Monica Cismaru ∙ August 30, 2022 ∙ 6 min read

A-Listers, astăzi am ales să facem o vizită Story of a Home by Storia.ro în casa Cristinei Joia, designer de interior, cunoscută publicului mai ales datorită emisiunii ”Visuri la cheie”, de la PRO TV.

Cristina Joia, designer de interior experimentat, ne deschide ușa casei ei dintr-o zonă plină da farmec și de istorie a Bucureștiului, cu case din perioada interbelică și cu arbori bătrâni și umbroși. Cristina spune că, prima dată, a fost atrasă de zona în care se afla locuința ei, un apartament spațios, dintr-un bloc nou.

”Îmi place foarte mult cartierul acesta pentru că mi se pare că are un aer boem, iar faptul că e amplasat central îmi permite să ajung foarte repede în diferite zone din București. Ca designer de interior, beneficiarii sunt împărțiți în tot orașul.”

cristina joia story of a home

Cristina a cumpărat apartamentul „la alb”, dar, cum te-ai aștepta de la un designer de interior, a făcut câteva modificări și a reconfigurat dispunerea unor pereți și uși de acces – un perete a cazut, baia s-a mărit cu 80 de centimetri, un calorifer a fost mutat etc. „Teoretic, am cumpărat un apartament care aștepta doar finisajele, dar, practic, am refăcut tot: am schimbat instalații, electrică, finisaje, tot. A durat mai mult decât mă așteptam, dar asta mi-a permis mie să aleg finisajele pe care mi le doream.”

cristina joia storia

Apartamentul Cristinei se bucură de un living spațios, în care e conținută și bucătăria, loc pe care n-a simțit nevoia să-l izoleze de spațiul de zi pentru că nu obișnuiește să gătească. Culorile predominante sunt griul, bronzul, maroul, negrul, bleumarinul, lemnul natur, care toate, împreună, oferă o atmosferă de calm, de liniște și de relaxare, de armonie. Pe scurt, de biniște. Spațiul este personalizat cu diverse obiecte de decor strânse de Cristina de-a lungul timpului – măsuță de cafea din lemn patinat, un obiect de ceramică, o ramă foto vintage și, nu în ultimul rând, lucrările ei de artă – tablourile care umplu pereții casei și care aprope te hipnotizează. Cristina are acasă și un studio în care obișnuiește să picteze, mai ales noaptea, când se poate concentra la maximum asupra arta ei.

cristina joia story of a home

„Mie îmi place foarte mult griul, mi se pare că e foarte liniștitor și, deși e o nonculoare, leagă toate elementele. Griul este foarte prezent cromatic, cu accente de negru, iar nuanța de lemn natural – de stejar – m-am gândit că o să fie un contrapunct pentru gri, alb, negru. Îmi plac texturile industriale, pe care le-am combinat cu accente vintage. Deși mobilierul e modern și liniile sunt foarte simple, contemporane, eu am punctat cu tablourile mele, cu anumite lucrări de artă… Majoritatea tablourilor sunt făcute de mine, dar am și tot felul de obiecte pe care le-am adus din călătorii, de la târguri… Îmi place să adun tot felul de lucruri vechi și să le folosesc ca accesorii”, povestește Cristina Joia.

Cristina mai menționează că pune mare preț pe felul în care se armonizează elementele într-un spațiu și pe energia pe care o emană locul.

cristina joia story of a home

„Observ proporțiile, cromatica, raportul între plin-gol, mă uit după mici accesorii, obiecte de decor, pentru că acestea spun ceva despre cel care stă acolo, mai mult decât mobila.”

cristina joia story of a home

Ce înseamnă o casă pentru un specialist care se ocupă exact cu acest lucru, cu amenajarea locuințelor? Ce trebuie să inspire o casă, dincolo de un spațiu confortabil și funcțional?

cristina joia story of a home

„Acasă ne obligă să fim noi. Când ajungem acasă, cad măștile, cad anumite patternuri comportamentale pe care le avem în societate și, în acel spațiu, e foarte important să fii tu. Casa trebuie să spună o poveste despre tine. Primul lucru, dincolo de branduri și de cât de scump e mobilierul sau cât de mare e casa, este foarte important ca sufletul tău să fie prezent acolo și apoi se țese și restul.”

Intră și tu în lumea Storia.ro  și hai să descoperim împreună noul episod Story of a Home. 

Vezi și casele celorlalte vedete pe care le-am vizitat: le găsești aici.

Despre Storia.ro

Storia.ro e platforma de imobiliare cu cele mai multe anunțuri din piață – peste 200.000. Lansată de OLX, aceasta primește peste 5 milioane de vizite lunar, putând fi accesată atât de pe desktop, cât și prin aplicațiile de iOS și Android. Prin adăugarea KIWI Finance în portofoliul OLX Group, utilizatorii Storia.ro pot beneficia gratuit de serviciile profesioniștilor pentru a identifica cea mai bună soluție de creditare.

Related Posts

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…

Miranda Kerr, despre planurile de a mai avea copii, după 4 nașteri

Modelul australian Miranda Kerr (40 de ani) a născut în luna februarie cel de-al patrulea fiu, botezat Pierre,…

Copii de vedete care își croiesc propria lor carieră artistică, în fața sau în spatele reflectoarelor

Copiii vedetelor calcă pe urmele părinților și aleg cariere artistice, fie ca se afla in lumina reflectoarelor sau…

Richard Gere, apariție rară alături de soția lui, mai tânără decât el cu 33 de ani

Richard Gere (74 de ani) și-a făcut una dintre rarele apariții zilele acestea la un eveniment caritabil din…

Monica Bellucci, despre trecerea timpului, la 59 de ani

Este considerată una dintre cele mai frumoase actrițe din lume și încă le face concurență colegelor ei mai…

Cu ce schimbări și noutăți revine Emily in Paris, sezonul 4?

După ce greva actorilor și a scenariștilor de la Hollywood a întârziat cu un an apariția unui nou…

Jackie Chan a împlinit 70 de ani: „Vă iubesc pe toți!”

Legendarul actor Jackie Chan a împlinit 70 de ani, pe 7 aprilie, și a marcat ziua sa de…

Hilary Duff, pregătită pentru al patrulea copil

Actrița Hilary Duff pare pregătită pentru venirea pe lume a celui de-al patrulea copil, dar mărturisește că „4…

Robert Downey Jr., lângă Happy, de ziua lui de naștere

Pe 4 aprilie, celebrul actor Robert Downey Jr. a aniversat 59 de ani într-un mod inedit: lângă băutura…