Monica Cismaru ∙ November 8, 2022 ∙ 3 min read

”Amantul Doamnei Chatterley”, cartea scrisă de D.H. Lawrence și considerată una dintre cele mai îndrăznețe opere din literatura universală, va avea parte de o ecranizare pe Netflix.

Romanul erotic ”Amantul Doamnei Chatterley”, de D. H. Lawrence, a fost publicat în 1929 și prezintă povestea neconvențională de dragoste dintre o femeie aristocrată și un bărbat care aparține clasei muncitoare. Cartea este una dintre cele controversate din istoria literaturii datorită numeroaselor scene erotice, licențioase pe alocuri.

Romanul descrie relația adulteră dintre Constance Chatterley și paznicul de vânătoare Oliver Mellors, care se avântă într-o aventură toridă, cauzată și de lipsa de afecțiune de care suferă Lady Chatterely, căsătorită cu Clifford, un bărbat paralitic.

Se pare că adaptarea pentru Netflix a romanului respectă fidel latura erotică a operei, cel puțin din ce se poate deduce din trailerul filmului, în care rolurile principale sunt interpretate de Emma Corrin (Lady Diana din serialul The Crown) și de Jack O’Connell.

emma corrin
Emma Corrin

Jack O’Connell
Jack O’Connell

Filmul este regizat de Laure de Clermont-Tonnerre.

”Când am recitit romanul, mi-am dat seama că ar fi putut fi scris și în zilele noastre, fără să-ți dai seama”, a declarat regizoarea. ”Este înspăimântător câte lucruri au rămas neschimbate din anii 20 și până astazi. Noi, femeile, încă ne luptăm pentru egalitate. Ideea de libertate în privința femeii încă este scandaloasă. E de ajuns să vezi ce s-a întâmplat cu Legea Roe v. Wade (legată de interzicerea avortului în SUA) și ce s-a întâmplat recent în Iran. Această carte este despre călătoria unei femei spre eliberarea sexuală, spre căpătarea unei noi puteri, de căpătare a controlului asupra propriului ei corp, de asumare a propriei ei sexualități și de asumare a propriei ei vieți. Scopul meu e să scot în evidență punctul ei de vedere și să ofer audienței o experiență viscerală a femeilor care găsesc plăcerea. Era timpul ca acest lucru să fie făcut accesibil”, adaugă regizoarea Laure de Clermont-Tonnerre.

Emma Corrin, interpreta Doamnei Chatterley, este pe deplin de acord cu viziunea regizoarei Clermont-Tonnerre și a menționat că a vrut să trăiască prin personajul ei sentimentul extaziant de libertate supremă.

Pe platourile de filmare a existat și un ”coordinator intim”, funcție care se asigură că actorii implicați în scenele de sex se simt confortabil și că există suficientă comunicare și consimțământ la repetiții. Corrin a declarat într-un intreviu că scenele de sex n-au fost gratuite și au avut întotdeauna o justificare.

Filmul ”Amantul Doamnei Chatterley” va avea premiera pe 25 noiembrie și va fi disponibil pe canalul de streaming pe 2 decembrie.

Foto: Hepta

Related Posts

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…

Beneficiile postului pentru detoxifierea corpului și a minții

Postul este o practică sănătoasă, care susține în mod evident corpul în detoxifiere, iar dacă timpul, voința sau…

Miranda Kerr, despre planurile de a mai avea copii, după 4 nașteri

Modelul australian Miranda Kerr (40 de ani) a născut în luna februarie cel de-al patrulea fiu, botezat Pierre,…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Cristina Carp, Naționala Feminină de Fotbal

Dăm startul unui nou proiect, odată cu lansarea noului telefon OPPO Reno11 F 5G Dacă te-am întreba unde…

Horoscopul săptămânii 15-21 aprilie 2024

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

Falafel verde – rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Falafelul verde este o îmbinare de arome cum doar în poveștile din ”1001 de nopți” mai găsești. Iată…

Casa Regelui Charles III din Viscri se redeschide pentru vizitare cu o nouă expoziție a fotografului britanic Barry Lewis

Casa din Viscri a Regelui Charles III s-a redeschis publicului pentru un nou sezon de vizitare.  Șura reconvertită…

Copii de vedete care își croiesc propria lor carieră artistică, în fața sau în spatele reflectoarelor

Copiii vedetelor calcă pe urmele părinților și aleg cariere artistice, fie ca se afla in lumina reflectoarelor sau…

Istoria fenomenală a succesului “Dragostea din tei”, reînviată recent de celebrul DJ David Guetta

Refrenul binecunoscutei melodii “Dragostea din tei”, lansată în urmă cu peste 20 de ani de trupa O-Zone, este…

Richard Gere, apariție rară alături de soția lui, mai tânără decât el cu 33 de ani

Richard Gere (74 de ani) și-a făcut una dintre rarele apariții zilele acestea la un eveniment caritabil din…