Monica Cismaru ∙ June 16, 2020 ∙ 3 min read

stimulare crestere par

Podoaba capilară încununează frumusețea unei femei, iar îngrijirea ei necesită multa atenție, care crește proporțional cu lungimea acesteia. Pentru cele care vor să aibă părul lung, dar se confruntă cu probleme de creștere sau cu aspectul tern și uscat, iată câteva metode de stimulare a rădăcinii părului și de îngrijire a scalpului și a firului pe toată lungimea lui, pentru plete care să curgă în valuri pe umeri.

Masaj

Masarea scalpului poate stimula creșterea părului, iar cea mai eficientă este cea cu uleiuri și cu măști speciale. Masajul capilar nu trebuie făcut numai când ne spălam pe cap, ci poate fi efectuat zilnic, pentru stimularea papilelor dermice – esențiale pentru rădăcinile firelor de par, deoarece transportă hrana și oxigenul necesare creșterii părului. Situat la baza bulbului părului, papilele reunesc mai multe vase mici de sânge, pline cu nutrienți.

stimulare crestere par

Aloe Vera

Aloe Vera este un remediu bun la toate dintotdeauna și face minuni inclusiv pentru păr. Aloe Vera diminuează căderea parului, îngrijește scalpul și hidratează firul de păr. Reduce mătreața și deblochează foliculii care ar putea suferi din cauza excesului de sebum. Aloe Vera se poate folosi sub formă de gel, care se aplică direct pe scalp de câteva ori pe săptămână sau sub formă de șampon și balsam.

 

Ulei de cocos

Uleiul de cocos conține acizi grași care penetrează firul de păr și reduc pierderea proteinelor din compoziția părului. Poate fi folosit și înainte și după spălarea părului, în funcție de textură. Dacă părul e gras, se recomandă lăsarea peste noapte a uleiului de cocos să acționeze și spălarea părului dimineața. Pentru părul uscat, se poate folosi ca tratament leave-in. Chiar dacă încă nu sunt suficiente dovezi care să ateste faptul că uleiul de cocos favorizează creșterea părului, acesta ajută la emolierea și elasticitatea firului.

 

stimulare crestere par

Alimentație

Sănătatea părului poate fi îmbunătățită și prin alimentația corespunzătoare și prin aportul de nutrienți și de minerale care să ajute creșterea unei podoabe capilare frumoase și sănătoase. Foliculii care compun firul de păr sunt formați din keratină, o proteină din nutrienți și minerale extrase din alimentele pe care le consumăm. Astfel, ar trebui să incorporăm în dieta de zi cu zi alimente cu vitamina B3 – care crește fluxul de sânge din sclap, cu biotină (vitamina B7), esențială în sintetizarea proteinelor, inclusiv a keratinei.

Biotina e produsă de bacteriile care formează flora sănătoasă din stomac, dar poate fi integrată și din alimente precum ficatul de vită, ouă, somon, carne de porc,s emințe de floarea soarelui, cartofi dulci sau din migdale. Antioxidanții din zinc și din seleniu sunt la fel de benefici pentru sănătatea pielii, a părului și a unghiilor, iar efectul lor este asemănător cu cel al biotinei. Aportul de acești antioxidanți este obținut eficient din alimente precum carnea roșie, stridii, semințe de dovleac, soia sau gălbenuș de ou.

 

Ginseng

Suplimentele de ginseng ajută creșterea părului prin stimularea foliculilor. Ginsenozidele sunt compușii activi din ginseng responsbili pentru efectele pozitive asupra firului de păr.

 

Foto: Hepta, Element5 Digital, Kareya Saleh

Related Posts

Vara îți afectează pielea. Află cum și în ce fel

Pe timp de vară, obiceiurile tale se schimbă: ieșirile sunt mai frecvente, petreci mai mult timp afară și…

Trendul care ți-ar putea salva părul

Salvatorul părului tău ar putea fi, în această vară, accesoriul statement al starurilor rock în anii 1980. Îți…

Cum să readuci la viață părul lipsit de vitalitate?

Ai părul uscat și lipsit de vitalitate din cauza expunerii excesive la soare fără protecție, vopsirii prea dese…

Prea cald pentru sport? Ce zici de stretching?

Vedete ca Hailee Steinfeld și Halle Berry s-au lăsat fotografiate, de multe ori, în poziții de stretching, iar…

7 greșeli frecvente care agravează arsurile solare

Uneori ne ia valul și uităm cât timp am stat afară, sub lumina intensă a soarelui, fără protecție…

Cum să tunzi, să colorezi și să coafezi părul creț

Deși tinde să fie gros și rigid, părul creț nu este deloc mai puternic decât părul drept, ba…

Evrika! Am descoperit rutina de beauty care te ajută să scapi de petele pigmentare și să ai un ten luminos

Vara este pentru mine un fel de inovație a Naturii, prin explozia ei de culori, simțuri, posibilități, iar…

Tipsuri pentru folosirea pudrelor bronzante

Păstrează pe piele acea atingere a soarelui intensă și luminoasă cu ajutorul pudrelor bronzante și a trucurilor makeup…

Schimbări de look: Charlize Theron, Selena Gomez, Léa Seydoux

Fie că au chef de o coafură de vară, de un refresh sau fac parte dintr-un scenariu în…

Skincare: cum să te răcorești într-o zi toridă

Te uiți la prognoza meteo și în jurul tău, dar tot nu îți vine să crezi: termometrele au…