Monica Cismaru ∙ February 4, 2022 ∙ 5 min read

Carrie Bradshaw renunță în …And Just Like That la brandul ei de încălțăminte mult iubit, Manolo Blahnik, și poartă creațiile celei care îi dă viață, Sarah Jessica Parker, pantofi ce au fost prezentați în serial sub un nume fictiv – Duchessa Gardini.  

Personajul Carrie Bradshaw din Sex and the city și mai apoi din …And Just Like That este binecunoscut pentru pasiunea sa pentru modă, în special pentru pantofi. Stilul lui Carrie a fost un perosnaj în sine în ambele seriale, iar pasiunea ei pentru pantofi a fost cultivate intens de-a lungul timpului. În Sex and the City, Carrie menționa adesea mica avere cheltuită pentru perechile de stiletto Manolo Blahnik și a rămas celebră expresia ei A Woman’s Right to Shoes  – Dreptul unei femei la a avea câte perechi de pantofi își dorește.

and just like that pantofi carrie

Totuși, în sequelul Sex and the City-  …And Just Like That, care tocmai s-a încheiat,  Carrie Bradshaw revine cu același stil sofisticat, conceput de data aceasta de alți stiliști față de serialul original, unde Patricia Fields a rafinat și a impus stilul extravagantei Carrie. Locul Patriciei a fost preluat de stiliștii Molly Rogers și Danny Stantiago, după ce cea dintâi a refuzat să-și reia jobul și s-a dedicat unui alt serial de succes, Emily in Paris. Molly Rogers a lucrat îndeaproape cu Patricia Fields, astfel că a putut să continue ceea ce a început aceasta în anii 2000.

and just like that pantofi carrie

În serialul …And Just Like That, stiliștii nu au găsit întotdeauna ceea ce au căutat în materie de încălțăminte și au apelat chiar la protagonistă, Sarah Jessica Parker, care deține un brand de pantofi de mai mulți ani – SJP by Sarah Jessica Parker, pentru a crea câteva perechi adecvate stilului extravagant al lui Carrie. 

Dacă ințial SJP a refuzat ideea ca personajul ei să-i poarte creațiile, mai apoi s-a răzgândit și a apelat la o metodă prin care să nu fie evidentă asocierea dintre ea și personaj. Alături de partenerul ei din businessul cu încălțăminte, George Malkemus (decedat între timp), a creat brandul fals de pantofi Duchessa Gardini, cel care semnează accesoriile purtate de Carrie în noul serial, dar amănuntul a fost scos la iveală de-abia la finalul difuzării serialului de însăși Sarah Jessica Parker. Aceasta a explicat că a creat un brand vintage italian fictiv, care să umple golurile din garderoba lui Carrie.

sarah jessica parker

”N-am vrut să pară că profit de această oportunitate de business sau de HBO, dar în perioada în care ne apropiam de primele probe de costume, în luna mai a anului trecut, a devenit evident faptul că erau niște lipsuri în ceea ce privește accesoriile, iar Molly și David trebuia să găsească o soluție.  Eu și cu George am hotărât să creăm pantofii de care stiliștii aveau nevoie, dar fără să ne folosim numele adevărate”, a povestit Sarah Jessica Parker pentru Vogue și a adăugat că George a fost cel care a venit cu ideea brandului italian fictiv, Duchessa Gardini.

”Ne-am gândit să sune ca numele unei case de modă italiene de tradiție. Oricum pantofii noștri sunt creați în Italia, handmade, de artizani aflați la cea de-a treia sau la cea de-a patra generație, deci ar fi fost foarte posibil să fi existat un astfel de brand”, a adăugat SJP. ”Dacă ar fi fost vorba de orice alt serial, n-ar fi contat, dar aici, proveniența încălțămintei contează. Oamenii sunt curioși dacă pantofii sunt vintage sau provin de pe catwalkurile de modă de la Paris.”

and just like that pantofi carrie

Astfel, Carrie Bradshaw a defilat pe parcursul celor 10 episoade din …And Just Lke That în saboți albi decorați cu cristale, în stiletto roz aprins decorați cu fundă în vârf sau în sandale decorate cu perle, iar fanii n-au avut nici cea mai vagă idee că brandul de încălțăminte nici măcar nu există, subliniază stilista Molly Rogers.

Colecția Duchessa Gardini, creată de SJP, va putea fi cumpărată din luna martie de pe site-ul brandului de încălțăminte ale vedetei, sjpbysarahjessicaparker.com

Foto: Hepta, Instagram

Related Posts

Outfits of the week: Cele mai cool ținute purtate de celebritățile internaționale

O nouă săptămână, o nouă serie de poze și un anotimp care pare că devine o provocare din…

Anya Taylor-Joy, Diane Kruger și Naomi Watts, printre vedetele de la cea mai recentă prezentare Dior

Cea mai recentă colecție a casei de modă Dior, pentru sezonul toamnă 2024, a fost prezentată la Brooklyn…

Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București, cu o nouă colecție: Body by Victoria

Veștile bune circulă repede! Iar primăvara aceasta avem încă un motiv de bucurie. Victoria’s Secret, liderul în retail…

Margot Robbie, Jessica Chastain, Olivia Wilde, strălucitoare la un eveniment dedicat științei

Numeroase vedete s-au grăbit să răspundă afirmativ invitației unui eveniment aparte, dedicat nu filmului sau modei, ci științei,…

Iutta și Muze Concept vă așteaptă la Alist Designers Boutique, toată luna aprilie (VIDEO)

Alist Designers boutique găzduiește acum două branduri care îți vor readuce zâmbetul pe buze prin detaliile ce definesc…

Roberto Cavalli a încetat din viață la 83 de ani

Roberto Cavalli a încetat din viață seara trecută, la 83 de ani. Desginer vestimentar și inventator al unei…

Cele mai apreciate prezențe de la Fashion Trust US Awards

Vedetele nu spun niciodată nu unei invitații la un eveniment de fashion și acceptă orice ocazie prin care…

Noua colecție Spring Edit disponibilă la CCC

Lasă-te fermecat de colecția Spring Edit de la CCC! Descoperă pantofi și genți la modă de la brandurile…

Jennifer Lopez este mai senzuală ca oricând în cea mai recentă campanie Intimissimi

Jennifer Lopez surprinde din nou prin cea mai recentă campanie a brandului de lenjerie intimă, Intimissimi. Artista arată…

Half is Free vă așteaptă la București

Half Is Free, cel mai așteptat eveniment de shopping al primăverii, vine la BUCUREȘTI, pe 20 aprilie 2024!…