A List Magazine ∙ January 7, 2022 ∙ 6 min read

Rețelele de socializare dictează trendurile de ani buni în aproape orice industrie, în mod special cea de frumusețe. Instagram a devenit rapid una dintre cele mai populare platforme de social media utilizate la nivel global, peste 1.3 miliarde de oameni folosind lunar această aplicație la nivel global. Unul din atuuri îl reprezintă faptul că imaginile sau înregistrările video postate pot fi îmbunătățite vizual cu ajutorul filtrelor. Acestea corectează imperfecțiunile pielii, oferă luminozitate, iar unele chiar modifică trăsăturile feței, bucurând utilizatorii că se prezintă într-o formă estetică ideală.

Obișnuiți cu această nouă imagine, mulți utilizatori își doresc să o transpună și în viața de zi cu zi, astfel încât apelează la medicii chirurgi plasticieni pentru mici îmbunătățiri estetice minim-invazive sau la operații estetice care să le recontureze chipul, să le remodeleze nasul ori silueta. Medicul chirurg estetician Iancu Morad explică în ce mod a influențat social media cerințele pacienților săi, dar și ce tip de intervenții este de acord să facă și care nu.

„Instagram-ul a devenit extrem de popular în rândul utilizatorilor de orice vârstă. În ultimii ani, mulți dintre pacienții noștri se raportează, atunci când solicită intervențiile din clinică, la cum s-au obișnuit să arate pe social media. Este firesc să ne dorim să arătăm mai bine, însă trebuie să înțelegem ce este realitate și ce este dus la extrem. Desigur, putem obține un ten fără imperfecțiuni, fără pori deschiși, mai luminos, mai întinerit. Sau să scăpăm de cearcăne, să avem un nas mai mic, mai îngust, ori un contur facial mai evidențiat, mai întinerit. Aceste dorințe se pot realiza acum fără a ne opera, fără a apela la bisturiu. Din fericire, procedurile minim invazive au luat în multe cazuri locul celor invazive și au rezultate comparabile cu acestea. Avem acum tratamente minim invazive nedureroase, rapide și care doar ne ajută să ne îmbunătățim aspectul, dar să rămânem tot noi, să nu ne modificăm drastic trăsăturile, așa cum, poate, se întâmplă de multe ori pe Instagram. Este indicat să ajungem la o versiune mai bună a noastră, dar să nu ne schimbăm radical”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Ce proceduri influențate de Instagram se cer în 2022

Se dorește un ten fără pori dilatați, ca de porțelan

„Pe Instagram, cele mai simple filtre ne oferă un ten fin, uniform, fără pori dilatați. Astfel se face că aceasta este prima mare dorință a pacienților noștri când vorbim de tratamente minim-invazive pentru ten. Reușim să diminuăm ridurile, să închidem porii și să tratăm petele pigmentare sau cicatricile post acneice cu ajutorul Dermapen, un dispozitiv medical cu o rețea de ace minuscule și fine. Introducem astfel în derm un cocktail de vitamine, oligoelemente și acid hialuronic. Procedura este recomandată inclusiv pentru zone sensibile la nivel facial, în jurul ochilor, pentru conturul nasului sau al buzelor. Se recomandă la început 4-6 ședințe la interval de 3 săptămâni. Urmând apoi o ședință de întreținere odată la câteva luni, astfel încât să avem apoi pielea perfectă pentru o lungă perioadă de timp”, explică medicul estetician Iancu Morad.

Remodelarea conturului feței, un nou trend în industria estetică noninvazivă

„Acest trend a pornit mai întâi un fenomen în materie de machiaj. A fost promovat de o mulțime de vedete de la Hollywood și s-a regăsit în multe dintre cele mai folosite filtre de pe Instagram. Vorbim despre cum putem îngusta o față mai rotundă, accentua pomeții sau evidenția linia mandibulară. Dacă în trecut aveam doar opțiunea bisturiului, lucrurile stau cu totul diferit în prezent. Putem obține aceste rezultate fără machiaj sau intervenții estetice invazive. La clinică noi realizăm procedura de Face Contouring fără operație. Perfecționăm astfel trăsăturile feței, devenind mai ferme, cu un aspect întinerit, o procedură rapidă, fără anestezie sau perioadă de recuperare. Procedura de face conturing se realizează cu injectări cu cristale de calciu pentru persoanele de până în 60 de ani, iar, peste această vârstă, sunt recomandate firele resorbabile de suspensie”, spune specialistul.

Rinoplastie fără operație

„Nasul este unul dintre elementele principale de pe chip. Un nas în armonie cu trăsăturile feței îmbunătățește radical aspectul estetic per ansamblu. Corecțiile formei nasului se realizau până de curând doar prin intervenție chirurgicală, modificând osul și cartilajul. Tehnologia a avansat, iar acum putem obține rezultate spectaculoase fără clasica rinoplastie, fără operație și timp de recuperare. Remodelăm forma nasului cu ajutorul injectării de acid hialuronic sau a cristalelor de calciu în zone cheie. Se poate injecta și toxină botulinică pentru a acționa anumiți mușchi și a ridica vârful nasului. Ambele proceduri durează doar câteva minute”, declară medicul Iancu Morad.

Blefaroplastia, intervenția numărul 1 în 2021   

„Ochii transmit, în fotografii și înregistrări video, mai mult decât o mie de cuvinte. De cele mai multe ori, filtrele ne oferă o privire întinerită, fresh, atrăgătoare. În viața de zi cu zi, zona din jurul ochilor este supusă efectelor înaintării în vârstă și a factorilor de mediu, astfel că social media a atras un mai mare interes asupra acestor detalii și, prin urmare, a și generat o cerere crescută pentru intervenția denumită blefarosplastie cosmetică, o intervenție minim-invazivă, rapidă, o tehnică specială pe care am dezvoltat-o în clinica noastră în ultimii ani. Nu este nevoie de internare, nici de anestezie generală. Durează 45 de minute, se realizează doar cu anestezie locală, recuperare de doar câteva zile, nelăsând cicatrici. Ea rezolvă problemele estetice din zona ochilor, fie că vorbim de exces de piele, de aspect obosit al privirii ori de asimetrii. Pacientul se poate întoarce de a doua zi la serviciu. După o săptămână se extrag firele fine, iar perioada de recuperare se încheie. Procedura poate fi efectuată singură, sau în combinație cu intervenția de ridicare a sprâncenelor. Avem o cerere mare și din partea bărbaților pentru acest tip de procedură”, mai spune medicul.

Buzele M, vedete pe social media  

„Selfie-urile de pe Instagram au direcționat atenția tuturor asupra formei și a volumului buzelor. Astfel se face că intervenția minim-invazivă de augmentare a buzelor este extrem de cerută. Buzele M au devenit vedete pe social media în ultimii doi ani. Este o tehnică proprie, pe care am dezvoltat-o în clinicile noastre. Mi-am dorit să pun la punct o procedură care să aibă ca rezultat buze rejuvenate, mai pline și cu un contur atrăgător, însă în perfectă armonie cu trăsăturile fiecărei paciente în parte. Am studiat și am lucrat foarte mult până am pus bazele M-Technique, o tehnică proprie înglobează mai multe tehnici, îmbunătățite și modificate, practicate într-o anumită ordine, ce pune accent pe detaliile anatomice ale buzelor. Rezultatul este spectaculos, feminin, dar are un aspect natural și în armonie cu restul feței. Oferă de asemenea buzelor hidratare. A devenit rapid printre procedurile preferate ale pacientelor noastre”, încheie medicul chirurg estetician.

Related Posts

Rujul perfect pentru nuntă

Indiferent dacă ești mireasa sau ai statutul de invitată, dacă vrei să arăți senzațional în pozele de la…

Vara perfectă pentru noi

Vine vara, bine-mi pare! Nu știm alții cum sunt, dar noi iubim vara, pentru că ziua este lungă…

Safe Zone: sfaturile experților pentru îngrijirea părului, vara

Am apelat, din nou, la sfaturile stiliștilor, nutriționiștilor și dermatologilor pentru a ne asigura că vom avea un…

Sărbătorește viața!

Numărul 1 în Spania, Italia și Portugalia atunci când vine vorba de produsele dermatocosmetice pentru piele și păr,…

Ce preferă pielea ta: autobronzare sau albire?

Cum ai vrea să arate pielea ta? Mai luminoasă și fără pete pigmentare? Sau în nuanța caramelului, dar…

L’Oréal și UNESCO susțin femeile din domeniul cercetării prin lansarea unei noi ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO continuă să sprijine și în acest an comunitatea științifică…

Protecție solară în fiecare zi

Radiaţiile UV reprezintă ameninţarea invizibilă de care te poţi proteja, cu încredere, aflând mai multe despre protecţia solară,…

Machiaj și îngrijire a pielii cu Cindy Bruna

Cu origini congoleze și italiene, modelul stabilit la Paris, Cindy Bruna, este una dintre vedetele a căror apariție…

Sharon Stone sau cum să arăți de 40 la 64 de ani

Frumusețea la 60+ ani înseamnă mai mult decât un corp cu proporții de invidiat și un ten fără…

Chef de mers la mare!

Cele 10 minute de expunere zilnică la lumina soarelui sunt recomandate și de medici, dincolo de asta ești…