Prețioasele bijuterii cu diamante din filmul-cult ”Breakfast At Tiffany’s”, din 1961, în care au jucat Audrey Hepburn (în rolul Holly Golightly) și George Peppard (Paul Varjak), vor fi expuse publicului la Galeria Saatchi din Londra, începând cu 10 iunie.

Personajul lui Audrey Hepburn din filmul ”Breakfast At Tiffany’s” a rămas în conștiința fanilor și datorită lookului ei elaborat, cu creațiile Givenchy și bijuteriilor create de casa Tiffany, care au inspirat și titlul filmului.

diamante tiffany
Celebrul diamant galben din film, care a fost remontat într-o nouă piesă, alături de alte diamante care însumează în total peste 100 de carate

Breakfast At Tiffany’s

Bijuteriile care au apărut în film, alături de alte piese create de casa Tiffany, înființată în 1837, vor putea fi admirate începând cu 10 iunie la Galeria Saatchi din Londra.

Colierul Tiffany Hedges and Flowers , creat de designerul Jean Schlumberger în 1961

Expoziția Vision & Virtuosity va cuprinde 400 de piese prețioase care fac parte din istoria casei de bijuterii, iar acestea vor fi împărțite în spații dedicate.

Unul dintre acestea cu siguranță va atrage atenția tuturor vizitatorilor – și anume cel care va purta amprenta filmului ”Breakfast at Tiffany’s” – aici vor fi expuse atât schițele de scenarii scrise de Truman Capote în anii ’60, rochia neagră emblematică, purtată de Audrey Hepburn în film, o creație Givenchy, accesorizată de actriță cu o tiara, cât și, bineînțeles, diamantul galben Tiffany însuși – care a fost purtat cel mai recent de Beyonce în campania Tiffany – About Love, dar și de Lady Gaga, la gala Oscar din 2019.

Foto: Hepta, Tiffany & Co

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts