Monica Cismaru ∙ November 23, 2021 ∙ 3 min read

manolo blahnik

Celebrul creator de pantofi Manolo Blahnik aniversează anul acesta 50 de ani de la înființarea brandului său, perioadă în care a creat unele dintre cele mai frumoase și apreciate perechi de încălțăminte. În cinstea evenimentului, creatorul spaniol lansează o colecție-capsulă a cărei tema este auriul, dar și o expoziție virtuală, “A New Way of Walking”. 

Numele Manolo Blahnik a devenit și mai cunoscut datorită menționării sale repetate în serialul cult Sex and the City, în care personajul Carrie Bradshaw, o fashionistă înrăită, îi poartă și îi adoră deopotrivă creațiile exclusiviste. Cu ocazia scurgerii a jumătate de secol de existență în industria modei, Manolo Blahnik  (78 de ani), născut la Santa Cruz de la Palma, Spania, lansează o colecție-capsulă a cărei temă este glitterul auriu, dar și o expoziție virtuală, intiulată “A New Way of Walking”. 

Colecția-capsulă aniversară conține atât piese clasice, reinterpretate, dar și piese noi, iar tema care le leagă este cea a… clopoțeilor. Modelele din colecție sunt diverse, de la balerini, la pantofi cu toc, încălțăminte accesorizată cu pene, franjuri și frunze aurii, creată din cele mai bune materiale. Spre exemplu, acolo unde a fost folosită dantela, aceasta a fost creată manual, iar pe lângă aceasta, au mai fost folosite materiale precum aurul, satinul sau cea mai delicată plasă, iar ca accesorizare, Blahnik a folosit cristale Swarovski, și anume citrina. Publicația Vogue Paris descrie colecția ca fiind una opulentă și sofisticată, în nota binecunoscută a brandului. 

manolo blahnik

 

Cât despre expoziția ”A New Way of Walking” , aceasta poate fi admirată într-un muzeu virtual. Expoziția spune povestea brandului, dar împărtășește, de asemenea, și noutățile legate de brandul legendar. ”Eu nu fac modă și nici nu creez trenduri. Eu creez pantofi pe baza a ceea ce mă inspiră, fie că e vorba de cărți, de filme, de oameni, de artiști, de lume, în general… dar nu mă interesează ce fac ceilalți”, declară creatorul de accesorii spaniol, care și-a înființat primul său magazin de pantofi în 1971, la Londra, pe Old Chruch Street. ”Ador aurul, acesta s-a regăsit mereu în colecțiile mele. Pentru cea de-a 50-a aniversare, am ales aurul pentru că simbolizează celebrarea.”

manolo blahnik

”Cizmele joase, modelul Rayuela, decorate cu clopoței, sunt piesa de rezistență a colecției. Sunt extraordinare și îmi amintesc de mama mea. Ea avea o brățară de aur minunată, pe care și-o făcuse ea însăși. Era un lanț gros de aur, cu mulți clopoței în miniatură. Făcea mult zgomot, dar avea o valoare sentimentală inestimabilă, deoarece avea gravate numele noastre, ale copiilor, în interiorul fiecărui clopoțel”, adaugă Manolo Blahnik pentru Vogue Paris. 

manolo blahnik

Expoziția ”A New Way of Walking” conține schițe de pantofi și povești nespuse până acum despre ceea ce m-a inspirat, dar și imagini din culise cu echipa mea, cu care am lucrat ani de zile. E o retrospectivă a ceea ce am creat în ultimii 50 de ani, creație ce continuă să se dezvolte permanent”, mai spune creatorul de pantofi. 

 

SaTC manolo blahnik

Carrie Bradshaw (sarah Jessica Parker), într-o pereche de Manolo Blahnik, brandul ei preferat de încălțăminte. Dreapta, o piesă din colecția creată special de Manolo Blahnik în cinstea serialului Sex and The City

 

Cele cinci perechi de încălțăminte pe care trebuie să le aibă orice femeie, potrivit lui Manolo Blahnik:

  • Pantofi cu toc, cel puțin două perechi. 
  • Ceva fabulos, decorat cu bijuterii, cu pietre semiprețioase din coral. 
  • O pereche de încălțăminte cu cu o cataramă de cristale. 
  • Un model deosebit de balerini, confortabili și care nu se demodează niciodată. 
  • Un model elegant de pantofi cu tocul jos, perfecți pentru zi sau seară. 

Foto: Manolo Blahnik

Related Posts

Alexia Eram, fun & fashion cu HUAWEI WATCH FIT 3 și seria HUAWEI Pura 70

Pentru că A List este mereu în pas cu tehnologia nouă, Alexia Eram a răspuns invitației de a…

Romanian Design Week 2024 prezintă „SynergyX”, experienţa multisenzorială creată de IQOS şi Adrian Damian

Între 24 mai și 2 iunie, se defăşoară a douăsprezecea ediţie a Romanian Design Week, cel mai complex…

David Beckham, parteneriat cu BOSS

David Beckham a semnat un acord de parteneriat prin care va fi responsabil de designul mărcii BOSS și…

Converse Cruise: Egde of Style

Pentru că nu putem vorbi despre tendințele retro fără ele, cele mai cool modele de sneakers Converse sunt…

Alist Designers boutique: Monq, brandul dedicat femeii moderne și spiritului ei autentic

În bine cunoscutul spațiu de la parterul București Mall Vitan, luna aceasta este un brand care a readus…

Designeri sub lupă: Iutta, între artă, tradiție și inovație 

Iutta, brandul de genți pe care l-am avut alături de noi în luna aprilie, la Alist Designers boutique,…

PUMA ne-a purtat pe meleaguri siciliene, în cadrul evenimentului A List Magazine X Nostalgia

PUMA ne-a purtat pe meleagurile siciliene și anul acesta cu noua colecție PUMA Palermo lansată la nivel global…

C&A: The Summer of 2024

Noua colecție C&A trimite direct la eleganța clasică prin piesele care completează orice garderobă cu aerul sofisticat al…

Se întorc fashion show-urile Victoria’s Secret

Extravagantele show-uri Victoria’s Secret revin pe catwalk, din toamnă. Gigantul american de lenjerie intimă Victoria’s Secret a anunțat…

Romanian Creative Week: Designeri vestimentari și highlights din lumea modei

A început cel mai mare eveniment de cultură de la noi și suntem nerăbdători să ajungem și anul…