Monica Cismaru ∙ July 5, 2022 ∙ 4 min read

Haute Couture Fashion Week de la Paris este în plină derulare, iar una dintre marile case de modă, Dior, si-a prezentat colecția de toamnă/iarnă 2022-2023 la Muzeul Rodin. O mulțime de vedete au luat parte la prezentarea Dior, iar printre acestea s-au numărat Naomi Watts, Elle MacPherson, care a venit la defilare alături de fiul ei, Flynn Busson, Chiara Ferragni, Sigourney Weaver, Marissa Berenson sau Zoe Saldana.

Tema noi colecții haute couture Dior pentru toamnă/iarnă 2022-2023 au fost broderiile și imprimeurile create de artista Olesya Trofymenko, care a vrut să exprime prin creațiile sale o stare de optimism și să reinterpreteze tradițiile folclorice.

Olesya Trofymenko este o artistă ucraineană a cărei operă ce descrie copacul vieții a determinat-o pe Maria Grazia Chiuri, directorul de creație Dior, să apeleze la arta ei.

”Este o colecție realizată de femei pentru femei. Este vorba de a da o nouă formă materialelor, care să reflecte realitatea socială în care ne aflăm și ceea ce înseamnă să fii om în ziua de azi. Copacul vieții este o chemare, o trezire la realitate, un apel de a face tradițiile să strălucească din nou, lucru ce ne permite să ne recăpătam echilibrul, chiar și pentru scurt timp”, a spus Maria Grazia Chiuri, care a purtat la prezentare un tricou inscripționat cu mesajul “We Should All Be Feminists”.

Dior – Haute Couture Fashion Week Paris

Astfel, colecția Dior conține piese vaporoase din mătase, rochii lungi, potrivite atât pentru zi cât și pentru seară, care celebrează silueta feminină prin ochii directorului de creație Dior- Maria Grazia Chiuri. Rochiile imaculate au fost înnobilate cu broderii și cu dantelă – în diverse tonuri de alb. Folclorul haute-couture este imaginat de un mix&match de dantelă, patchwork și broderie.

Dior – Haute Couture Fashion Week Paris

Piesele emană un aer romantic și visător, structurat și tradițional. Nuanțele neutre domină colecția, care este ”spartă” de negru, bleumarin sau verde lime. Motivele florale brodate apar peste tot, iar celelalte materiale naturale folosite, pe lângă mătase, sunt cașmirul și lâna crepe.

Foto: Hepta

Related Posts

Ce haine să ne luăm în bagajul de croazieră

O croazieră este cea mai bună ocazie să ne scoatem în evidență garderoba, care trebuie să fie formată…

Alist Desginers boutique: Materiale naturale și bijuterii fine în selecția lunii iunie 

Este oficial vară, așa că ne bucurăm să te anunțăm că selecția lunii iunie de la Alist Designers…

Romanian Creative Week: Tendințele din colecțiile designerilor prezenți la Iași 

Am fost prezenți la unul dintre cele mai frumoase și mai ample evenimente create vreodată în România, unde…

Vedetele au făcut parada modei la gala amfAR, care avut loc la Hotel du Cap-Eden-Roc

Festivalul de la Cannes vine și cu o mulțime de evenimente conexe, iar unul dintre cele mai importante…

Alege ținute în tendințele momentului și joacă-te cu combinațiile stilistice

Alege din tendințele momentului, inspirându-te din streetwear sau din universul creativ al designerilor, artiștilor și artizanilor prezenți la…

Stilul unei legende: Tribut Tina Turner în imagini

Tina Turner s-a stins din viață seara trecută, la 83 de ani, lăsând în urmă o carieră excepțională,…

Alist Designers boutique: Noria Anis, brandul dedicat eleganței atemporale 

Unul dintre cele mai îndrăgite proiecte ale noastre, care susține designerii șu producătorii locali, Alist Desginers boutique, se…

Alist Designers boutique: Les Waves – o poveste despre pasiune și libertate 

Cristiana Muceanu a lansat Les Waves în urmă cu un an, atunci când a decis să împărtășească lumii…

Wear Your Own Creative Style

Pe lângă noutățile din modă, design graphic, ilustrație, design de produs, arhitectură și design interior prezentate la cea…

Noile colecții de bijuterii și ceasuri ale verii sunt acum în magazinele Splend’or

Splend’or prezintă „Manifest pentru strălucire”, eveniment în cadrul căruia au fost lansate noile colecții de bijuterii și ceasuri…