A List Magazine ∙ May 30, 2022 ∙ 2 min read

Toxina botulinică este cea mai puternică neurotoxină cunoscută, fiind produsă în mod natural de bacteria Clostridium botulinum. Chiar dacă, de-a lungul timpului, a fost folosită de către medici oftalmologi și neurologi pentru tratarea a diverse afecțiuni precum strabismul sau spasmele de la nivelul feței și gâtului, toxina botulinică și-a câștigat renumele pentru rolul său în tratamentele cosmetice.

În momentul de față, injecțiile cu toxină botulinică reprezintă cea mai populară procedură cosmetică la nivel internațional, această substanță blocând transmiterea impulsurilor nervoase către anumite grupe musculare, astfel încât pielea de deasupra acestor mușchi va rămâne întinsă pentru mai mult timp.

Însă, chiar dacă rolul său în tratamentele cosmetice este bine cunoscut, toxina botulinică este utilă și în cadrul anumitor intervenții stomatologice.

Când devin complementare serviciile de estetică facială și estetică dentară?

Dr. Florin Lăzărescu povestește despre motivele pentru care a început să ofere pacienților săi și servicii de estetică facială.

„În clinicile Trident tratăm o cazuistică complexă, interdisciplinară, cazuri care sunt tratate de echipe mixte: chirurgi, implantologi, ortodonți, parodontologi, endodonți, proteticieni, cazuri care se întind pe perioade lungi și în care cerințele estetice sunt mari. De multe ori avem nevoie de corectarea unui zâmbet gingival marcat, situații în care specialitățile mai sus menționate nu pot aduce o rezolvare de 100%. Este necesar să umblăm la volumul ori mobilitatea buzelor pentru a obține un rezultat estetic desăvârșit.

Alteori, este necesară corectarea unor parafuncții musculare prin injectarea de toxină botulinică la nivelul mușchilor maseteri și reducerea activității acestora, în paralel cu corectarea și repoziționarea ocluziei (a mușcăturii). Nu de puține ori am fost puși în situația în care paciente care au efectuat tratamente de modificare a volumului buzelor au venit la noi datorită lipsei vizibilității dentare și a trebuit să efectuăm tratamente dentare mai complexe, care puteau fi evitate dacă se lucra în echipă de la bun început,” afirmă dr. Florin Lăzărescu, secretar general al Societății Europene de Cosmetică Dentară și fondator al Clinicii Trident.

Cum putem obține un zâmbet perfect?

Dr. Carmen Constantin, medic specialist chirurgie plastică și estetică, povestește care sunt componentele care ajută la obținerea unui zâmbet perfect:

„Un zâmbet frumos se obține, în primul rând, cu ajutorul unei danturi funcționale și estetice. Însă, un rol important îl joacă și nivelul de hidratare și volum al buzelor, precum și ridurile peribucale. Observăm, așadar, că serviciile de estetică dentară și estetică facială se completează armonios, cele din urmă putând să joace un rol important în misiunea pe care orice doctor stomatolog o are și anume în a asigura un zâmbet sănătos și frumos pacienților”, adaugă specialistul în estetică facială.

Related Posts

Brain & Body After Work: 5 clinici și saloane din București în care să ajungi primăvara asta

Primăvara asta, fă-ți planuri de dezvoltare și ține-te de ele, fie că este vorba de corpul tău sau…

Ce au în comun Paris Hilton, AI și un spray autobronzant?

De la Barbie la regina pielii cu aspect bronzat, Paris Hilton este una dintre figurile culturii pop care,…

Sfaturi pentru rutina de îngrijire. Alexia Eram, în dialog cu dr. Cristalia Rusu. Powered by Vichy (VIDEO)

Alexia Eram a fost curioasă să afle cum arată protocolul complet pentru îngrijirea tenului de la doamna doctor…

Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București, cu o nouă colecție: Body by Victoria

Veștile bune circulă repede! Iar primăvara aceasta avem încă un motiv de bucurie. Victoria’s Secret, liderul în retail…

Parfumuri create pe baza neuroștiinței

Charlotte Tilbury, celebrul make-up artist al vedetelor care și-a înființat un brand de cosmetice omonim, se lansează acum…

13-14 aprilie: Vino să trăiești experiențele inedite din Lancôme Skin Science Club!

Grăbește-te să descoperi produsele excepționale și experiențele inedite din Lancôme Skin Science Club, un pop-up deschis pentru publicul…

5 afecțiuni ale pielii cauzate de endometrioză

Prea mult estrogen în organism poate declanșa erupții sau acnee. Pe de altă parte, inflamația nu este implicată…

Ai un ten cu impurități? Iată ce trebuie să faci ca să scapi de imperfecțiuni!

Tenul nostru este ca o carte de vizită și reflectă atât starea noastră de sănătate, cât și obiceiurile…

Beauty News: 12 cosmetice de care te vei îndrăgosti primăvara asta

Culorile vibrante ale noilor produse pentru machiaj și esențele florale ale primăverii dau tonul unui anotimp în care…

Serena Williams își lansează un brand de beauty

Serena Williams este cel mai recent exemplu de vedetă care se lansează în domeniul de beauty cu propria…