Monica Cismaru ∙ September 6, 2023 ∙ 3 min read

Spectrul lui Christian Dior (1905- 1957) va fi redat într-un nou film cu accente biografice, realizat de actrița-producător Elsa Zylberstein, câștigătoare a unui Premiu César.

Elsa Zylberstein are o legătură directă cu unul dintre cei mai mari creatori de modă din istorie – mama ei a lucrat în anii 70 pentru linia de parfumuri a casei de modă.

Fillmul despre viața și cariera lui Christian Dior începe cu anul 1947, la Paris, după cel de-al doilea Război Mondial, iar acțiunea se petrece pe durata unei decade.

christian dior elsa zylberstein
Elsa Zylberstein

Filmul prezintă parcursul maestrului Dior și a felului în care acesta reușește să clădească un imperiu al modei alături de partenera lui de lucru, Raymonde Zehnacker, dar și povestea de dragoste dintre creatorul de modă și un bărbat mult mai tânăr decât el, Jacques Benita.

”Christian Dior a fost un om foarte discret, iar lumea știe prea puține lucruri despre viața lui personală. Nu avea o personalitate expansivă ca alți creatori de modă sau alte imagini-cult ale perioadei, dar nu era mai puțin fascinant”, spune Zylberstein.

christian dior elsa zylberstein
Creații Dior

”Este o lume care îmi este familiară, în care am crescut, datorită mamei mele. Christian Dior era ”domnul normal” și nu era parizian prin excelență, provenea din Normandia. Era discret, dar foarte tenace. De aceea moștenirea sa dăinuie și astăzi”, spune Elsa Zylberstein.

Producția este mai mult decât un film despre modă, este o biografie care va explora aspectele relației dintre Dior, Zehnacker și Benita. Elsa Zylberstein însăși o va interpreta pe Zehnacker, un aliat puternic care a avut un rol important în a-l ajuta pe Dior în ascensiunea sa fulminantă pe scena modei postbelice din Paris.

”Ne place să spunem că în spatele fiecărui bărbat puternic se află o femeie, iar acest lucru se confirmă în cazul lui Dior”, adaugă actrița- producătoare de film.

christian dior elsa zylberstein
Elsa Zylberstein

Imaginea lui Christian Dior este redată în mai multe producții realizate în ultimii ani, cum ar fi serialul Apple TV+ The New Look, în care joacă Ben Mendelsohn (în rolul Dior) și Juliette Binoche (în rolul lui Coco Chanel).

Elsa Zylberstein este implicată în mai multe proiecte cinematografice de succes, iar cel mai recent este filmul “Simone: Woman of the Century”, lansat de curând și în Statele Unite. “Simone: Woman of the Century” a fost unul dintre cele mai de succes filme franțuzești din 2002 și a avut încasări record de box office. ”Simone” explorează tumultoasa viață a lui Simone Veil, o supraviețuitoare de la Auschwitz care a devenit ministrul sănătății în Franța și cea care a instituit legea din 1975 prin care se legaliza avortul în Franța. Ea a fost, de asemenea, și prima femeie care a ajuns președintele Parlamentului European.

Foto: Hepta

Related Posts

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…

Începe TIFF.23!

Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai important eveniment cinematografic din România, debutează vineri, 14 iunie, cu o…

Ce mesaj a transmis Coldplay, după două seri de concerte la București

Trupa Coldplay a susținut, pe Arena Națională din București, două concerte la care au participat aproximativ 100.000 de…

Tentacule de caracatiță cu cartofi copți. Rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Chef Adi Hădean ne propune o rețetă de vară, specială pentru iubitorii de fructe de mare. Pentru caracatiță: …

Simone Ashley (Bridgerton): „Kate își adoră căsnicia, îl adoră pe Anthony și este încântată de experiența vieții petrecute alături de el.‟

Netflix a lansat astăzi cea de-a doua parte din sezonul III din Bridgerton, iar lucrurile sunt acum mai…

Fiecare membru al formației Beatles va avea propriul său film biografic

The Beatles vor avea parte nu de unul, ci de patru filme biografice, câte unul dedicat fiecărui memebru…

Elton John își expune impresionanta colecție de fotografii la muzeul Victoria & Albert din Londra

Elton John își va expune impresionanta colecție de fotografii la muzeul Victoria & Albert din Londra. Peste 300…

La Campionat ținem cu ele! Avon și Asociația Anais oferă butoane de panică femeilor vulnerabile, în perioada EURO 2024

Avon România, în colaborare cu Asociația Anais, organizație dedicată promovării și apărării drepturilor femeilor, copiilor și tinerilor, lansează…