De ce este Billie Eilish cea mai în vogă artistă a momentului?

billie eilish

De obicei, starurile pop feminine arată și cântă precum Ariana Grande, Taylor Swift sau Selena Gomez. Totuși, într-o mare de păpuși Barbie, Billie Eilish a avut curaj să fie un Batman din toate punctele de vedere, și a devenit astfel, idolul unei generații, poate cel mai de succes. În generația Tik Tok, în care trendurile se schimbă de la o oră la alta, Billie Eilish continuă să surprindă și să domine lumea artistică prin muzică, stil, atitudine, imagine. De aceea, Billie Eilish e cea mai în vogă artistă a momentului.

Este una dintre cele mai de succes cântărețe la ora actuală și, la doar 19 ani, redefinește regulile muzicii. Cu o imagine atipică și cu o muzică asemenea, compusă de ea însăși și de fratele ei, Finneas, în vârstă de 21 de ani, Billie Eilish nu încetează să surprindă și este mai mult decât o apariție meteorică pe scena muzicii internaționale. Performanța lui Billie Eilish este cu atât mai surprinzatoare având în vedere că, spre deosebire de celelalte supestaruri ale muzicii, ea nu este prefabricată într-un laborator, nu este un produs conceput de studioruile muzicale, care merg la sigur cu un proiect muzical controlat 100%.

billie eilish

”Aș putea foarte ușor să am o echipă care să-mi aleagă hainele, pe cineva care să-mi conceapă videoclipurile, pe cineva care să semneze regia și eu să n-am nimic de a face cu asta. Aș putea să am pe cineva care să-mi compună muzica, pe cineva care să mi-o producă, pe altcineva să-mi întrețină contul de Instagram și eu să n-am niciun cuvânt de spus. Totul ar putea fi mult mai ușor dacă aș vrea, dar nu sunt genul acela de persoană și nu sunt genul acela de artist. Mai degrabă aș muri decât să fiu așa”, declara Billie Eilish într-un interviu pentru New York Times.

Billie Eilish a cucerit lumea muzicii cu piese compuse de ea și de fratele ei în casa părintească, în dormitoarele lor înghesuite în care și-au petrecut copilăria și adolescența. Billie și Finneas sunt copii de actori care n-au reușit să depășească pragul proiectelor obscure și care trebuiau să aibă și alte joburi în afară de actorie pentru întreține familia: mama lor este profesoară, cântăreață, compozitoare și actriță, iar tatăl este constructor si actor. 

billie eilish finneas
Billie Eilish și fratele ei, Finneas

Melodiile compuse în cămăruțele copilăriei i-au adus lui Billie Eilish cinci premii Grammy, două American Music Awards, două recorduri Guiness Wolrd, trei premii MTV Video Music awards și un Brit Award.

Billie Eilish a devenit cea mai tânără artistă din istoria muzicii care a câștigat patru dintre cele mai importante premii Grammy în același an – Best New Artist, Albumul anului, Cântecul anului și Record of the Year.

Nu multă lume știe despre Billie Eilish că a fost conepută în urma fertilizării in vitro și că a fost educată acasă, iar mama ei a fost cea care i-a îndrumat pe ea și pe fratele ei, Finneas, în tainele muzicii. Părinții lor au fost cei care le-au încurajat pe viitoarele genii să se exprime liber din punct de vedere artistic, iar Billie a semnat prima ei compoziție la vârsta de 11 ani – o piesă despre o apocalipsa zombie. În prezent, ambii părinți fac parte din echipa managerială a celor doi frați care au luat cu asalt lumea muzicii internaționale.

billie eilish

Muzica și imaginea lui Billie Eilish merg mână în mână – artista propune un sound dark, aparte, inedit, cu o estetică ce amintește de American Horror Story, după cum o descrie New York Times. Billie Eilish este rezultatul neforțat al unei energii de bun augur, iar concertele ei îi poartă pe fani într-o experiență aproape religioasă, după cum o numesc criticii. ”Îmi dau seama că acum este vremea mea, timpul meu, aceasta este cea mai bună perioadă din viața mea”, spune Billie Eilish.

Billie și Finneas au spart barierele muzicii în 2015, când piesa compusă de ei, Ocean Eyes, încărcată în SoundCloud, a atras imediat atenția și a înregistrat câteva sute de mii de audiții în doar câteva săptămâni. Managerul lui Finneas de la acea vreme a intuit pe loc potențialul lui Billie și a aruncat-o imediat în vâltoarea industriei de showbiz. În 2016, artista avea un videoclip pentru Ocean Eyes încărcat pe YouTube, iar piesa a început să fie difuzată la scară largă. Au urmat apoi mai multe sigle-uri și concerte, iar în 2018 a lansat primul ei album, intitulat When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, care a debutat pe locul întâi în mai multe clasamente muzicale de referință din întreaga lume, iar Billie Eilish a devenit astfel cea mai tânără artistă care a urcat pe prima poziție a topurilor muzicale din Marea Britanie și prima cântăreață nascută în anii 2000 care are un album pe locul întai pe teritoriul Statelor Unite.

billie eilish

Billie Eilish este imaginea abosluta a antistarului – atitudine rezervat-plictisită, privire asemenea, cu o estetică aparte, formată din păr vopsit verde fosforescent și cu haine largi, lălâi, care îi ascund silueta – toate aceste elemente parcă sunt menite să aducă un afront imaginii de păpușă sexy, promovată până acum de popstarurile feminine. Totuși, estetica Billie Eilish este savurată la maximum de cei de vârsta ei și nu numai.

Billie Eilish este un input de sânge proaspat în muzica ultimilor ani și își continuă parcursul de succes, departe de a fi meteoric. Billie este privită ca fiind ”unicornul muzicii secolului 21”, care întruchipează imaginea culturii creative tinere, din lumea virtuală. Iar ea este girată de nume mari din industrie, precum Dave Groh (ex Nirvana) sau Timbaland, care nu întrevăd încă vreo limită în muzica lui Billie Eilish, mai ales că artista vine cu o rețetă nouă în showbiz – autonomie și sprijin familial.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle