De la îngrijire la dezastru: ingrediente pe care NU trebuie să le combini niciodată

greseli ingrijirea tenului

Ca să obții rezultate cât mai bune în îngrijirea pielii, nu este suficient să adaugi multe produse cu ingrediente uimitoare, ci să fii extrem de atentă la modul în care interacționează substanțele între ele. Unele dintre ele chiar nu fac pereche bună, iar rezultatele ar putea fi dezastruoase pentru tenul tău! Ca să nu faci greșeli majore în îngrijirea pielii iată ce perechi trebuie să eviți!

Nu fac pereche bună: AHA și BHA cu vitamina C

Acizii de tip AHA și BHA (glicolic, salicilic, lactic) nu trebuie folosiți în același timp sau în același moment al zilei cu vitamina C. Vitamina C este acidă și participă la exfolierea pielii, ca și acizii AHA și BHA. Efectul nu va fi un ten mai luminos, ci un ten agresat.

Nu fac pereche bună: vitamina C și retinolul

De cele mai multe ori cei citi despre vitamina C că este un antioxidant care oferă luminozitate și aspect fresh pielii. Pe de altă parte, retinolul este cunoscut pentru același efect, însă pentru că acesta din urmă are o acțiune intensă, în profunzime, orice alt exfoliant adăugat în rutina zilnică ar irita pielea. De altfel, atunci când folosești retinol pentru prima oară e necesar să testezi pe o porțiune mai mică și e obligatoriu să îl aplici doar seara și să folosești SPF în timpul zilei (în caz contrar, tenul luminos va fi înlocuit de petele pigmentare). Poți completa rutina îngrijirii cu acid hialuronic și ceramide, pentru a suplimenta nevoia de hidratare a pielii.

greseli in ingrijirea pielii

Nu fac pereche bună: vitamina C și AHA și BHA

Din nou, a acționa simultan cu ingrediente cu rol exfoliant se traduce prin agresarea pielii iar acest lucru nu este benefic nici atunci când există deja un dezechilibru (în cazul tenului acneic), nici atunci când filmul hidrolipidic este în echilibru (tenul normal).

Nu fac pereche bună: vitamina C și niaciamidele

Atunci când cele două ingrediente fac parte din formula unui ser, atunci concentrațiile lor sunt calibrate și, cel mai important, gata de folosit. Dar, să aplici în straturi și vitamina C , și niaciamide nu e o idee prea bună pentru că pot irita pielea. Dacă ai observat rezultate bune, atunci aplică-le în momente diferite ale zilei sau măcar la zece minute distanță.

Nu fac pereche bună: uleiul hidratant și formulele pe bază de apă

În afară de loțiunile demachiante micellar water oil infused, aplicarea pe față a strturilor de produse de îngrijire pe bază de apă și de ulei trebuie evitată sau realizată corect: mai întâi apa, apoi sigilarea prin ulei. Dacă aplici mai întâi uleiul, un serum hidratant va avea prea puține șanse să străbată stratul de ulei pentru a pătrunde în piele.

Foto: pexels.ro