Alina Burlacu ∙ July 13, 2021 ∙ 3 min read

Regulile îngrijirii pielii uscate

În timpul verii, ne este dată peste cap întreaga rutină a îngrijirii pielii fie din cauza căldurii, fie din cauza unui program mai haotic. Așa se face că ajungem să simțim că produsele de îngrijire a pielii nu par să mai aibă efect.

Dar, înainte să te grăbești să tragi concluzii, mai este o întrebare căreia trebuie să îi răspunzi: pielea ta este uscată sau deshidratată? Dacă nu știi cum să faci diferența, îți dăm chiar acum câteva indicii prețioase.

Primul lucru pe care trebuie să îl știi este că poți și să vezi, și să simți diferența dintre tenul uscat și cel deshidratat. Mai exact, pielea deshidratată creează impresia de piele care strânge, este ternă și are linii fine, superficiale și, da, chiar și tenul mixt sau gras poate fi deshidratat. În timp ce, pielea uscată are un aspect neuniform, pielițe, o textură aspră și zone roșii, inflamate. Un alt aspect foarte important de care trebuie să ții cont este faptul că deshidratarea este temporară și poate fi corectată cu un ritual corect, iar tenul uscat este un mod de a fi al pielii și presupune un ritual de îngrijire pe termen lung care să includă nu doar hidratare, ci și ingrediente onctuoase. Și, încă ceva, tenul uscat, categoric poate fi și deshidratat iar în acest caz aspectul pielii este mult înrăutățit.

Cum afli dacă pielea ta este uscată sau doar deshidratată?

Este cât se poate de simplu: trebuie doar să zâmbești. Dacă simți (în special în zona pomeților) o senzație de strângere, atunci pielea este deshidratată. Un alt indiciu sunt ceracănele întunecate și liniile fine de pe frunte, colțul ochiului și obraji.

Pentru pielea uscată: pe o porțiune mică de piele, folosește o dischetă din bumbac. Dacă se desprind porțiuni mici de piele sau dacă pielea se înroșește și se inflamează atunci vei ști sigur că este un ten uscat.

Regulile îngrijirii pielii uscate

Cea mai importantă lipsă de care suferă pielea uscată este lipsa sebumului. Pielea uscată produce mai puțin sebum decât pielea normală, iar acest lucru face ca pielea să nu poată păstra apa necesară la suprafață. Cu alte cuvinte, pentru a fi sănătoasă să hidratată, pielea are nevoie de un echilibru hidrolipidic, adică apă + lipide (sebum). Ce poți să faci pentru a proteja și îngriji pielea uscată:

  1. Pielea uscată are nevoie de exfoliere, dar una blândă pentru nu a sensibiliza pielea. Asta înseamnă că trebuie să folosești un scrub blând: chimic (acid lactic) sau mecanic (cu particule foarte fine). O dată pe săptămână este suficient pentru a nu agresa pielea.
  2. Produsele de îngrijire trebuie să conțină și ingrediente care să hidrateze (glicerină), dar și ingrediente grase (ceramide).

Regulile îngrijirii pielii deshidratate

Lipsa esențială a pielii deshidratate este apa (nu sebumul). Iar apa poate fi pierdută de orice tip de ten, mai ales în perioadele în care aerul este foarte uscat, așa cum se întâmplă vara. Ce poți să faci pentru a proteja și îngriji pielea uscată:

  1. Rămâi la rutina de îngrijire: dacă ai tenul gras sau mixt, acesta va avea în continuare nevoie de matifiere, iar dacă ai tenul uscat, va avea nevoie de exfoliere și refacere a stratului hidrolipidic.
  2. Alege produse de îngrijire care să completeze lipsa de apă, fără să influențeze echilibrul pielii, cum ar fi acidul hialuronic.

Îngrijire pentru orice tip de ten

Uneori nu e de ajuns să aplici o cremă hidratantă sau grasă. Pentru rezultate vizibile, cât mai bune, aplică în straturi produse care să se completeze, de la textura cea mai light la cea mai groasă, în această ordine: serum hidratant sau antiage, loțiune sau cremă, ulei. Crema pentru protecție solară, SPF 30 minim, se aplică mereu la final. Și nu uita să bei apă! Este gestul simplu pe care îl poți face oricând!

Foto: pexels.com

Related Posts

Rujul perfect pentru nuntă

Indiferent dacă ești mireasa sau ai statutul de invitată, dacă vrei să arăți senzațional în pozele de la…

Vara perfectă pentru noi

Vine vara, bine-mi pare! Nu știm alții cum sunt, dar noi iubim vara, pentru că ziua este lungă…

Safe Zone: sfaturile experților pentru îngrijirea părului, vara

Am apelat, din nou, la sfaturile stiliștilor, nutriționiștilor și dermatologilor pentru a ne asigura că vom avea un…

Sărbătorește viața!

Numărul 1 în Spania, Italia și Portugalia atunci când vine vorba de produsele dermatocosmetice pentru piele și păr,…

Ce preferă pielea ta: autobronzare sau albire?

Cum ai vrea să arate pielea ta? Mai luminoasă și fără pete pigmentare? Sau în nuanța caramelului, dar…

L’Oréal și UNESCO susțin femeile din domeniul cercetării prin lansarea unei noi ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO continuă să sprijine și în acest an comunitatea științifică…

Protecție solară în fiecare zi

Radiaţiile UV reprezintă ameninţarea invizibilă de care te poţi proteja, cu încredere, aflând mai multe despre protecţia solară,…

Machiaj și îngrijire a pielii cu Cindy Bruna

Cu origini congoleze și italiene, modelul stabilit la Paris, Cindy Bruna, este una dintre vedetele a căror apariție…

Sharon Stone sau cum să arăți de 40 la 64 de ani

Frumusețea la 60+ ani înseamnă mai mult decât un corp cu proporții de invidiat și un ten fără…

Chef de mers la mare!

Cele 10 minute de expunere zilnică la lumina soarelui sunt recomandate și de medici, dincolo de asta ești…