilele trecute, 16 ani de căsătorie. Jessica…

Cher, supărată că a mai îmbătrânit un an

Celebra Cher nu este deloc încântată că a adăugat încă un an cifrei care îi exprimă vârsta. Pe…

5 secrete pentru un make-up perfect

Oricât de bune ar fi produsele de machiaj folosite și talentul celui care le aplică, fără o investiție…

Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria, prietene pe covorul roșu

Cele două ambasadoare L’Oréal Paris, Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria s-au reîntâlnit pe covorul roșu, la cea…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

NESPRESSO X PANTONE: cea mai nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață 

Nespresso lansează o nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață, espressoare și accesorii în ediție limitată. Completată…

Cum a fost la evenimentul A List Magazine X Nostalgia (VIDEO) 

Alist Magazine a lansat impreună cu cei de la Nostalgia un număr special de revistă, ca să ne…

Pilaf, partenerul lui Demi Moore, la Cannes

Demi Moore și-a făcut debutul în selecția oficială a Festivalului de Film de la Cannes, duminică seara, cu…

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…