Monica Cismaru ∙ November 23, 2021 ∙ 3 min read

manolo blahnik

Celebrul creator de pantofi Manolo Blahnik aniversează anul acesta 50 de ani de la înființarea brandului său, perioadă în care a creat unele dintre cele mai frumoase și apreciate perechi de încălțăminte. În cinstea evenimentului, creatorul spaniol lansează o colecție-capsulă a cărei tema este auriul, dar și o expoziție virtuală, “A New Way of Walking”. 

Numele Manolo Blahnik a devenit și mai cunoscut datorită menționării sale repetate în serialul cult Sex and the City, în care personajul Carrie Bradshaw, o fashionistă înrăită, îi poartă și îi adoră deopotrivă creațiile exclusiviste. Cu ocazia scurgerii a jumătate de secol de existență în industria modei, Manolo Blahnik  (78 de ani), născut la Santa Cruz de la Palma, Spania, lansează o colecție-capsulă a cărei temă este glitterul auriu, dar și o expoziție virtuală, intiulată “A New Way of Walking”. 

Colecția-capsulă aniversară conține atât piese clasice, reinterpretate, dar și piese noi, iar tema care le leagă este cea a… clopoțeilor. Modelele din colecție sunt diverse, de la balerini, la pantofi cu toc, încălțăminte accesorizată cu pene, franjuri și frunze aurii, creată din cele mai bune materiale. Spre exemplu, acolo unde a fost folosită dantela, aceasta a fost creată manual, iar pe lângă aceasta, au mai fost folosite materiale precum aurul, satinul sau cea mai delicată plasă, iar ca accesorizare, Blahnik a folosit cristale Swarovski, și anume citrina. Publicația Vogue Paris descrie colecția ca fiind una opulentă și sofisticată, în nota binecunoscută a brandului. 

manolo blahnik

 

Cât despre expoziția ”A New Way of Walking” , aceasta poate fi admirată într-un muzeu virtual. Expoziția spune povestea brandului, dar împărtășește, de asemenea, și noutățile legate de brandul legendar. ”Eu nu fac modă și nici nu creez trenduri. Eu creez pantofi pe baza a ceea ce mă inspiră, fie că e vorba de cărți, de filme, de oameni, de artiști, de lume, în general… dar nu mă interesează ce fac ceilalți”, declară creatorul de accesorii spaniol, care și-a înființat primul său magazin de pantofi în 1971, la Londra, pe Old Chruch Street. ”Ador aurul, acesta s-a regăsit mereu în colecțiile mele. Pentru cea de-a 50-a aniversare, am ales aurul pentru că simbolizează celebrarea.”

manolo blahnik

”Cizmele joase, modelul Rayuela, decorate cu clopoței, sunt piesa de rezistență a colecției. Sunt extraordinare și îmi amintesc de mama mea. Ea avea o brățară de aur minunată, pe care și-o făcuse ea însăși. Era un lanț gros de aur, cu mulți clopoței în miniatură. Făcea mult zgomot, dar avea o valoare sentimentală inestimabilă, deoarece avea gravate numele noastre, ale copiilor, în interiorul fiecărui clopoțel”, adaugă Manolo Blahnik pentru Vogue Paris. 

manolo blahnik

Expoziția ”A New Way of Walking” conține schițe de pantofi și povești nespuse până acum despre ceea ce m-a inspirat, dar și imagini din culise cu echipa mea, cu care am lucrat ani de zile. E o retrospectivă a ceea ce am creat în ultimii 50 de ani, creație ce continuă să se dezvolte permanent”, mai spune creatorul de pantofi. 

 

SaTC manolo blahnik

Carrie Bradshaw (sarah Jessica Parker), într-o pereche de Manolo Blahnik, brandul ei preferat de încălțăminte. Dreapta, o piesă din colecția creată special de Manolo Blahnik în cinstea serialului Sex and The City

 

Cele cinci perechi de încălțăminte pe care trebuie să le aibă orice femeie, potrivit lui Manolo Blahnik:

  • Pantofi cu toc, cel puțin două perechi. 
  • Ceva fabulos, decorat cu bijuterii, cu pietre semiprețioase din coral. 
  • O pereche de încălțăminte cu cu o cataramă de cristale. 
  • Un model deosebit de balerini, confortabili și care nu se demodează niciodată. 
  • Un model elegant de pantofi cu tocul jos, perfecți pentru zi sau seară. 

Foto: Manolo Blahnik

Related Posts

Chanel aniversează 90 de ani de creație de bijuterii prin lansarea cărții– Chanel Haute Joaillerie

Casa de modă Chanel lansează un volum în cinstea aniversării a 90 de ani de cand Coco Chanel…

Recreează lookul momentului cu piese de la designeri români

Serialul Wednesday care poartă semnătura magnificului Tim Burton, a devenit un fenomen încă de dinainte să fie difuzat…

Style inspiration of the week: Emily Ratajkowski și mixul de registre

Pentru că sezonul rece și-a intrat cu adevărat în rol și temperaturile au scăzut considerabil, cuvintele momentului în…

Jachetele momentului: Blana artificială, opțiunea principală a marilor case 

Marile case de modă optează și anul acesta pentru înlocuirea hainelor din blană naturală cu piese stylish din…

Petrece sărbătorile de iarnă împreună cu Marks&Spencer

Sărbători de iarnă pufoase, colorate, aromate și… neapărat stilate! Sărbătorile de iarnă au mai mult farmec în haine…

Style icon: Sydney Sweeney, actrița votată femeia anului

Aleasă de mai multe publicații internaționale drept unul dintre starurile de top ale tinerei generații, Sydney Sweeney, pe…

Campaniile controversate, anulate de critica din social media sau…?

La începutul acestei săptămâni, Balenciaga a lansat una dintre cele mai controversate campanii create vreodată în lumea modei,…

Alessandro Michele pleacă de la Gucci după 7 ani

Vestea zilei în lumea modei vine prin cofirmarea unui zvon care făcea înconjurul rețelelor de socializare în ultimele…

Love the future again: în premieră, colecția C&A primăvară/vară 2023

Culori intense și tonuri de bej, materiale naturale, croieli interesante și un vibe de bună dispoziție, cu un…

Pantofii de Cenușăreasă există și sunt creați de Disney

Basmele devin realitate. Cel puțin în sfera de fashion, deoarece pantofii Cenușăresei capătă contur și în realitate și…