A List Magazine ∙ May 30, 2022 ∙ 2 min read

Toxina botulinică este cea mai puternică neurotoxină cunoscută, fiind produsă în mod natural de bacteria Clostridium botulinum. Chiar dacă, de-a lungul timpului, a fost folosită de către medici oftalmologi și neurologi pentru tratarea a diverse afecțiuni precum strabismul sau spasmele de la nivelul feței și gâtului, toxina botulinică și-a câștigat renumele pentru rolul său în tratamentele cosmetice.

În momentul de față, injecțiile cu toxină botulinică reprezintă cea mai populară procedură cosmetică la nivel internațional, această substanță blocând transmiterea impulsurilor nervoase către anumite grupe musculare, astfel încât pielea de deasupra acestor mușchi va rămâne întinsă pentru mai mult timp.

Însă, chiar dacă rolul său în tratamentele cosmetice este bine cunoscut, toxina botulinică este utilă și în cadrul anumitor intervenții stomatologice.

Când devin complementare serviciile de estetică facială și estetică dentară?

Dr. Florin Lăzărescu povestește despre motivele pentru care a început să ofere pacienților săi și servicii de estetică facială.

„În clinicile Trident tratăm o cazuistică complexă, interdisciplinară, cazuri care sunt tratate de echipe mixte: chirurgi, implantologi, ortodonți, parodontologi, endodonți, proteticieni, cazuri care se întind pe perioade lungi și în care cerințele estetice sunt mari. De multe ori avem nevoie de corectarea unui zâmbet gingival marcat, situații în care specialitățile mai sus menționate nu pot aduce o rezolvare de 100%. Este necesar să umblăm la volumul ori mobilitatea buzelor pentru a obține un rezultat estetic desăvârșit.

Alteori, este necesară corectarea unor parafuncții musculare prin injectarea de toxină botulinică la nivelul mușchilor maseteri și reducerea activității acestora, în paralel cu corectarea și repoziționarea ocluziei (a mușcăturii). Nu de puține ori am fost puși în situația în care paciente care au efectuat tratamente de modificare a volumului buzelor au venit la noi datorită lipsei vizibilității dentare și a trebuit să efectuăm tratamente dentare mai complexe, care puteau fi evitate dacă se lucra în echipă de la bun început,” afirmă dr. Florin Lăzărescu, secretar general al Societății Europene de Cosmetică Dentară și fondator al Clinicii Trident.

Cum putem obține un zâmbet perfect?

Dr. Carmen Constantin, medic specialist chirurgie plastică și estetică, povestește care sunt componentele care ajută la obținerea unui zâmbet perfect:

„Un zâmbet frumos se obține, în primul rând, cu ajutorul unei danturi funcționale și estetice. Însă, un rol important îl joacă și nivelul de hidratare și volum al buzelor, precum și ridurile peribucale. Observăm, așadar, că serviciile de estetică dentară și estetică facială se completează armonios, cele din urmă putând să joace un rol important în misiunea pe care orice doctor stomatolog o are și anume în a asigura un zâmbet sănătos și frumos pacienților”, adaugă specialistul în estetică facială.

Related Posts

Rujul perfect pentru nuntă

Indiferent dacă ești mireasa sau ai statutul de invitată, dacă vrei să arăți senzațional în pozele de la…

Vara perfectă pentru noi

Vine vara, bine-mi pare! Nu știm alții cum sunt, dar noi iubim vara, pentru că ziua este lungă…

Safe Zone: sfaturile experților pentru îngrijirea părului, vara

Am apelat, din nou, la sfaturile stiliștilor, nutriționiștilor și dermatologilor pentru a ne asigura că vom avea un…

Sărbătorește viața!

Numărul 1 în Spania, Italia și Portugalia atunci când vine vorba de produsele dermatocosmetice pentru piele și păr,…

Ce preferă pielea ta: autobronzare sau albire?

Cum ai vrea să arate pielea ta? Mai luminoasă și fără pete pigmentare? Sau în nuanța caramelului, dar…

L’Oréal și UNESCO susțin femeile din domeniul cercetării prin lansarea unei noi ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO continuă să sprijine și în acest an comunitatea științifică…

Protecție solară în fiecare zi

Radiaţiile UV reprezintă ameninţarea invizibilă de care te poţi proteja, cu încredere, aflând mai multe despre protecţia solară,…

Machiaj și îngrijire a pielii cu Cindy Bruna

Cu origini congoleze și italiene, modelul stabilit la Paris, Cindy Bruna, este una dintre vedetele a căror apariție…

Sharon Stone sau cum să arăți de 40 la 64 de ani

Frumusețea la 60+ ani înseamnă mai mult decât un corp cu proporții de invidiat și un ten fără…

Chef de mers la mare!

Cele 10 minute de expunere zilnică la lumina soarelui sunt recomandate și de medici, dincolo de asta ești…