Monica Cismaru ∙ August 30, 2022 ∙ 6 min read

A-Listers, astăzi am ales să facem o vizită Story of a Home by Storia.ro în casa Cristinei Joia, designer de interior, cunoscută publicului mai ales datorită emisiunii ”Visuri la cheie”, de la PRO TV.

Cristina Joia, designer de interior experimentat, ne deschide ușa casei ei dintr-o zonă plină da farmec și de istorie a Bucureștiului, cu case din perioada interbelică și cu arbori bătrâni și umbroși. Cristina spune că, prima dată, a fost atrasă de zona în care se afla locuința ei, un apartament spațios, dintr-un bloc nou.

”Îmi place foarte mult cartierul acesta pentru că mi se pare că are un aer boem, iar faptul că e amplasat central îmi permite să ajung foarte repede în diferite zone din București. Ca designer de interior, beneficiarii sunt împărțiți în tot orașul.”

cristina joia story of a home

Cristina a cumpărat apartamentul „la alb”, dar, cum te-ai aștepta de la un designer de interior, a făcut câteva modificări și a reconfigurat dispunerea unor pereți și uși de acces – un perete a cazut, baia s-a mărit cu 80 de centimetri, un calorifer a fost mutat etc. „Teoretic, am cumpărat un apartament care aștepta doar finisajele, dar, practic, am refăcut tot: am schimbat instalații, electrică, finisaje, tot. A durat mai mult decât mă așteptam, dar asta mi-a permis mie să aleg finisajele pe care mi le doream.”

cristina joia storia

Apartamentul Cristinei se bucură de un living spațios, în care e conținută și bucătăria, loc pe care n-a simțit nevoia să-l izoleze de spațiul de zi pentru că nu obișnuiește să gătească. Culorile predominante sunt griul, bronzul, maroul, negrul, bleumarinul, lemnul natur, care toate, împreună, oferă o atmosferă de calm, de liniște și de relaxare, de armonie. Pe scurt, de biniște. Spațiul este personalizat cu diverse obiecte de decor strânse de Cristina de-a lungul timpului – măsuță de cafea din lemn patinat, un obiect de ceramică, o ramă foto vintage și, nu în ultimul rând, lucrările ei de artă – tablourile care umplu pereții casei și care aprope te hipnotizează. Cristina are acasă și un studio în care obișnuiește să picteze, mai ales noaptea, când se poate concentra la maximum asupra arta ei.

cristina joia story of a home

„Mie îmi place foarte mult griul, mi se pare că e foarte liniștitor și, deși e o nonculoare, leagă toate elementele. Griul este foarte prezent cromatic, cu accente de negru, iar nuanța de lemn natural – de stejar – m-am gândit că o să fie un contrapunct pentru gri, alb, negru. Îmi plac texturile industriale, pe care le-am combinat cu accente vintage. Deși mobilierul e modern și liniile sunt foarte simple, contemporane, eu am punctat cu tablourile mele, cu anumite lucrări de artă… Majoritatea tablourilor sunt făcute de mine, dar am și tot felul de obiecte pe care le-am adus din călătorii, de la târguri… Îmi place să adun tot felul de lucruri vechi și să le folosesc ca accesorii”, povestește Cristina Joia.

Cristina mai menționează că pune mare preț pe felul în care se armonizează elementele într-un spațiu și pe energia pe care o emană locul.

cristina joia story of a home

„Observ proporțiile, cromatica, raportul între plin-gol, mă uit după mici accesorii, obiecte de decor, pentru că acestea spun ceva despre cel care stă acolo, mai mult decât mobila.”

cristina joia story of a home

Ce înseamnă o casă pentru un specialist care se ocupă exact cu acest lucru, cu amenajarea locuințelor? Ce trebuie să inspire o casă, dincolo de un spațiu confortabil și funcțional?

cristina joia story of a home

„Acasă ne obligă să fim noi. Când ajungem acasă, cad măștile, cad anumite patternuri comportamentale pe care le avem în societate și, în acel spațiu, e foarte important să fii tu. Casa trebuie să spună o poveste despre tine. Primul lucru, dincolo de branduri și de cât de scump e mobilierul sau cât de mare e casa, este foarte important ca sufletul tău să fie prezent acolo și apoi se țese și restul.”

Intră și tu în lumea Storia.ro  și hai să descoperim împreună noul episod Story of a Home. 

Vezi și casele celorlalte vedete pe care le-am vizitat: le găsești aici.

Despre Storia.ro

Storia.ro e platforma de imobiliare cu cele mai multe anunțuri din piață – peste 200.000. Lansată de OLX, aceasta primește peste 5 milioane de vizite lunar, putând fi accesată atât de pe desktop, cât și prin aplicațiile de iOS și Android. Prin adăugarea KIWI Finance în portofoliul OLX Group, utilizatorii Storia.ro pot beneficia gratuit de serviciile profesioniștilor pentru a identifica cea mai bună soluție de creditare.

Related Posts

Fără telefoane la concertele lui Bob Dylan

Celebrul Bob Dylan vrea să revină la vremurile în care oamenii veneau la concerte doar pentru muzică. Pentru…

Cum arată Elle Macpherson la 60 de ani

Modelul australian Elle Macpherson pare că întinerește. La 60 de ani, modelul pozează în bikini și se laudă…

Cine este noua iubită a lui Johnny Depp?

După un divorț public și traumatizant, care l-a ținut în șah timp de câțiva ani, Johnny Depp (61…

O mulțime de vedete în tribunele de la Wimbledon

Turneul de Grand Slam Wimbledon, cea mai veche competiție de acest fel din lume, s-a încheiat recent. La…

Shannen Doherty a lăsat instrucțiuni clare cu privire la funeraliile ei

Actrița Shannen Doherty s-a stins sâmbătă, 13 iulie, la vârsta de 53 de ani, din cauza cancerului, după…

Prințesa de Wales, Kate Middleton, primită cu urale la Wimbledon

Prințesa de Wales, Kate Middleton (42 de ani), și-a făcut apariția duminică la finala masculină de la Wimbledon,…

Brenda din Beverly Hills 90210 a murit 

Îndrăgita actriță Shannen Doherty a murit la vârsta de doar 53 de ani, după ce timp de 9…

Vedete prezente la nunta anului, din India

O mulțime vedete au fost invitate la nunta anului, dacă nu a secolului, din India, dintre Anant Ambani…

Sting, cu soția în vacanță. Ce țară din Europa au ales pentru această vară

Sting și Trudie au una dintre cele mai longevive căsnicii din showbiz. Trudie Styler este căsătorită cu celebrul…

Charlize Theron își deschide studio de dans

Charlize Theron (48 de ani) a făcut recent un anunț surprinzător, după ce, timp de câteva săptămâni, a…