Monica Cismaru ∙ February 4, 2022 ∙ 5 min read

Carrie Bradshaw renunță în …And Just Like That la brandul ei de încălțăminte mult iubit, Manolo Blahnik, și poartă creațiile celei care îi dă viață, Sarah Jessica Parker, pantofi ce au fost prezentați în serial sub un nume fictiv – Duchessa Gardini.  

Personajul Carrie Bradshaw din Sex and the city și mai apoi din …And Just Like That este binecunoscut pentru pasiunea sa pentru modă, în special pentru pantofi. Stilul lui Carrie a fost un perosnaj în sine în ambele seriale, iar pasiunea ei pentru pantofi a fost cultivate intens de-a lungul timpului. În Sex and the City, Carrie menționa adesea mica avere cheltuită pentru perechile de stiletto Manolo Blahnik și a rămas celebră expresia ei A Woman’s Right to Shoes  – Dreptul unei femei la a avea câte perechi de pantofi își dorește.

and just like that pantofi carrie

Totuși, în sequelul Sex and the City-  …And Just Like That, care tocmai s-a încheiat,  Carrie Bradshaw revine cu același stil sofisticat, conceput de data aceasta de alți stiliști față de serialul original, unde Patricia Fields a rafinat și a impus stilul extravagantei Carrie. Locul Patriciei a fost preluat de stiliștii Molly Rogers și Danny Stantiago, după ce cea dintâi a refuzat să-și reia jobul și s-a dedicat unui alt serial de succes, Emily in Paris. Molly Rogers a lucrat îndeaproape cu Patricia Fields, astfel că a putut să continue ceea ce a început aceasta în anii 2000.

and just like that pantofi carrie

În serialul …And Just Like That, stiliștii nu au găsit întotdeauna ceea ce au căutat în materie de încălțăminte și au apelat chiar la protagonistă, Sarah Jessica Parker, care deține un brand de pantofi de mai mulți ani – SJP by Sarah Jessica Parker, pentru a crea câteva perechi adecvate stilului extravagant al lui Carrie. 

Dacă ințial SJP a refuzat ideea ca personajul ei să-i poarte creațiile, mai apoi s-a răzgândit și a apelat la o metodă prin care să nu fie evidentă asocierea dintre ea și personaj. Alături de partenerul ei din businessul cu încălțăminte, George Malkemus (decedat între timp), a creat brandul fals de pantofi Duchessa Gardini, cel care semnează accesoriile purtate de Carrie în noul serial, dar amănuntul a fost scos la iveală de-abia la finalul difuzării serialului de însăși Sarah Jessica Parker. Aceasta a explicat că a creat un brand vintage italian fictiv, care să umple golurile din garderoba lui Carrie.

sarah jessica parker

”N-am vrut să pară că profit de această oportunitate de business sau de HBO, dar în perioada în care ne apropiam de primele probe de costume, în luna mai a anului trecut, a devenit evident faptul că erau niște lipsuri în ceea ce privește accesoriile, iar Molly și David trebuia să găsească o soluție.  Eu și cu George am hotărât să creăm pantofii de care stiliștii aveau nevoie, dar fără să ne folosim numele adevărate”, a povestit Sarah Jessica Parker pentru Vogue și a adăugat că George a fost cel care a venit cu ideea brandului italian fictiv, Duchessa Gardini.

”Ne-am gândit să sune ca numele unei case de modă italiene de tradiție. Oricum pantofii noștri sunt creați în Italia, handmade, de artizani aflați la cea de-a treia sau la cea de-a patra generație, deci ar fi fost foarte posibil să fi existat un astfel de brand”, a adăugat SJP. ”Dacă ar fi fost vorba de orice alt serial, n-ar fi contat, dar aici, proveniența încălțămintei contează. Oamenii sunt curioși dacă pantofii sunt vintage sau provin de pe catwalkurile de modă de la Paris.”

and just like that pantofi carrie

Astfel, Carrie Bradshaw a defilat pe parcursul celor 10 episoade din …And Just Lke That în saboți albi decorați cu cristale, în stiletto roz aprins decorați cu fundă în vârf sau în sandale decorate cu perle, iar fanii n-au avut nici cea mai vagă idee că brandul de încălțăminte nici măcar nu există, subliniază stilista Molly Rogers.

Colecția Duchessa Gardini, creată de SJP, va putea fi cumpărată din luna martie de pe site-ul brandului de încălțăminte ale vedetei, sjpbysarahjessicaparker.com

Foto: Hepta, Instagram

Related Posts

Trendul de fashion care domină această vară: Coastal Grandma

Coastal Grandma este trendul verii în materie de fashion: nu, nu trebuie să fii o bunică simpatică să…

Alist Designers Boutique: Brandurile lunii iulie pe care le găsești aici

Iulie aduce la Alist Designers boutique două branduri deosebite, pe care nu trebuie să le ratezi. Exclusives și…

Izabela Măndoiu și Monarh Design, la Alist Designers Boutique

Izabela Măndoiu și Monarh Design sunt cele două branduri pe care le găsiți luna aceasta la Alist Designers…

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…