Care este cel mai scump divorț din lume

jeff bezos mackenzie bezos

Atât clasamentul celor mai scumpe divorțuri din lume, cât și topul celor mai bogate femei din lume s-a modificat zilele acestea, în cotextul în care Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a divorțat de soția lui, MacKenzie. Fosta doamnă Bezos a rămas, în urma finalizării mariajului, cu nu mai puțin de 35 de miliarde de dolari și, astfel, a devenit a treia cea mai bogată femeie din lume și cea mai bogată divorțată.

Jeff și MacKenzie Bezos au fost căsătoriți timp de 26 de ani și au împreună patru copii. Jeff Bezos este cel mai bogat om din lume la ora actuală, cu o avere de 131 de miliarde de dolari, potrivit Forbes. Anul trecut, compania pe care a fondat-o a generat vânzări de 232,8 miliarde de dolari.

Familia Bezos a hotărât să se destrame în urma ieșirii la suprafață a informațiilor conform cărora Jeff Bezos avea de mai mult timp o aventură cu o fostă prezentatoare de la Fox TV, Lauren Sanchez.

lauren sanchez

Lauren Sanchez

MacKenzie, bogata divorțată, e o scriitoare de succes, cu două romane publicate la activ – The Testing of Luther Albright și Traps.

  • Printre cele mai scumpe divorțuri din lume se numără și cel dintre dealerul de artă Alec Wildenstein și soția lui Jocelyn, din 1999, în urma căruia păgubita a primit 3,8 miliarde de dolari.
  • Un alt divorț în care s-au negociat sume enorme a fost cel dintre mogulul media Rupert Murdoch, care i-a plătit fostei lui soții, Anna Torv, suma de 1,7 miliarde de dolari.
  • Mel Gibson a trebuit să-și împartă cu fosta lui soție averea de 850 de milioane de dolari, când s-au despărțit în 2009.
  • Madonna i-a plătit la divorț fostului ei soț, regizorul Guy Ritchie, 92 de milioane de dolari. Silvio Berlusconi, fostul prim-ministru iatalian, a trebuit să renunțe în 2012 la 36 de milioane de euro în favoarea fostei lui soții, Veronica Lario.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle