Monica Cismaru ∙ February 13, 2020 ∙ 2 min read

jeff bezos casa

Jeff Bezos, fondatorul Amazon și cel mai bogat om din lume la ora actuală, și-a cumpărat o locuință cu 165 de milioane de dolari și a doborât astfel recordul pentru cea mai mare tranzacție imobiliară din zona Los Angelesului, relatează Wall Street Journal.

Casa se află în Beverly Hills și a fost cumpărată de la mogulul din industria muzicii, David Geffen.

Prin achiziția proprietății, Jeff Bezos a depășit cea mai scumpă achiziție imobiliară de până acum, de 150 de milioane de dolari, care îi aparținea fiului mogulului media, Rupert Murdoch.

Proprietatea cumpărată de Jeff Bezos are peste 3600 de hectare, are arhitectură în stil georgian și a fost construită în anii ’30 pentru fondatorul Warner Bros, Jack Warner.

jeff bezos casa

Jeff Bezos, fondatorul Amazon și cel mai bogat om din lume

Clădirea e înconjurată de nenumărate dependințe, de grădini luxuriante, include două case de oaspeți, teren de tenis, piscine și teren de golf, iar proprietarilor inițiali le-au trebuit zece ani s-o ridice. Aceștia au demolat mai multe clădiri învecinate pentru a construi conacul în stil colonial-spaniol. Casa a fost considerată dintotdeauna o bijuterie arhitecturală și a rămas de referință printre proprietățile de lux din Beverly Hills.

În 1990, 319 piese de mobilier ce i-au aparținut lui Warner, printre care și antichități englezești, un Bentley și un tablou pictat de Salvador Dali au fost vândute la o licitație organizată de Casa Christie’s pentru suma totală de patru milioane de dolari.

În același an, David Geffen a cumpărat casa pentru 47,5 milioane de dolari, iar azi, valoarea ei a ajuns la 165 de milioane de dolari.

Aflat, se pare, în frenezia achizițiilor imobiliare, Jeff Bezos a mai cumpărat recent o proprietate, de data aceasta pentru doar 90 de milioane de dolari, unde vrea să-și mute o parte dintre birourile Amazon. Aceasta a fost cumpărată de la cofondatorul Microsoft, Paul Allen.

jeff bezos lauren sanchez

Jeff Bezos și Lauren Sanchez

 

Jeff Bezos este, în prezent, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 131 de miliarde de dolari. În urmă cu un an, miliardarul a divorțat de soția lui, MacKenzie, după un mariaj de 25 de ani, iar suma obținută la partaj a făcut-o pe MacKenzie cea mai bogată fostă-soție din lume. După divorț, Jeff Bezos și-a făcut publică relația cu fosta jurnalistă Lauren Sanchez.

 

Foto: Hepta, Architectural Digest

Related Posts

Gisele Bündchen, ghinion în dragoste, noroc în carieră

Supermodelul brazilian, Gisele Bündchen apare într-o nouă campanie Balmain. În vârstă de 43 de ani, Gisele este imagine…

NOSTALGIA anunță parteneriatul cu eSolutions și lansează aplicația oficială a festivalului

NOSTALGIA, festivalul care celebrează viața și distracția pentru toate generațiile, anunță parteneriatul cu eSolutions, companie digitală premium în…

„Fă bani! Câștigă! Fii numărul 1 în lume!”. „Atât de simplu!”

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au venit pentru prima dată în România fiind invitați să…

Daniel Radcliffe, primul său premiu Tony Awards

Actorul faimos pentru interpretarea lui „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a primit primul său premiu Tony Awards, în acest…

Ben Affleck, la ușa fostei soții

Chiar dacă J Lo și Ben Affleck nu confirmă niciunul dintre zvonurile legate de divorțul iminent, acțiunile lui…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

„Retreat Vama Veche”, din 18 octombrie, în cinematografe

Ada Condeescu, Adela Popescu și Laura Cosoi rămân „goale” în Vama Veche. Mai precis, în sufletele goale, după…

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…