Sărbătorile înseamnă reîntregirea familiior și a grupurilor de prieteni în jurul meselor festive, pline de bucate alese, pe cât de apetisante, pe atât de grele pentru stomac. Tentațiile alimentare din perioada Crăciunului sunt irezistibile și nu putem să nu ne bucurăm de ele, dar ce ne facem când nu confruntăm cu diverse neplăceri cauzate de alimentele încărcate de grăsimi, de zahăr și de carbohidrați, care ne amenință starea de bine? Cumpătarea este cheia și, pe lângă aceasta, și câteva mici ”trucuri” care ne ajută să traversăm cu bine mesele copioase ce ne așteaptă. Iată câteva remedii anti-balonare, pentru a evita neplăcerile și pentru a putea îmbrăca fără griji rochia de revelion.

Apa caldă cu lămâie

Nu numai că această combinație ajută la dinamizarea metabolismului, îmbunătățește aspectul pielii și favorizează hidratarea organismului. Consumul de apă caldă cu lămâie diminuează indigestia și balonarea ajutând tractul gatsronitestinal să funcționeze mai bine.

Bananele

remedii anti-balonare

Consumul crescut de sare duce la retenția de apă, iar bananele sunt remediul oerfect împotriva acestei neplăceri, datorită conținutului lor ridicat de potasiu, care favorizează eliminarea sodiului din organism și a apei din stomac.

Ghimbirul

remedii anti-balonare

Ghimbirul conține o enzimă digestivă denumită zingibaina, care ajută la descompunerea proteinelor și reduce balonarea și formarea de gaze. Ghimbirul ajută și împotriva simptomelor răcelii.

Ceaiul de mentă

remedii anti-balonare

Afecțiunile de natură digestivă pot fi calmate cu ajutorul ceaiului de mentă. Menta înlătură durerile cauzate de balonare.

Ovăzul

remedii anti-balonare

Este bogat în fibre și are proprietăți antiinflamatoare, iar consumul regulat de ovăz reduce șansele de a apărea balonarea.

Papaya

remedii anti-balonare

Fructul de papaya este bogat în fibre naturale și ajută la buna funcționare a sistemului digestiv. De asemenea, acesta conține enzima numită papaină, care ajută organismul să descompună amino-acizii.

Turmericul

turmeric

Turmericul le este recomandat în special celor care suferă de sindromul colonului iritabil. Turmericul conține un compus numit curcumină, care are propietăți antiinflamatoare asupra organismului – ajută la îmbunătățirea sănătății stomacului și reducea balonarea și constipația.

Foto: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts