Clint Hill (90 de ani), agentul secret care i-a asigurat protecția fostei prime doamne, Jackie Kennedy, în timpul mandatului prezidențial al soțului ei, John F. Kennedy, va lansa o nouă carte care va cuprinde informații și fotografii nepublicate până acum.

Cartea se intitulează ”My Travels With Mrs. Kennedy” și va fi lansată în luna octombrie a acestui an. Clint Hill semnează volumul alături de soția lui, Lisa McCubbin Hill, iar pe coperta e o fotografie de-ale lui Jackie Kennedy pe un iaht, din timpul unei vacanțe pe Coasta Amalfitană.

My Travels With Mrs. Kennedy

Clint Hill a fost agent al Serviciilor Secrete Americane și a lucrat îndeaprope de prima doamnă, Jacqueline Kennedy, după ce soțul ei, John F. Kennedy, a fost ales președintele SUA. Hill i-a asigurat protecția doamnei Kennedy între anii 1960 și 1964 și a fost prezent la momentul asasinării președintelui din 1963,din timpul unei călătorii în Dallas.

jackie kennedy

Hill s-a retras din Serviciile Secrete în 1975 și a devenit public speaker și autor. Acesta a publicat mai multe cărți în care rememorează momentele petrecute la Casa Albă, în prejma președinților americani și a familiilor lor. Clint Hill a lucrat pentru cinci președinți americani – Dwight D. Eisenhower, John F. Kennedy, Lyndon B. Johnson, Richard Nixon și Gerald Ford.

clint hill

Fostul agent secret a mai publicat volumele Mrs. Kennedy and Me: An Intimate Memoir (2012), Five Days in November (2013) și Five Presidents: My Extraordinary Journey with Eisenhower, Kennedy, Johnson, Nixon, and Ford (2017), care au devenit best-seller-uri.

Ideea publicării volumului ”My Travels With Mrs. Kennedy” i-a venit lui Clint Hill după ce a descoperit un cufăr uitat în suboslul casei, plin cu amintiri din perioada în care a colaborat cu prima doamnă, Jackie Kennedy. Numeroasele fotografii, scrisori și alte artefacte din acea perioadă, strânse în timpul călătoriilor întreprinse de aceștia în Europa, Asia și America de Sud, constituie un material unic ce va fi făcut public în paginile cărții, pe care Hill o semnează alături de soția lui, Lisa McCubbin Hill.

Astfel, ”My Travels With Mrs. Kennedy” va cuprinde peste 200 de fotografii rare sau care n-au mai fost făcute publice până acum, ce vor fi însoțite de amintirile adunate de-a lungul timpului de autor alături de fosta primă doamnă.

”Când călătorești cu cineva, experimentezi lucruri pe care nimeni altcineva nu le poate înțelege”, spune Clint Hill. ”Această carte te poartă în acele locuri, te duc înapoi în timp și vezi lucrurile prin ochii doamnei Kennedy și ai lui Clint”, spune co-autoarea, Lisa McCubbin Hill.

”E foarte interesant să afli lucruri neștiute din istorie și să vezi ce ambasador bun a fost pentru America fosta primă doamnă. Și mai e și povestea prieteniei extraordinare dintre ea și Clint, simți legătura magică ce s-a creat în timpul acestor călătorii. La Casa Albă, era mai sobră, dar, odată ce pleca de acolo, devenea mai deschisă, lăsa grijile la o parte și se bucura de viață”, adaugă Lisa McCubbin Hill pentru publicația People.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts