Monica Cismaru ∙ April 3, 2024 ∙ 3 min read

Cercul select al celebrităților cu averi de miliarde de dolari, varianta 2024, a fost publicat recent de revista Forbes.

Cele mai bogate celebrități, cu averi uriașe, de miliarde de dolari, bani pe care nu i-ar putea cheltui într-o viață, sunt reunite într-un top select, realizat de publicația Forbes. Astfel, toate averile lor însumate ajung la fabulosul număr de 31 de miliarde de dolari.

Cine se află pe lista celebrităților bogătașe și ce averi au strâns acestea din cariera lor artistică și antreprenorială? Citește în cele ce urmează:

Nou- intrata în gașca miliardarilor este Taylor Swift, care se situează pe ocul 14 în top, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari: Taylor Swift a pătruns în cercul select după succesul nemaiîntâlnit cu al său turneu Eras, care a doborât recorduri de încasări și care a transformat-o și în Personalitatea Anului, potrivit publicației Time.

top celebritati miliardare

Din topul bogaților-vedete mai fac parte Kim Kardashian, cu o avere de 1,7 miliarde de dolari, câștigați în mare parte din afacerile ei din domeniul de fashion și de beauty. Kim Kardashian ocupă onorantul loc șase, datorită brandului ei de lenjerie intimă Skims, care valorează patru miliarde de dolari, dar și vânzării a 20% din brandul ei, KKW Beauty, către Coty, pentru 200 de milioane de dolari.

top celebritati miliardare

Rihanna ocupă locul nouă, cu o avere de 1,4 miliarde de dolari, strânși de pe urma companiei de cosmetice Fenty Beauty, deținută în colaborare cu gigantul de bunuri de lux LVMH, dar și businessului ei de lenjerie intimă Savage x Fenty.

top celebritati miliardare

Oprah Winfrey nu putea lipsi din clasament, cu o avere de 2,8 miliarde de dolari. Vedeta de televiziune, care se situează pe locul patru, a devenit prima femeie de culoare miliardară în 2003 și, de atunci, și-a mărit constant imperiul media și de afaceri cu investiții bine plasate în imobiliare si în propria ei companie de producție.

top celebritati miliardare

Jay-Z se află pe locul cinci, cu o avere de 2,5 miliarde de dolari. Jay-Z, căsătorit cu Beyonce, este și primul hip-hopper devenit miliardar. Acesta a vândut 50% din brandul său de șampanie, Armand de Brignac, către LVMH, în 2021, pentru cel puțin 300 de milioane de dolari, dar și pachetul majoritar al companiei producătoare de coniac D’Usse către Bacardi, pentru 750 de milioane de dolari, în 2023. Jay-Z mai deține și acțiuni la Uber și Block.

Din topul celebrităților miliardare mai fac parte George Lucas, producătorul Star Wars, cu o avere de 5,5 de miliarde de dolari, care îl situează pe primul loc, urmat fiind de Steven Spielberg– cu 4,8 miliarde, de Peter Jackson- locul 7 (1,5 miliarde), de Tyler Perry – locul 8 (1,4 miliarde) și de producătorul tv- Law&Order- Dick Wolf, locul 13, cu 1,2 miliarde.

Foto: Hepta

Related Posts

Falafel verde – rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Falafelul verde este o îmbinare de arome cum doar în poveștile din ”1001 de nopți” mai găsești. Iată…

Casa Regelui Charles III din Viscri se redeschide pentru vizitare cu o nouă expoziție a fotografului britanic Barry Lewis

Casa din Viscri a Regelui Charles III s-a redeschis publicului pentru un nou sezon de vizitare.  Șura reconvertită…

Copii de vedete care își croiesc propria lor carieră artistică, în fața sau în spatele reflectoarelor

Copiii vedetelor calcă pe urmele părinților și aleg cariere artistice, fie ca se afla in lumina reflectoarelor sau…

Istoria fenomenală a succesului “Dragostea din tei”, reînviată recent de celebrul DJ David Guetta

Refrenul binecunoscutei melodii “Dragostea din tei”, lansată în urmă cu peste 20 de ani de trupa O-Zone, este…

Richard Gere, apariție rară alături de soția lui, mai tânără decât el cu 33 de ani

Richard Gere (74 de ani) și-a făcut una dintre rarele apariții zilele acestea la un eveniment caritabil din…

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii va avea loc la Râșnov, între 21-23 iunie

Big Little Festival, singurul festival din Europa de Est dedicat exclusiv conexiunii dintre părinți și copii, va avea…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Dăm startul unui nou proiect, odată cu lansarea noului telefon OPPO Reno11 F 5G

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Care este fructul care ne îmbunătățește sănătatea mintală în doar câteva zile

Cercetările recente dezvăluie faptul că există o legătură strânsă între alimentație și sănătatea mintală. Potrivit unui studiu publicat…

Experiențe unice în Alpii Italieni, la Courmayeur, alături de noul OPPO Reno11 F 5G

OPPO lansează Reno11 F 5G – un smartphone cu anduranță ridicată, cu ecran fără ramă și cameră triplă…

Half is Free vă așteaptă la București

Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al primăverii, vine la BUCUREȘTI, pe 20 aprilie 2024!…