Monica Cismaru ∙ September 2, 2022 ∙ 3 min read

Cum e viața la 100+ ani? Vibrantă, colorată, niciodată plictisitoare. Iris Apfel este una dintre figurile emblematice din lumea modei, care a atins venerabila vârstă de 101 ani pe 29 august.

Iris Apfel s-a remarcat datorită imaginii ei unice, a stilului aparte, prin care mai mult este mai bine și a devenit o senzație virală, are a inspirat generații.

Autoproclamată ”starleta geriatric”, Iris Apfel a redefinit moda și a demonstrat că stilul nu are vârstă.

Iris Apfel a reușit perfromanța de a semna un contract de modelling la 97 de ani cu una dintre cele mai mari agenții ale lumii, IMG, și a fost protagonista unui documentar, Iris, realizat de Albertg Maysles.

Iris Apfel este femeie de afaceri, designer de interior și a făcut carieră în industria textilelor. În 2018, compania Mattel a creat o păpușă Barbie după chipul și asemănarea ei, iar Apfel a devenit cea mai în vârstă persoană din lume care a inspirat o păpușă de acest fel.

Starul modei s-a născut în 1921 la New York, într-o familie de evrei și încă din copilărie a fost atrasă de artă și de frumos. La vârsta de 12 era interesată de ceea ce aveau de oferit magazinele de antichități, pe care le vizita cu regularitate, de unde culegea piese deosebite de bijuterii, pasiune care a urmărit-o până la senectute, când și-a lansat propria ei colecție la  Metropolitan Museum of Art din New York.

La sfârșitul anilor 40, Iris l-a cunoscut pe Carl Apfel, viitorul ei soț, alături de care a fondat compania de textile Old World Weavers, specializată în recrearea țesăturilor vintage și au obținut contracte cu Casa Albă, unde au lucrat pentru nouă președinți, lucru ce i-a atras lui Iris porecla de Prima Doamnă a Materialelor.

Alșturi de soțul ei, Iris a călătorit în întreaga lume în căutare de țesături unice, de haine deosebite și de piese de mobilier, prin care să-și deruleze cel de-al doilea job, acela de designer de interior.

Despre stilul său eclectic, Muzeul de Artă din New York a spus: ”O americancă în adevăratul sens al cuvântului, Iris Apfel este una dintre cele mai exuberante personalități din lumea modei, a textilelor și a designului interior. În ultimii 40 de ani, și-a cultivat un stil propriu, îndrăzneț, viu, unic”.

Stilul ei aparte, compus din ochelarii rotunzi, voluminoși, din bijuterii opulente și din haine în culori aprinse, cu imprimeuri, a poziționat-o printre figurile marcante ale modei. Lookul ei a început să fie copiat la petrecerile de Halloween, iar trucurile ei de stil au circulat în blogosferă. Totul a culminat cu semnarea contractului de modelling din 2019, la îndemnul lui Tommy Hilfiger, iar de atunci a apărut în numeroase campanii de modă. Anul trecut, la aniversarea celor 100 de ani, Iris Apfel a lansat o colecție de ochelari- The Iris Apfel Zentennial Collection pentru Zenni Optical, care reflectă filosofia stilistică de accesorizare a fashion-icon-ului.

”O ținută nu e completă fără un accesoriu-semnatură sau mai multe, pentru a-ți sublinia individualitatea. La mine sunt ochelearii – cu cât mai mari, mai stridenți, cu atât mai bine”, spunea Iris Apfel.

Foto: Instagram

Related Posts

Outfits of the week: Cele mai cool ținute purtate de celebritățile internaționale

O nouă săptămână, o nouă serie de poze și un anotimp care pare că devine o provocare din…

Anya Taylor-Joy, Diane Kruger și Naomi Watts, printre vedetele de la cea mai recentă prezentare Dior

Cea mai recentă colecție a casei de modă Dior, pentru sezonul toamnă 2024, a fost prezentată la Brooklyn…

Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București, cu o nouă colecție: Body by Victoria

Veștile bune circulă repede! Iar primăvara aceasta avem încă un motiv de bucurie. Victoria’s Secret, liderul în retail…

Margot Robbie, Jessica Chastain, Olivia Wilde, strălucitoare la un eveniment dedicat științei

Numeroase vedete s-au grăbit să răspundă afirmativ invitației unui eveniment aparte, dedicat nu filmului sau modei, ci științei,…

Iutta și Muze Concept vă așteaptă la Alist Designers Boutique, toată luna aprilie (VIDEO)

Alist Designers boutique găzduiește acum două branduri care îți vor readuce zâmbetul pe buze prin detaliile ce definesc…

Roberto Cavalli a încetat din viață la 83 de ani

Roberto Cavalli a încetat din viață seara trecută, la 83 de ani. Desginer vestimentar și inventator al unei…

Cele mai apreciate prezențe de la Fashion Trust US Awards

Vedetele nu spun niciodată nu unei invitații la un eveniment de fashion și acceptă orice ocazie prin care…

Noua colecție Spring Edit disponibilă la CCC

Lasă-te fermecat de colecția Spring Edit de la CCC! Descoperă pantofi și genți la modă de la brandurile…

Jennifer Lopez este mai senzuală ca oricând în cea mai recentă campanie Intimissimi

Jennifer Lopez surprinde din nou prin cea mai recentă campanie a brandului de lenjerie intimă, Intimissimi. Artista arată…

Half is Free vă așteaptă la București

Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al primăverii, vine la BUCUREȘTI, pe 20 aprilie 2024!…