A List Magazine ∙ May 30, 2022 ∙ 2 min read

Toxina botulinică este cea mai puternică neurotoxină cunoscută, fiind produsă în mod natural de bacteria Clostridium botulinum. Chiar dacă, de-a lungul timpului, a fost folosită de către medici oftalmologi și neurologi pentru tratarea a diverse afecțiuni precum strabismul sau spasmele de la nivelul feței și gâtului, toxina botulinică și-a câștigat renumele pentru rolul său în tratamentele cosmetice.

În momentul de față, injecțiile cu toxină botulinică reprezintă cea mai populară procedură cosmetică la nivel internațional, această substanță blocând transmiterea impulsurilor nervoase către anumite grupe musculare, astfel încât pielea de deasupra acestor mușchi va rămâne întinsă pentru mai mult timp.

Însă, chiar dacă rolul său în tratamentele cosmetice este bine cunoscut, toxina botulinică este utilă și în cadrul anumitor intervenții stomatologice.

Când devin complementare serviciile de estetică facială și estetică dentară?

Dr. Florin Lăzărescu povestește despre motivele pentru care a început să ofere pacienților săi și servicii de estetică facială.

„În clinicile Trident tratăm o cazuistică complexă, interdisciplinară, cazuri care sunt tratate de echipe mixte: chirurgi, implantologi, ortodonți, parodontologi, endodonți, proteticieni, cazuri care se întind pe perioade lungi și în care cerințele estetice sunt mari. De multe ori avem nevoie de corectarea unui zâmbet gingival marcat, situații în care specialitățile mai sus menționate nu pot aduce o rezolvare de 100%. Este necesar să umblăm la volumul ori mobilitatea buzelor pentru a obține un rezultat estetic desăvârșit.

Alteori, este necesară corectarea unor parafuncții musculare prin injectarea de toxină botulinică la nivelul mușchilor maseteri și reducerea activității acestora, în paralel cu corectarea și repoziționarea ocluziei (a mușcăturii). Nu de puține ori am fost puși în situația în care paciente care au efectuat tratamente de modificare a volumului buzelor au venit la noi datorită lipsei vizibilității dentare și a trebuit să efectuăm tratamente dentare mai complexe, care puteau fi evitate dacă se lucra în echipă de la bun început,” afirmă dr. Florin Lăzărescu, secretar general al Societății Europene de Cosmetică Dentară și fondator al Clinicii Trident.

Cum putem obține un zâmbet perfect?

Dr. Carmen Constantin, medic specialist chirurgie plastică și estetică, povestește care sunt componentele care ajută la obținerea unui zâmbet perfect:

„Un zâmbet frumos se obține, în primul rând, cu ajutorul unei danturi funcționale și estetice. Însă, un rol important îl joacă și nivelul de hidratare și volum al buzelor, precum și ridurile peribucale. Observăm, așadar, că serviciile de estetică dentară și estetică facială se completează armonios, cele din urmă putând să joace un rol important în misiunea pe care orice doctor stomatolog o are și anume în a asigura un zâmbet sănătos și frumos pacienților”, adaugă specialistul în estetică facială.

Related Posts

Cate Blanchett: 3 secrete ale tenului luminos

Cate Blanchett strălucește la fiecare apariție pe covorul roșu. Iar asta ne-a făcut curioase în legătură cu secretele…

Pleasing, Harry Styles și Marco Ribeiro, la Săptămâna Modei de la Paris

Pleasing, brandul de frumusețe creat de Harry Styles, a lansat primele produse de machiaj, în colaborare cu designerul…

Soluții pentru îngrijirea pielii sensibile

Confortul urban implică un risc pe care e posibil să îl fi ignorat până acum: poluarea din case,…

6 terapii pentru joburi sedentare

Persoanele care au joburi sedentare sau care stau prea mult în picioare și au prea puține momente de…

5 motive să aplici baza pentru manichiură

Culoarea este importantă, dar primul strat, cel de bază, este absolut necesar dacă vrei o manichiură rezistentă și…

Echilibru în îngrijirea pielii: 12 produse esențiale

Înconjurate de tentații sau aglomerate de prea multe sarcini de îndeplinit, reușim, cu greu, să menținem un echilibru…

Pe plajele internaționale: to bronze or NOT to bronze?

Chiar dacă la noi vara s-a sfârșit, plajele internaționale ne așteaptă. Cu atât de multă libertate de mișcare…

Păr frumos, încredere deplină

Felul în care arată podoaba noastră capilară influențează profund modul în care ne percepem, indiferent de vârstă. Există…

Grooming time: 10  produse pentru îngrijirea masculină

Grooming time? Rezistă eroic în zilele de muncă și energizează-te cu cele mai eficiente cosmetice pentru îngrijirea cotidiană….

Dialog DESCHIS despre „INTERZIS”

Patru influenceri din social media au acceptat provocarea de a vorbi deschis despre încălcarea regulilor și despre cum…