Monica Cismaru ∙ June 6, 2022 ∙ 4 min read

Jacqueline Kennedy Onassis a fost una dintre cele mai admirate femei din lume, iar imaginea afișată de fosta primă doamnă a Statelor Unite, compusă din elemente semnătură – sprâncenele groase, ochelarii de soare supradimensionați, părul întotdeauna coafat și atitudinea sigură care emana putere – au transformat-o într-un model pentru milioane de femei.

Iată cum arăta rutina de frumusețe și de îngrijire a unei femei care dispunea de resurse nelimitate pentru a atinge perfecțiunea:

Îngrijirea tenului

Jackie Onassis apela la serviciile dermatologului vedetelor, Erno Laszlo, cel care o avea printre clientele premium și pe Marilyn Monroe. Cele mai multe informații despre rutina de skincare a fostei prime doamne se pot afla din documentele de arhivă din 1963, care se află acum la Muzeul Machiajului din New York. Sfatul lui Laszlo către Jackie O era să evite folosirea în exces a uleiurilor și cremelor de față pentru a preveni apariția punctelor negre, a reapariției coșurilor și a comedoanelor, de care suferea.

jackie onassis

Două dintre produsele-cheie pe care le folosea erau Erno Laszlo’s Phelityl Oil, un ulei de curățare care dizolva machiajul și impuritățile strânse peste zi și Light Controlling Lotion, un exfoliant blând cu efect tonic, pe care îl folosea și la subraț. Ambele produse se fabrică și astăzi.

Abordarea ei față de protecția solară

Jackie Onassis, fostă Kennedy, se ferea mereu de razele soarelui și purta întotdeauna pălării când vizita Cape Cod, stațiunea de la malul Atlanticului.

Îngrijirea părului

Cel care se ocupa de celebra ei coafură tapată, cu volum, specifică perioadei, era Kenneth Battelle, proprietarul unui salon de coafură din Manhattan, frecventat de numeroase celebrități, printre care Lauren Bacall, Diana Vreeland, Jean Shrimpton, Judy Garland, Katharine Hepburn, Marilyn Monroe și Gloria Vanderbilt. Hairstylistul spunea că abordează podoaba capilară ca pe o țesătură. ”Ar trebui sa-ți poți pieptăna părul cu mâna”, spunea acesta, și a sfătuit-o pe Jackie să-și lase părul mai lung pentru a putea să-I creeze bucle lejere cu ajutorul bigudiurilor.

jackie onassis

Dormea pe lenjerie de mătase

Secretul lui Jackie O pentru a-și păstra părul sănătos și neelectrizat? O față de pernă din mătase. ”Dacă dormi pe lenjerie de bumbac, îți poți deteriora părul”, sunea unul dintre make-up artiștii ei, Peter Lamas. Jackie își lega în jurul capului o eșarfă de mătase și dormea pe o pernă din același material. Acest material natural nu ajută doar părul, ci și pielea și previne apariția prematură a ridurilor.

Produsele preferate pentru îngrijirea parului

Pe lângă fețe de mătase, Jackie Onassis folosea produse de hidratare și de hrănire a părului, pe care îl coafa adesea cu ajutorul ondulatorului fierbinte. Lamas o sfătuia să aplice ulei pe vârfuri, iar preferatul ei era cel de lavandă.

Pentru o piele fresh și pentru a acoperi petele solare, fosta primă doamnă folosea fondul de ten de la Elizabeth Arden – Flawless Finish Foundation, formulă care există și astăzi.

jackie onassis
Jackie Onassis, alături de Muhammad Ali

Produsul preferat de make-up

Pe lângă sprâncenele groase și aspectul imaculat al pielii, Onassis folosea puține produse de make-up, dar nu sărea niciodată peste aplicarea rujului, pe care îl asorta cu ținuta. Roșul-berry și nuanțele de corai erau preferatele ei.

Parfumul-semnătură

Jackie Onassis lăsa mereu în urmă o dâră de parfum scump, franțuzesc- House of Krigler – Lovely Patchouli 55, cu aromă de piele și note de ambră, bergamotă, patchouli și citrice, pe care îl aplica zilnic.

Tonus și mișcare

Jackie Onassis suferea de varice, iar pentru a combate această afecțiune, făcea zilnic exerciții și mergea mult pe jos. Această boala a speriat-o serios pe fosta primă doamnă.

În ceea ce priveste dieta lui Jackie, aceasta mânca două ouă fierte la micul dejun, carne de vită și brânză de vaci la prânz și friptură cu salată de năsturel la cină. Ocazional, mânca un măr, iar la evenimente bea șampanie.

Foto: Hepta

Related Posts

Cate Blanchett: 3 secrete ale tenului luminos

Cate Blanchett strălucește la fiecare apariție pe covorul roșu. Iar asta ne-a făcut curioase în legătură cu secretele…

Pleasing, Harry Styles și Marco Ribeiro, la Săptămâna Modei de la Paris

Pleasing, brandul de frumusețe creat de Harry Styles, a lansat primele produse de machiaj, în colaborare cu designerul…

Soluții pentru îngrijirea pielii sensibile

Confortul urban implică un risc pe care e posibil să îl fi ignorat până acum: poluarea din case,…

6 terapii pentru joburi sedentare

Persoanele care au joburi sedentare sau care stau prea mult în picioare și au prea puține momente de…

5 motive să aplici baza pentru manichiură

Culoarea este importantă, dar primul strat, cel de bază, este absolut necesar dacă vrei o manichiură rezistentă și…

Echilibru în îngrijirea pielii: 12 produse esențiale

Înconjurate de tentații sau aglomerate de prea multe sarcini de îndeplinit, reușim, cu greu, să menținem un echilibru…

Pe plajele internaționale: to bronze or NOT to bronze?

Chiar dacă la noi vara s-a sfârșit, plajele internaționale ne așteaptă. Cu atât de multă libertate de mișcare…

Păr frumos, încredere deplină

Felul în care arată podoaba noastră capilară influențează profund modul în care ne percepem, indiferent de vârstă. Există…

Grooming time: 10  produse pentru îngrijirea masculină

Grooming time? Rezistă eroic în zilele de muncă și energizează-te cu cele mai eficiente cosmetice pentru îngrijirea cotidiană….

Dialog DESCHIS despre „INTERZIS”

Patru influenceri din social media au acceptat provocarea de a vorbi deschis despre încălcarea regulilor și despre cum…