Monica Cismaru ∙ November 23, 2021 ∙ 3 min read

manolo blahnik

Celebrul creator de pantofi Manolo Blahnik aniversează anul acesta 50 de ani de la înființarea brandului său, perioadă în care a creat unele dintre cele mai frumoase și apreciate perechi de încălțăminte. În cinstea evenimentului, creatorul spaniol lansează o colecție-capsulă a cărei tema este auriul, dar și o expoziție virtuală, “A New Way of Walking”. 

Numele Manolo Blahnik a devenit și mai cunoscut datorită menționării sale repetate în serialul cult Sex and the City, în care personajul Carrie Bradshaw, o fashionistă înrăită, îi poartă și îi adoră deopotrivă creațiile exclusiviste. Cu ocazia scurgerii a jumătate de secol de existență în industria modei, Manolo Blahnik  (78 de ani), născut la Santa Cruz de la Palma, Spania, lansează o colecție-capsulă a cărei temă este glitterul auriu, dar și o expoziție virtuală, intiulată “A New Way of Walking”. 

Colecția-capsulă aniversară conține atât piese clasice, reinterpretate, dar și piese noi, iar tema care le leagă este cea a… clopoțeilor. Modelele din colecție sunt diverse, de la balerini, la pantofi cu toc, încălțăminte accesorizată cu pene, franjuri și frunze aurii, creată din cele mai bune materiale. Spre exemplu, acolo unde a fost folosită dantela, aceasta a fost creată manual, iar pe lângă aceasta, au mai fost folosite materiale precum aurul, satinul sau cea mai delicată plasă, iar ca accesorizare, Blahnik a folosit cristale Swarovski, și anume citrina. Publicația Vogue Paris descrie colecția ca fiind una opulentă și sofisticată, în nota binecunoscută a brandului. 

manolo blahnik

 

Cât despre expoziția ”A New Way of Walking” , aceasta poate fi admirată într-un muzeu virtual. Expoziția spune povestea brandului, dar împărtășește, de asemenea, și noutățile legate de brandul legendar. ”Eu nu fac modă și nici nu creez trenduri. Eu creez pantofi pe baza a ceea ce mă inspiră, fie că e vorba de cărți, de filme, de oameni, de artiști, de lume, în general… dar nu mă interesează ce fac ceilalți”, declară creatorul de accesorii spaniol, care și-a înființat primul său magazin de pantofi în 1971, la Londra, pe Old Chruch Street. ”Ador aurul, acesta s-a regăsit mereu în colecțiile mele. Pentru cea de-a 50-a aniversare, am ales aurul pentru că simbolizează celebrarea.”

manolo blahnik

”Cizmele joase, modelul Rayuela, decorate cu clopoței, sunt piesa de rezistență a colecției. Sunt extraordinare și îmi amintesc de mama mea. Ea avea o brățară de aur minunată, pe care și-o făcuse ea însăși. Era un lanț gros de aur, cu mulți clopoței în miniatură. Făcea mult zgomot, dar avea o valoare sentimentală inestimabilă, deoarece avea gravate numele noastre, ale copiilor, în interiorul fiecărui clopoțel”, adaugă Manolo Blahnik pentru Vogue Paris. 

manolo blahnik

Expoziția ”A New Way of Walking” conține schițe de pantofi și povești nespuse până acum despre ceea ce m-a inspirat, dar și imagini din culise cu echipa mea, cu care am lucrat ani de zile. E o retrospectivă a ceea ce am creat în ultimii 50 de ani, creație ce continuă să se dezvolte permanent”, mai spune creatorul de pantofi. 

 

SaTC manolo blahnik

Carrie Bradshaw (sarah Jessica Parker), într-o pereche de Manolo Blahnik, brandul ei preferat de încălțăminte. Dreapta, o piesă din colecția creată special de Manolo Blahnik în cinstea serialului Sex and The City

 

Cele cinci perechi de încălțăminte pe care trebuie să le aibă orice femeie, potrivit lui Manolo Blahnik:

  • Pantofi cu toc, cel puțin două perechi. 
  • Ceva fabulos, decorat cu bijuterii, cu pietre semiprețioase din coral. 
  • O pereche de încălțăminte cu cu o cataramă de cristale. 
  • Un model deosebit de balerini, confortabili și care nu se demodează niciodată. 
  • Un model elegant de pantofi cu tocul jos, perfecți pentru zi sau seară. 

Foto: Manolo Blahnik

Related Posts

Izabela Măndoiu și Monarh Design, la Alist Designers Boutique

Izabela Măndoiu și Monarh Design sunt cele două branduri pe care le găsiți luna aceasta la Alist Designers…

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…

Celebrity trends: Ținutele all white

Ținutele all white reprezintă un trend pe care nu trebuie să îl ratezi vara asta. Fie că ești…

Zalando se lansează în România cu o campanie dedicată individualității și autenticității

Zalando, una dintre principalele platforme online de fashion și lifestyle din Europa, sărbătorește lansarea în România prin intermediul…