Monica Cismaru ∙ August 30, 2022 ∙ 6 min read

A-Listers, astăzi am ales să facem o vizită Story of a Home by Storia.ro în casa Cristinei Joia, designer de interior, cunoscută publicului mai ales datorită emisiunii ”Visuri la cheie”, de la PRO TV.

Cristina Joia, designer de interior experimentat, ne deschide ușa casei ei dintr-o zonă plină da farmec și de istorie a Bucureștiului, cu case din perioada interbelică și cu arbori bătrâni și umbroși. Cristina spune că, prima dată, a fost atrasă de zona în care se afla locuința ei, un apartament spațios, dintr-un bloc nou.

”Îmi place foarte mult cartierul acesta pentru că mi se pare că are un aer boem, iar faptul că e amplasat central îmi permite să ajung foarte repede în diferite zone din București. Ca designer de interior, beneficiarii sunt împărțiți în tot orașul.”

cristina joia story of a home

Cristina a cumpărat apartamentul „la alb”, dar, cum te-ai aștepta de la un designer de interior, a făcut câteva modificări și a reconfigurat dispunerea unor pereți și uși de acces – un perete a cazut, baia s-a mărit cu 80 de centimetri, un calorifer a fost mutat etc. „Teoretic, am cumpărat un apartament care aștepta doar finisajele, dar, practic, am refăcut tot: am schimbat instalații, electrică, finisaje, tot. A durat mai mult decât mă așteptam, dar asta mi-a permis mie să aleg finisajele pe care mi le doream.”

cristina joia storia

Apartamentul Cristinei se bucură de un living spațios, în care e conținută și bucătăria, loc pe care n-a simțit nevoia să-l izoleze de spațiul de zi pentru că nu obișnuiește să gătească. Culorile predominante sunt griul, bronzul, maroul, negrul, bleumarinul, lemnul natur, care toate, împreună, oferă o atmosferă de calm, de liniște și de relaxare, de armonie. Pe scurt, de biniște. Spațiul este personalizat cu diverse obiecte de decor strânse de Cristina de-a lungul timpului – măsuță de cafea din lemn patinat, un obiect de ceramică, o ramă foto vintage și, nu în ultimul rând, lucrările ei de artă – tablourile care umplu pereții casei și care aprope te hipnotizează. Cristina are acasă și un studio în care obișnuiește să picteze, mai ales noaptea, când se poate concentra la maximum asupra arta ei.

cristina joia story of a home

„Mie îmi place foarte mult griul, mi se pare că e foarte liniștitor și, deși e o nonculoare, leagă toate elementele. Griul este foarte prezent cromatic, cu accente de negru, iar nuanța de lemn natural – de stejar – m-am gândit că o să fie un contrapunct pentru gri, alb, negru. Îmi plac texturile industriale, pe care le-am combinat cu accente vintage. Deși mobilierul e modern și liniile sunt foarte simple, contemporane, eu am punctat cu tablourile mele, cu anumite lucrări de artă… Majoritatea tablourilor sunt făcute de mine, dar am și tot felul de obiecte pe care le-am adus din călătorii, de la târguri… Îmi place să adun tot felul de lucruri vechi și să le folosesc ca accesorii”, povestește Cristina Joia.

Cristina mai menționează că pune mare preț pe felul în care se armonizează elementele într-un spațiu și pe energia pe care o emană locul.

cristina joia story of a home

„Observ proporțiile, cromatica, raportul între plin-gol, mă uit după mici accesorii, obiecte de decor, pentru că acestea spun ceva despre cel care stă acolo, mai mult decât mobila.”

cristina joia story of a home

Ce înseamnă o casă pentru un specialist care se ocupă exact cu acest lucru, cu amenajarea locuințelor? Ce trebuie să inspire o casă, dincolo de un spațiu confortabil și funcțional?

cristina joia story of a home

„Acasă ne obligă să fim noi. Când ajungem acasă, cad măștile, cad anumite patternuri comportamentale pe care le avem în societate și, în acel spațiu, e foarte important să fii tu. Casa trebuie să spună o poveste despre tine. Primul lucru, dincolo de branduri și de cât de scump e mobilierul sau cât de mare e casa, este foarte important ca sufletul tău să fie prezent acolo și apoi se țese și restul.”

Intră și tu în lumea Storia.ro  și hai să descoperim împreună noul episod Story of a Home. 

Vezi și casele celorlalte vedete pe care le-am vizitat: le găsești aici.

Despre Storia.ro

Storia.ro e platforma de imobiliare cu cele mai multe anunțuri din piață – peste 200.000. Lansată de OLX, aceasta primește peste 5 milioane de vizite lunar, putând fi accesată atât de pe desktop, cât și prin aplicațiile de iOS și Android. Prin adăugarea KIWI Finance în portofoliul OLX Group, utilizatorii Storia.ro pot beneficia gratuit de serviciile profesioniștilor pentru a identifica cea mai bună soluție de creditare.

Related Posts

Cine este noul iubit al Selenei Gomez?

Selena Gomez (31 de ani) a păstrat secretă relația pe care o are de șase luni cu producătorul…

Grace Couture Cakes lansează colecția de Crăciun Nordic Lights

Grace Couture Cakes deschide sezonul sărbătorilor de iarnă prin dezvăluirea colecției festive ”Nordic Lights”, inspirată de designul scandinav…

Cum prevenim și oprim căderea părului? De vorbă cu Roxana Ștefan, Ambasador Kérastase

Cu toții ne dorim o podoabă capilară bogată, strălucitoare și deasă. Pentru a obține aceste rezultate, părul are…

The Timeless Pirelli

Sfârșitul anului a adus cu el și lansarea iconicului calendar Pirelli, a 50-a ediție, lansare care a avut…

Taylor Swift a fost desemnată Personalitatea Anului de publicația Time

Nu e nicio surpriză în alegerea publicației Time pentru Personalitatea Anului 2023. Taylor Swift (33 de ani) primește…

Angelina Jolie revine în Maleficent, partea a treia

Angelina Jolie (48 de ani) anunță că revine în rolul ei de succes, Maleficent, partea a treia, după…

Actorul de origine română Sebastian Stan, în rolul vieții lui

Sebastian Stan (41de ani), actor de origine română, născut la Constanța, este unul dintre cei mai apreciați de…

Mica Ertegun, una dintre cele mai bogate personalități de origine română, a murit la New York, la 97 de ani

Mica Ertegun (Ioana Maria Banu) s-a născut la București, pe 21 octombrie 1926, și a fost unicul copil…

Heidi Klum și Leni, mamă și fiică, în lenjerie intimă festivă

Heidi Klum (50 de ani) și fiica e în vârstă de 19 ani, Leni, revin cu noi imagini…

Beyoncé, o spectaculoasă Barbie blondă în rochie Versace

Beyoncé a apărut la avanpremiera americană a filmului Renaissance: A Film by Beyoncé cu un look spectaculos. La…