Editor Alistmagazine.ro ∙ November 18, 2021 ∙ 3 min read

Mulți dintre noi simt în această perioadă că nu mai au energie, sunt obosiți și nu se mai pot concentra. Acest lucru se întâmplă în special odată cu venirea sezonului rece, atunci când afară este mai mereu mohorât și nu e mai putem bucura de lumina soarelui.

Mulți tind în astfel de situații să apeleze la cafea, însă nutriționistul Gianluca Mech spune că aceasta nu este soluția optimă, și ne oferă o listă de alimente sănătoase pe care să le consumăm pentru a fi mai energici zi de zi.

Bananele

Bananele reprezintă una dintre cele mai bune surse alimentare de energie. Conțin carbohidrați complecși, potasiu și vitamina B6. Toate acestea contribuie activ la creșterea nivelului de energie.

Peștele gras

Somonul și tonul sunt surse bune de proteine, acizi grași și vitamine din grupa B. S-a demonstrat prin studii științifice că acizii grași omega-3 reduc inflamația, care este o cauză comună a senzație de oboseală. Vitamina B12 contribuie la producerea celulelor roșii din sânge și la mai buna absorbție a fierului în organism. Nivelurile optime de celule roșii și fier pot reduce oboseala și pot crește nivelul energiei”, dezvăluie nutriționistul.

„Cartofii dulci

Consumul de cartofi dulci ne oferă un boost de energie atunci când avem nevoie. O porție de 100 de grame conține până la 25 de grame de carbohidrați complecși, 3.1 grame de fibre, 25% din cantitatea zilnică recomandată de mangan și 564% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina A. Organismul îi digeră încet, ceea ce îi face să fie o sursă constantă de energie.

Ouăle

Ouăle sunt alimente sățioase care ne ajută să căpătăm energia de care avem nevoie pentru întreaga zi. Sunt bogate în proteine, iar asta înseamnă că reprezintă o sursă constantă și susținută de energie. De asemenea, conțin leucină, un aminoacid ce stimulează nivelul de energie”, adaugă Gianluca Mech.

Ciocolata neagră

S-a dovedit că antioxidanții din cacao au multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi creșterea fluxului de sânge în întregul corp. Acest lucru ajută ca oxigenul să ajungă la creier și mușchi, îmbunătățindu-le funcțiile. Ajută la reducerea oboselii și îmbunătățirea stării de spirit. Ciocolata neagră conține, de asemenea, compuși stimulatori, cum ar fi teobromina și cofeina, care s-au dovedit a spori energia. E important să nu o consumăm în exces și să alegem variante fără zahăr adăugat, cu peste 70% cacao pură.

Goji

Sunt bogate în antioxidanți, vitamine, minerale și fibre. Ajută la o digestie mai bună și eliberează constant energie pe parcursul zilei. Ele sunt ușor de consumat în iaurt, smoothie sau pur și simplu crude”, recomandă nutriționistul Gianluca Mech.

Suplimente naturale pentru creșterea nivelului de energie

„Lipsa de energie poate fi combătută și cu ajutorul suplimentelor lichide pe bază de plante naturale, special concepute pentru a ne revirgora, pentru a oferi energie organismului. E important să le alegeți pe cele recomandate de nutriționiști, dovedite a fi eficiente, fără coloranți, zahăr, sau compuși chimici problematici.

Eu folosesc și recomand, spre exemplu, Vigor-Mech. Este un supliment 100% natural, ideal pentru recăpătarea energiei pe parcursul unor perioade de oboseală accentuată sau pentru stimularea metabolismului. Se recomandă diluarea între 30 și 60 ml pe zi în jumătate de pahar cu apă, dimineața pe stomacul gol și după masa de prânz.”, explică specialistul.

Related Posts

Actrița Anne Heche a fost declarată decedată în mod oficial

Actrița Anne Heche, în vârstă de 53 de ani, se află în moarte cerebrală și, conform legilor din…

Frigărui picante la grătar. Recomandarea lui Chef Adi Hădean

Adrian Hădean ne propune să încercăm frigărui picante, servite în lipie de casă, cu sos de usturoi și…

Bucharest International Dance Film Festival la a VIII-a ediție: 8 – 11 septembrie 2022

În perioada 8 – 11 septembrie, Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) revine pentru a VIII-a ediție cu…

Johnny Depp devine Ludovic al XV-lea în producția ”Jeanne du Barry”

Johnny Depp (59 de ani) începe să-și revină încet și sigur după scandalul divorțului de Aber Heard din…

Paul Negoescu (O lună în Thailanda, Două lozuri, Povestea unui pierde-vară) revine cu un nou film: Oameni de treabă/ Men of Deeds

Oameni de treabă/ Men of Deeds, al patrulea lungmetraj semnat de Paul Negoescu, are premiera mondială în cadrul…

Cu cine a înlocuit-o pe Shakira Gerard Piqué

La două luni de la despărțirea de Shakira (45 de ani), mama celor doi copii ai lor, fotbalistul…

Eva Longoria va interpreta rolul principal într-un nou serial

Eva Longoria revine într-un nou serial produs de Apple TV+, intitulat Land of Women, inspirat de romanul best-seller…

5 trucuri de care ar trebui să ținem seama pentru a fi în formă

Slăbește în mod sănătos, fără dietă, urmând câteva sfaturi recomandate de specialiștii din domeniu. Pe lângă mișcare în…

All White Party – A List Magazine, magie albă!

Revenim cu noi imagini de la cea de-a doua petrecere organizată de A List Magazine la Cluj-Napoca, în…

E scris în stele, zodia A List înseamnă distracție!

V-am mai spus și se poate observa și cu ochiul liber că ne place să ne distrăm alături…